עוגה צרפתית עם לוק בלגי (או אולי אמריקאי?) – מילפיי בצורת וופל עם קרם דיפלומט שוקולד לבן ודובדבני אמרנה. כמה שהדבר הזה טעים!!!
חומרים לשתי עוגות בקוטר 18 ס"מ
קרם דיפלומט שוקולד לבן:
500 גרם חלב
100 גרם סוכר
3 חלמונים
מעט תמצית וניל
45 גרם קורנפלור
3 גרם ג'לטין
18 גרם מים קרים
100 גרם שוקולד לבן
150 גרם שמנת מתוקה
- משרים את הג'לטין במים ומשים בצד ל-10 דקות לפחות
- שמים את החלב והווניל בסיר ומביאים לסף רתיחה
- בינתיים מערבבים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור
- עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים אל הסיר. מבשלים תוך ערבוב על אש גבוהה כ-2-3 דקות עד להסמכה
- מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את הג'לטין והשוקולד. מערבבים היטב עד שמתקבל קרם חלק ואחיד.
- מכסים בניילון נצמד ומקררים כמה שעות
- לפני ההרכבה מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה, מאווררים מעט את הקרם הקר (על ידי ערבוב) ומקפלים את השניים יחד
- מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק ושומרים במקרר עד להרכבה
וופל בצק עלים:
חבילת בצק עלים קנוי מופשר או בצק עלים שמכינים לבד
- קורצים מהבצק 4 עיגולים בקוטר 18 ס"מ
- מחממים את מכשיר הוופל הבלגי (או קייק פופ) ואופים בפנים כל דיסקית של בצק כ-10 דקות
- מעבירים למגש עם נייר אפייה ומשלימים את האפייה כ-3-4 דקות בתנור ב-180 מעלות
- מצננים היטב
הרכבה:
דובדבני אמרנה – אופציונלי
- מזלפים בועות של קרם על כל פני דיסקית אחת אפויה של בצק
- מפזרים מעל מעט דובדבני אמרנה ומהסירופ שלהם
- מניחים מעל דיסקית נוספת של בצק ומפדרים במעט אבקת סוכר