עוגה צרפתית עם לוק בלגי (או אולי אמריקאי?) – מילפיי בצורת וופל עם קרם דיפלומט שוקולד לבן ודובדבני אמרנה. כמה שהדבר הזה טעים!!!

IMG_0429_2.JPG

חומרים לשתי עוגות בקוטר 18 ס"מ

קרם דיפלומט שוקולד לבן:
500 גרם חלב
100 גרם סוכר
3 חלמונים
מעט תמצית וניל
45 גרם קורנפלור
3 גרם ג'לטין
18 גרם מים קרים
100 גרם שוקולד לבן
150 גרם שמנת מתוקה

  • משרים את הג'לטין במים ומשים בצד ל-10 דקות לפחות
  • שמים את החלב והווניל בסיר ומביאים לסף רתיחה
  • בינתיים מערבבים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור
  • עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים אל הסיר. מבשלים תוך ערבוב על אש גבוהה כ-2-3 דקות עד להסמכה
  • מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את הג'לטין והשוקולד. מערבבים היטב עד שמתקבל קרם חלק ואחיד.
  • מכסים בניילון נצמד ומקררים כמה שעות
  • לפני ההרכבה מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה, מאווררים מעט את הקרם הקר (על ידי ערבוב) ומקפלים את השניים יחד
  • מעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק ושומרים במקרר עד להרכבה

וופל בצק עלים:
חבילת בצק עלים קנוי מופשר או בצק עלים שמכינים לבד

  • קורצים מהבצק 4 עיגולים בקוטר 18 ס"מ
  • מחממים את מכשיר הוופל הבלגי (או קייק פופ) ואופים בפנים כל דיסקית של בצק כ-10 דקות
  • מעבירים למגש עם נייר אפייה ומשלימים את האפייה כ-3-4 דקות בתנור ב-180 מעלות
  • מצננים היטב

הרכבה:
דובדבני אמרנה – אופציונלי

  • מזלפים בועות של קרם על כל פני דיסקית אחת אפויה של בצק
  • מפזרים מעל מעט דובדבני אמרנה ומהסירופ שלהם
  • מניחים מעל דיסקית נוספת של בצק ומפדרים במעט אבקת סוכר

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה