אוהבים פאי תפוחים? אז הנה גרסה מטוגנת שמתאימה במיוחד לחג החנוכה. בצק עלים מטוגן זה אחד הדברים הטעימים ואז נוגסים בו ומלית התפוחים החמה שבפנים מתפרצת החוצה וממלאת את הפה. תענוג!

IMG_8194_3.jpg

בצק עלים (אפשר להשתמש בבצק קנוי אם לא רוצים להכין לבד):
500 גרם קמח
25 גרם שמן
225 גרם מים
20 גרם חומץ
9 גרם מלח
25 גרם סוכר
25 גרם ביצים
לכריכה: 200 גרם חמאה

  • לשים את כל החומרים לקבלת בצק. לעצב צורת מלבן, לעטוף בניילון נצמד ולקרר היטב (חצי שעה לפחות)
  • לעבד את החמאה ולהכין מלבן גמיש
  • לשטח את הבצק למלבן ולהניח את החמאה בחצי. לסגור מעל את החצי השני ולהדק היטב.
  • לעבוד במהירות ולרדד לעובי 6 מ"מ על משטח מקומח. לקפל שליש אל האמצע ואז שליש נוסף מהצד השני.
  • מסובבים את הבצק חצי סיבוב ומרדדים שוב לאותו עובי וחוזרים על הקיפול. מסובבים עוד חצי סיבוב וחוזרים על הקיפול פעם שלישית.
  • לקרר את הבצק היטב. שעה-שעתיים לפחות.

למילוי תפוחים:
100 גרם סוכר
3 תפוחים ירוקים
3 אגסים
20 גרם קורנפלור
100 גרם רסק תפוחים או תפוחים טחונים

  • מחממים יחד רסק תפוחים וסוכר
  • מוסיפים את התפוחים ואת האגסים חתוכים לקוביות קטנות ומבשלים עד לריכוך
  • מוסיפים את הקורנפלור וממשיכים לבשל עד הסמכת הנוזלים

הרכבה:

  • לרדד את הבצק לעלה דק, ולחתוך למלבנים בגודל 8*4, למלא במלית, לקפל על שתיים ולהדק עם מעט מים או ביצה. לטגן 2 דקות מכל צד עד להזהבה.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה