בומבולוני

לא רק לנו יש סופגניות. באיטלקית קוראים להם בומבולוני ומדובר בסופגניות בריוש רכות ואווריריות, מעט פחוסות, מצופות בסוכר וממולאות בקרם פטיסייר שניתן להכין בשלל טעמים. חובה להיזהר…

IMG_0435_2.JPG

חומרים לכ-10-12 סופגניות גדולות ועוד כ-20-30 סופגניות ביס

520 גרם קמח
10 גרם שמרים יבשים
75 גרם סוכר
10 גרם מלח
210 גרם חלב פושר
110 גרם ביצים
3 גרם תמצית וניל
55 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

  • שמים את כל החומרים מלבד החמאה בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה עד שהבצק מתאחד כ-3-4 דקות
  • מוסיפים פנימה את החמאה וממשיכים ללוש עוד כ-20 דקות במהירות איטית
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית ומניחים בצד להתפחה של שעה
  • מעבירים את הבצק למנוחה של כמה שעות במקרר ורצוי ללילה
  • מרדדים את הבצק לדיסק עגול בקוטר כ-30-35 ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס"מ
  • ניתן לאסוף את הבצק ולרדד שוב ולקרוץ עיגולים נוספים. מיתרת הבצק קורצים עיגולים קטנים בקוטר 2-3 ס"מ
  • מניחים את כל העיגולים על מגש עפ נייר אפייה ומניחים לתפיחה כשעה
  • מחממים שמן ל-180 מעלות ומעבירים בעדינות את הסופגניות אל השמן
  • מטגנים שתי דקות מכל צד ומעבירים לרשת לצינון 5 דקות ולאחר מכן טובלים בסוכר מכל הכיוונים
  • מצננים את הסופגניות לחלוטין וממלאים בקרם פטיסייר (מתכון בהמשך)
  • זוללים מיד או שומרים עד שלושה ימים במקרר

קרם פטיסייר וניל:
500 גרם חלב
60 גרם חלמונים (מ-3 ביצים בגודל L)
45 גרם קורנפלור
100 גרם סוכר (חצי כוס)
תמצית וניל לפי הטעם

  • טורפים בקערה את החלמונים עם מעט מן החלב ומוסיפים פנימה את הקורנפלור והסוכר
  • שמים בסיר את יתרת החלב עם הווניל ומביאים לסף רתיחה
  • עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים אל הסיר
  • מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב נמרץ עד להסמכה של הקרם
  • מעבירים לכלי רחב ושטוח ומכסים בניילון נצמד על פני הקרם
  • מקררים כמה שעות לפני השימוש

There are 9 comments

  1. Tzviya Levin Rifkind

    במה אפשר להחליף את החלב למי שלא שותה חלב פרה?

    1. בייקרי 365

      כל חלב צמחוני יעבוד – חלב קוקוס או חלב שקדים נותנים את התוצאה הכי טובה בעיניי

    1. בייקרי 365

      כ-1 ס"מ בערך. אני מעדיף למדוד את הגודל של הבצק מאשר את העובי.

      1. נטלי

        ניתן להשאיר את הבצק התפוח במקרר למשך יותר מלילה, אם כן עד כמה זמן הוא ישרוד במקרר?

  2. יוליה

    היי מה הכוונה בהשוואת טמפרטורות כשמכינים את הפטיסייר? מתי מוסיפים את יתרת החלב לתערובת?

השאר תגובה