המתכון הבא הוא פיוז'ן מטורף – בצק וון טון אסיאתי (המשמש בדרך כלל להכנת דים סאם) נכרך כאן לסיגרים הממולאים במלית גבינות ים-תיכונית ומטוגן בשמן עמוק בדיוק כמו סיגרים מרוקאים. הבצק והטכניקה, אגב, מתאימים לכל סוגי המליות העולות על דעתכם: בשר, עוף, דגים, ירקות, גבינות ועוד.
חומרים לכ-35-40 סיגרים קטנים:
לבצק:
300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)
150 גרם מים רותחים (2/3 כוס)
3 כפות שמן
1/2 כפית מלח
מלית גבינות ים-תיכונית:
500 גרם גבינה לבנה לאפייה (כמו טוב טעם למשל)
300 גרם גבינה בולגרית
100 גרם גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת גס
50 גרם קורנפלור (5 כפות)
מלח ופלפל לפי הטעם
2 שיני שום כתושות
2 כפות קצח (אופציונלי)
– שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 10 דקות לפחות
– עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה של חצי שעה לפחות
– בינתיים מכינים את המלית – מערבבים את כל חומרי המלית בקערה ושומרים בצד
– מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, מקמחים מעט כל חלק (רצוי עם סולת או קמח דורום כדי שלא לייבש את הבצק) ומרדדים לעלה דק ככל הניתן (מכונת פסטה עושה כאן עבודה מצויינת)
– קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים במרכז כל אחד כפית גדושה של מלית
– הקיפול דומה לקיפול של בלינצ'ס: מקפלים את החלק התחתון על המילוי ואז את שני הצדדים לכיוון המרכז שוליים של כס"מ אחד מכל צד ואז מגלגלים לאורך. מרטיבים טיפה את הקצה במים בשביל להדק את הסגירה.
– מטגנים מיד בשמן עמוק רותח (170-180 מעלות, רצוי למדוד) כ-3-4 דקות עד שמזהיב
– מעבירים לצלחת עם נייר סופג וזוללים!
– אם לא מטגנים מיד, ניתן לשמור בקופסא אטומה במקפיא עד שבועיים ולטגן ישר מהקפאה. זמן הטיגון יתארך בכ-2-3 דקות

עדכון: המתכון זכה לככב החודש בגליון החדש של מגזין בופה לכבוד חג החנוכה. בגרסה של המגזין נתתי לכיסונים קיפול דים סאם מסורתי יותר ובטיגון הם מקבלים לוק פשוט הורס!! מגישים עם קצת סלט רענן ומטבל עגבניות וזה פשוט מושלם!!!!
היי
איפה ניתן להשיג את עלי הוון טון מוכנים?
ברור לי שבחנויות למוצרי המזרח הרחוק, אבל באיזו מהן?
יש בחנויות של מזרח ומערב. לפעמים ניתן למצוא גם בחנויות של אוכל כמו ספייסס או לגעת באוכל, באגף הקפואים. אבל הכי טוב להכין בבית 🙂
היי
נראה מעולה ממששש
יש מתכון למילוי בשרי?
כל מילוי כמעט יעבוד. בשרי אני ממליץ על בשר טחון מטוגן מעט עם בצל, שום ותבלינים שאוהבים. אגוזים או צנוברים משתלבים מצויין.
עוד אפשרות היא עוף קצוץ או טחון מוקפץ עם קצת ירוקים וירקות כמו גזר ופטריות. תיבול של ג'ינג'ר ורוטב סויה יקחו את זה חזרה לכיוון האסייתי.
אפשר בבקשה הסבר על הקיפול המסורתי?
תודה .
קורצים עיגולים, ממלאים כפית של מילוי במרכז, מקפלים לחצי אבל לא מצמידים את שולי הבצק. מתחילים מקצה אחד של החצי עיגול שקיבלנו, מהדקים את שני הצדדים ודוחפים מעט קדימה לקבל קפל. אחר כך מהדקים את הקפל ודוחפים שוב קדימה לקבלת עוד קפל. וחוזרים על הפעולה עד שמגיעים לצד השני.
יש אפשרות לא לטגן אותם?
ואם כן מה עושים? 🙂
כן, אפשר לאדות אותם אם יש לך מסננת או סלסלה עם מכסה. פשוט שמים אותם על נייר אפייה על המסננת מעל סיר עם מים רותחים. 10-15 דקות יספיקו
תודה רבה!
היי! קודם כל מטורפת על הבלוג המהמם שלך! שאלה.. הבצק יתאים גם לגיוזה?
כן!
מהמםםם
יש לי מחשבה אחרת אשמח לדעתך,
להכין מלית תפוחי עץ עשירה
ולהגיש עם גלידה , יתאים?
נשמע מעולה. אולי אני גם אנסה… 🙂
איזה כיף 🙂 תודה
שאלה נוספת..
כמה זמן מראש אפשר להכין את הבצק ולשים בצד עד שבעצם אשתמש בו להכנה?
והאם יש אפשרות למלא ולעצב לשים במקרר עד לטיגון?
אם הוא מכוסה היטב אפשר לשמור אותו לילה במקרר. לחילופין אפשר למלא ולהקפיא. לטגן ישר מההקפאה ולהאריך מעט את זמן הטיגון.
אפשר לטגן יום מראש
ורק להעביר חימום אח״כ?
כן