בומבולוני

לא רק לנו יש סופגניות. באיטלקית קוראים להם בומבולוני ומדובר בסופגניות בריוש רכות ואווריריות, מעט פחוסות, מצופות בסוכר וממולאות בקרם פטיסייר שניתן להכין בשלל טעמים. חובה להיזהר…

IMG_0435_2.JPG

חומרים לכ-10-12 סופגניות גדולות ועוד כ-20-30 סופגניות ביס

520 גרם קמח
10 גרם שמרים יבשים
75 גרם סוכר
10 גרם מלח
210 גרם חלב פושר
110 גרם ביצים
3 גרם תמצית וניל
55 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

  • שמים את כל החומרים מלבד החמאה בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה עד שהבצק מתאחד כ-3-4 דקות
  • מוסיפים פנימה את החמאה וממשיכים ללוש עוד כ-20 דקות במהירות איטית
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית ומניחים בצד להתפחה של שעה
  • מעבירים את הבצק למנוחה של כמה שעות במקרר ורצוי ללילה
  • מרדדים את הבצק לדיסק עגול בקוטר כ-30-35 ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס"מ
  • ניתן לאסוף את הבצק ולרדד שוב ולקרוץ עיגולים נוספים. מיתרת הבצק קורצים עיגולים קטנים בקוטר 2-3 ס"מ
  • מניחים את כל העיגולים על מגש עפ נייר אפייה ומניחים לתפיחה כשעה
  • מחממים שמן ל-180 מעלות ומעבירים בעדינות את הסופגניות אל השמן
  • מטגנים שתי דקות מכל צד ומעבירים לרשת לצינון 5 דקות ולאחר מכן טובלים בסוכר מכל הכיוונים
  • מצננים את הסופגניות לחלוטין וממלאים בקרם פטיסייר (מתכון בהמשך)
  • זוללים מיד או שומרים עד שלושה ימים במקרר

קרם פטיסייר וניל:
500 גרם חלב
60 גרם חלמונים (מ-3 ביצים בגודל L)
45 גרם קורנפלור
100 גרם סוכר (חצי כוס)
תמצית וניל לפי הטעם

  • טורפים בקערה את החלמונים עם מעט מן החלב ומוסיפים פנימה את הקורנפלור והסוכר
  • שמים בסיר את יתרת החלב עם הווניל ומביאים לסף רתיחה
  • עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים אל הסיר
  • מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב נמרץ עד להסמכה של הקרם
  • מעבירים לכלי רחב ושטוח ומכסים בניילון נצמד על פני הקרם
  • מקררים כמה שעות לפני השימוש
מודעות פרסומת

There are 2 comments

  1. Tzviya Levin Rifkind

    במה אפשר להחליף את החלב למי שלא שותה חלב פרה?

    1. בייקרי 365

      כל חלב צמחוני יעבוד – חלב קוקוס או חלב שקדים נותנים את התוצאה הכי טובה בעיניי

השאר תגובה