לא רק לנו יש סופגניות. באיטלקית קוראים להם בומבולוני ומדובר בסופגניות בריוש רכות ואווריריות, מעט פחוסות, מצופות בסוכר וממולאות בקרם פטיסייר שניתן להכין בשלל טעמים. חובה להיזהר…

IMG_0435_2.JPG

חומרים לכ-10-12 סופגניות גדולות ועוד כ-20-30 סופגניות ביס

520 גרם קמח
10 גרם שמרים יבשים
75 גרם סוכר
10 גרם מלח
210 גרם חלב פושר
110 גרם ביצים
3 גרם תמצית וניל
55 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

  • שמים את כל החומרים מלבד החמאה בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה עד שהבצק מתאחד כ-3-4 דקות
  • מוסיפים פנימה את החמאה וממשיכים ללוש עוד כ-20 דקות במהירות איטית
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית ומניחים בצד להתפחה של שעה
  • מעבירים את הבצק למנוחה של כמה שעות במקרר ורצוי ללילה
  • מרדדים את הבצק לדיסק עגול בקוטר כ-30-35 ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס"מ
  • ניתן לאסוף את הבצק ולרדד שוב ולקרוץ עיגולים נוספים. מיתרת הבצק קורצים עיגולים קטנים בקוטר 2-3 ס"מ
  • מניחים את כל העיגולים על מגש עפ נייר אפייה ומניחים לתפיחה כשעה
  • מחממים שמן ל-180 מעלות ומעבירים בעדינות את הסופגניות אל השמן
  • מטגנים שתי דקות מכל צד ומעבירים לרשת לצינון 5 דקות ולאחר מכן טובלים בסוכר מכל הכיוונים
  • מצננים את הסופגניות לחלוטין וממלאים בקרם פטיסייר (מתכון בהמשך)
  • זוללים מיד או שומרים עד שלושה ימים במקרר

קרם פטיסייר וניל:
500 גרם חלב
60 גרם חלמונים (מ-3 ביצים בגודל L)
45 גרם קורנפלור
100 גרם סוכר (חצי כוס)
תמצית וניל לפי הטעם

  • טורפים בקערה את החלמונים עם מעט מן החלב ומוסיפים פנימה את הקורנפלור והסוכר
  • שמים בסיר את יתרת החלב עם הווניל ומביאים לסף רתיחה
  • עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים אל הסיר
  • מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב נמרץ עד להסמכה של הקרם
  • מעבירים לכלי רחב ושטוח ומכסים בניילון נצמד על פני הקרם
  • מקררים כמה שעות לפני השימוש

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 18 תגובות

  1. Tzviya Levin Rifkind

    במה אפשר להחליף את החלב למי שלא שותה חלב פרה?

    1. בייקרי 365

      כל חלב צמחוני יעבוד – חלב קוקוס או חלב שקדים נותנים את התוצאה הכי טובה בעיניי

  2. נטלי

    היי.. לאיזה עובי צריך לרדד את הבצק?

    1. בייקרי 365

      כ-1 ס"מ בערך. אני מעדיף למדוד את הגודל של הבצק מאשר את העובי.

      1. נטלי

        ניתן להשאיר את הבצק התפוח במקרר למשך יותר מלילה, אם כן עד כמה זמן הוא ישרוד במקרר?

      2. בייקרי 365

        עד 24 שעות

  3. אבידן

    הבצק במקרר, יוצא דביק. זה בסדר?

    1. בייקרי 365

      כן

  4. יוליה

    היי מה הכוונה בהשוואת טמפרטורות כשמכינים את הפטיסייר? מתי מוסיפים את יתרת החלב לתערובת?

    1. בייקרי 365

      השוואת טמפרטורות – מוסיפים את החלב החם אל תערובת הביצים ואז מחזירים אל הסיר. יתרת החלב נמצא עם הביצים בקערה.

  5. Sharona

    האם חייבים לטגן בשמן עמוק או שאפשר בפחות?

    1. בייקרי 365

      עדיף שכן

  6. אילנה אהרן

    שלום לך
    ראשית, תודה על כל השיתופים, פשוט תענוג להשתמש במתכונים המדויקים שלך.
    מבקשת לדעת –
    כתבת שאפשר להכין את קרם הפטיסייר בשלל טעמים, איך משלבים טעמים נוספים בקרם שכתבת?

    1. בייקרי 365

      אפשר להחליף חלק מהחלב או את כולו בנוזל אחר כמו חלב שקדים, חלב קוקוס, מיץ תפוזים או מחיות פרי אחרות. או לחילופים לערבב לתוך הקרם המוכן שוקולד חלב או מריר או מחיות שומניות שונות כמו חלבה, פרלינה, פיסטוק וכדומה

  7. בר

    הי! יש אפשרות להכין את קרם הפטיסייר מראש?

    1. בייקרי 365

      כן ולשמור אותו במקרר

  8. יעל

    הי! תודה רבה על המתכון 🙂 זה נראה מדהים!
    רציתי לשאול כמה זמן המאפים נשמרים אחרי האפייה, והאם הם ניתנים להקפאה.
    תודה

    1. יעל

      אופס, רציתי לשאול את זה על הספוליאטלה (בגרסה שלהם עם הקרם פטיסייר) ובטעות כתבתי את התגובה כאן 😉

השאר תגובה