עוד מתכון מנצח מתוך הפרוייקט שלי עם המרציפן של חברת המרשלג – עוגת תפוחים ומרציפן בסגנון גרמני. כמה קלה להכנה ככה טעימה לזלילה ופשוט תשאיר אתכם עם טעם של עוד….
חומרים לעוגה גבוהה בקוטר 23 ס"מ
6 תפוחים קטנים מזן גולדן דלישס
מיץ מלימון אחד
1 חבילת "מרציפן כל אחד יכול" של המרשלג (200 גרם מרציפן)
1/4 כפית מלח
200 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
4 ביצים גודל L
150 גרם קמח (כוס ורבע פחות כף)
85 גרם קורנפלור (9 וחצי כפות)
2 כפיות אבקת אפייה
- מקלפים ומגלענים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות בגודל 1 ס"מ
- טובלים את התפוחים במיץ הלימון לציפוי ושומרים אותם בצד
- מכינים את המרציפן על פי ההוראות שעל האריזה עד לקבלת כדור מרציפן
- מגררים את המרציפן בפומפיה לקבלת פירורים גסים
- שמים בקערת מיקסר את המרציפן, החמאה, הסוכר והמלח ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה
- מוסיפים פנימה את הביצים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה
- מנפים יחד את האבקות ומקפלים אל התערובת ולאחר מכן מקפלים פנימה את התפוחים
- משמנים היטב תבנית בגודל המתאים ויוצקים פנימה את התערובת
- אופים בתנור כשעה ועשר דקות ב-180 מעלות עד שקיסם המוכנס המרכז העוגה יוצא נקי
- בערך במחצית האפייה מכסים את החלק העליון של העוגה בנייר כסף רופף על מנת למנוע השחמת יתר
- מצננים לחלוטין, מחלצים מהתבנית ומפדרים באבקת סוכר
- העוגה נשמרת בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3-4 ימים
- לצנן ולפדר באבקת סוכר
תודה רבה על המתכון!
טעים ממש! מכמות אחת יצאו לי 3 תבניות אינגליש.
וגם,במקום סוכר השתמשתי במלטיטול, כולל כמובן המרציפן (הכנתי משקדים קלויים 70% ומלטיטול/כמו סוכר 30%) כך שהעוגה מתאימה גם למי שלא יכול לאכול סוכר.
מעולה. איזה כיף!
יצאה מעולה ממש! אפשר לו להעלות עוד את כמות המרציפן 🙂 שים לב שלא מצוין איפה הביצים משתלבות
תודה רבה! תיקנתי!
אחת המשובחות! יש אפשרות להמיר לאגסים?
כן, אין בעיה
אפשר להשתמש במרציפן רגיל (כמו שמוכרים בסופר ולא בחנויות המתמחות)?
כן
נראה מעולה, אפשר להשתמש בגרני סמית' במקום?
כן