תפוחים ומרציפן

עוד מתכון מנצח מתוך הפרוייקט שלי עם המרציפן של חברת המרשלג – עוגת תפוחים ומרציפן בסגנון גרמני. כמה קלה להכנה ככה טעימה לזלילה ופשוט תשאיר אתכם עם טעם של עוד….

IMG_0427_2.JPG

חומרים לעוגה גבוהה בקוטר 23 ס"מ

6 תפוחים קטנים מזן גולדן דלישס
מיץ מלימון אחד
1 חבילת "מרציפן כל אחד יכול" של המרשלג (200 גרם מרציפן)
1/4 כפית מלח
200 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
4 ביצים גודל L
150 גרם קמח (כוס ורבע פחות כף)
85 גרם קורנפלור (9 וחצי כפות)
2 כפיות אבקת אפייה

  • מקלפים ומגלענים את התפחוים וחותכים אותם לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • טובלים את התפוחים במיץ הלימון לציפוי ושומרים אותם בצד
  • מכינים את המרציפן על פי ההוראות שעל האריזה עד לקבלת כדור מרציפן
  • מגררים את המרציפן בפומפיה לקבלת פירורים גסים
  • שמים בקערת מיקסר את המרציפן, החמאה, הסוכר והמלח ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה
  • מנפים יחד את האבקות ומקפלים אל התערובת ולאחר מכן מקפלים פנימה את התפוחים
  • משמנים היטב תבנית בגודל המתאים ויוצקים פנימה את התערובת
  • אופים בתנור כשעה ועשר דקות ב-180 מעלות עד שקיסם המוכנס המרכז העוגה יוצא נקי
  • בערך במחצית האפייה מכסים את החלק העליון של העוגה בנייר כסף רופף על מנת למנוע השחמת יתר
  • מצננים לחלוטין, מחלצים מהתבנית ומפדרים באבקת סוכר
  • העוגה נשמרת בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3-4 ימים
  • לצנן ולפדר באבקת סוכר
מודעות פרסומת

2 תגובות הוסף תגובה

  1. אילנה שומכר הגיב:

    תודה רבה על המתכון!
    טעים ממש! מכמות אחת יצאו לי 3 תבניות אינגליש.
    וגם,במקום סוכר השתמשתי במלטיטול, כולל כמובן המרציפן (הכנתי משקדים קלויים 70% ומלטיטול/כמו סוכר 30%) כך שהעוגה מתאימה גם למי שלא יכול לאכול סוכר.

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      מעולה. איזה כיף!

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s