והפעם פוסט מדהים עם צ'ורוס בשלוש גרסאות מושקעות ומפתיעות: צ'ורוס קלאסיים פשוטים-פשוטים אבל טעימים-טעימים, צ'ורוס רד וולווט אדומים מהפנטים מוגשים לצד קרמל מלוח וצ'ורוס שוקולד בצורת ספירלה עם שוקולד לבן
צ'ורוס קלאסיים עם סוכר וקינמון
360 גרם מים (כוס וחצי)
קמצוץ מלח
2 כפות סוכר
1 כף שמן
1 כפית תמצית וניל
150 גרם קמח (1 כוס ועוד כף)
1 כפית אבקת אפייה
שמן לטיגון עמוק
סוכר וקינמון לפיזור
- מרתיחים את המים עם המלח, הווניל, הסוכר והשמן
- מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הקמח ואבקת האפייה
- מצננים מעט את התערובת ומעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן
- מחממים את השמן ל-180 מעלות ומזלפים פנימה 4-5 צ'ורוסים בכל פעם
- מטגנים כ-2 דקות מכל צד ומעבירים למסננת או לצלחת עם נייר סופג
- טובלים את הצ'ורוסים בסוכר וקינמון ומגישים חם
- אם לא מגישים מיד, אז לא מצפים בסוכר. מחממים לפני ההגשה בתנור ב-180 מעלות כ-5-10 דקות, טובלים בסוכר ומגישים
צ'ורוס רד וולווט עם מטבל קרמל מלוח
320 גרם מים
70 גרם חמאה
1/2 כפית וניל
100 גרם סוכר
170 גרם קמח
10 גרם קקאו
3 ביצים L או 4 ביצים M
צבע מאכל אדום
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר לפיזור
הכנה:
- בסיר מביאים לרתיחה חמאה, וניל ומים. מוסיפים קמח, קקאו וסוכר וממשיכים לערבב עד שנוצרת תערובת אחידה שנפרדת מדפנות הסיר.
- מעבירים את התערובת למיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים צבע מאכל ומערבלים במהירות נמוכה עד שהתערובת מתקררת מעט.
- מגבירים את מהירות הערבול ומתחילים להוסיף את הביצים בהדרגה עד שהן נבלעות פנימה.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנטר משונן בקוטר 14.
- מחממים שמן לטיגון עמוק. מזלפים את הבצק לתוך השמן ו"חותכים" אותו באמצעות סכין או מספריים. מטגנים 3 דקות מכל צד ומעבירים לנייר סופג. מפדרים במעט אבקת סוכר.
לטופי מלוח
100 גרם סוכר
80 גרם גלוקוז
120 גרם שמנת
60 גרם חלב מרוכז
110 גרם חמאה
קורט מלח ים
- מקרמלים את הסוכר וגלוקוזה עד "קרמל מעשן" ,עוצרים את הבישול עם השמנת וחלב מרוכז והוניל ומבשלים מס' דקות
- מוזגים למד ליטר ושוקלים. משלימים את המשקל ל 300 גרם על ידי הוספת מים וטוחנים בעזרת מוט בלנדר
- מוסיפים את המלח, וחמאה וטוחנים שוב. מניחים במקרר עד להתייצבות.
- לפני ההגשה ניתן לחמם מעט
צ'ורוס שוקולד ספירלה עם שוקולד לבן
320 גרם מים
70 גרם חמאה
1/2 כפית קינמון
100 גרם סוכר
150 גרם קמח
30 גרם קקאו
3 ביצים L או 4 ביצים M
שמן לטיגון עמוק
סוכר וקינמון לפיזור
- בסיר מביאים לרתיחה חמאה, וניל ומים. מוסיפים קמח, קקאו וסוכר וממשיכים לערבב עד שנוצרת תערובת אחידה שנפרדת מדפנות הסיר.
- מעבירים את התערובת למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות נמוכה עד שהתערובת מתקררת מעט.
- מגבירים את מהירות הערבול ומתחילים להוסיף את הביצים בהדרגה עד שהן נבלעות פנימה.
- מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנטר שיניים צפופות קוטר 10.
- מזלפים את הבצק בצורת ספירלה על גבי סיליקון או נייר אפייה ומקפיאים שעה לפחות.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ל160 מעלות. מניחים את הספירלות לתוך השמן ומטגנים 2-3 דקות מכל צד.
- מעבירים לנייר סופג. טובלים בסוכר וקינמון וניתן להגיש לצד שוקולד לבן מומס.
היי
הכוונה שלך לקרמל מעשן זה 160 מעלות?
תודה
כן
למעשה הצורוס הוא בצק רבוך מטוגן….
כן
היי, איזה עוד מטבלים אפשר לעשות לצ׳ורוס?? ואיך עושים אותם??
תודה
חוץ מהקרמל, שוקולד מומס מכל הסוגים
היי במתכון הבסיסי לא רשום ביצים האם זה טעות
במתכון הראשון לצורוס הקלאסי , לא מופיע חמאה, האם בכוונה או בטעות ?