עוד מתכון מנצח מתוך הפרוייקט שלי עם המרציפן של חברת המרשלג – עוגת תפוחים ומרציפן בסגנון גרמני. כמה קלה להכנה ככה טעימה לזלילה ופשוט תשאיר אתכם עם טעם של עוד….
חומרים לעוגה גבוהה בקוטר 23 ס"מ
6 תפוחים קטנים מזן גולדן דלישס
מיץ מלימון אחד
1 חבילת "מרציפן כל אחד יכול" של המרשלג (200 גרם מרציפן)
1/4 כפית מלח
200 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
4 ביצים גודל L
150 גרם קמח (כוס ורבע פחות כף)
85 גרם קורנפלור (9 וחצי כפות)
2 כפיות אבקת אפייה
- מקלפים ומגלענים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות בגודל 1 ס"מ
- טובלים את התפוחים במיץ הלימון לציפוי ושומרים אותם בצד
- מכינים את המרציפן על פי ההוראות שעל האריזה עד לקבלת כדור מרציפן
- מגררים את המרציפן בפומפיה לקבלת פירורים גסים
- שמים בקערת מיקסר את המרציפן, החמאה, הסוכר והמלח ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה
- מוסיפים פנימה את הביצים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה
- מנפים יחד את האבקות ומקפלים אל התערובת ולאחר מכן מקפלים פנימה את התפוחים
- משמנים היטב תבנית בגודל המתאים ויוצקים פנימה את התערובת
- אופים בתנור כשעה ועשר דקות ב-180 מעלות עד שקיסם המוכנס המרכז העוגה יוצא נקי
- בערך במחצית האפייה מכסים את החלק העליון של העוגה בנייר כסף רופף על מנת למנוע השחמת יתר
- מצננים לחלוטין, מחלצים מהתבנית ומפדרים באבקת סוכר
- העוגה נשמרת בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3-4 ימים
- לצנן ולפדר באבקת סוכר
תודה רבה על המתכון!
טעים ממש! מכמות אחת יצאו לי 3 תבניות אינגליש.
וגם,במקום סוכר השתמשתי במלטיטול, כולל כמובן המרציפן (הכנתי משקדים קלויים 70% ומלטיטול/כמו סוכר 30%) כך שהעוגה מתאימה גם למי שלא יכול לאכול סוכר.
מעולה. איזה כיף!
יצאה מעולה ממש! אפשר לו להעלות עוד את כמות המרציפן 🙂 שים לב שלא מצוין איפה הביצים משתלבות
תודה רבה! תיקנתי!
אחת המשובחות! יש אפשרות להמיר לאגסים?
כן, אין בעיה