במסגרת שבוע המרנג, החלטתי לחזור אל המקורות ולהכין מחדש את העוגה הראשונה שהעליתי מעל דפי הבלוג שלי "בייקרי 365" לפני יותר מארבע שנים. זה היה באתר הישן ובמעבר לאתר החדש גנזתי את המתכון הזה יחד עם עוד רבים אחרים, בגלל האיכות הירודה של הכתיבה והתמונות. מאז האתר עבר כברת דרך, והגיע הזמן להחיות את העוגה המדהימה הזאת: שכבות של עוגת שוקולד פאדג'ית עם דובדבני אמרנה, מרנג אוורירי ורך וקצפת וניל. וכמובן שגם שמרתי על השם המקורי שנתתי לעוגה – "יער שחור פוסטמודרני"…

IMG_0408_2

חומרים לעוגה גבוהה בקוטר 18 ס"מ

לעוגת שוקולד:
30 גרם שוקולד מריר
30 גרם אבקת קקאו כהה (3 כפות)
150 גרם מים רותחים (2/3 כוס)
130 גרם חמאה רכה
160 גרם סוכר (3/4 כוס)
115 גרם קמח תופח (1 כוס + 1 כף)
2 ביצים
רבע כפית מלח
12 דובדבני אמרנה

למרנג:
3 חלבונים
200 גרם סוכר (1 כוס)

לקצפת:
1 מיכל קצפת מתוקה
כפית אבקת וניל
2 כפות סוכר

  • יוצקים מים רותחים על שוקולד מריר ואבקת קקאו ומבלנדרים היטב
  • מקציפים חמאה רכה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  • מוסיפים את הביצים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה
  • יוצקים פנימה את תערובת השוקולד ומערבלים רק עד לאיחוד
  • מקפלים פנימה את הקמח והמלח ויוצקים לשתי תבניות בקוטר 18 ס"מ
  • מפזרים 6 דובדבני אמרנה בכל תבנית
  • אופים ב-160 מעלות כ-15 דקות (אפייה חלקית)
  • בינתיים, שמים את החלבונים והסוכר בקערת מיקסר ומקציפים במשך 10 דקות עד לקבלת מרנג יציב וחלק
  • מורחים חצי מכמות המרנג בשכבה אחידה על כל עוגה ומחזירים לתנור לאפייה של 15 דקות נוספות
  • מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין
  • מחלצים את העוגות מהתבנית ומניחים אותן אחת על השנייה
  • מקציפים את השמנת, הווניל והסוכר לקצפת יציבה ומזלפים אותה בראש העוגה
  • מעטרים במעט שברי שוקולד ובדובדבני אמרנה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה