סופגניות הפבלובה האלה היו להיט היסטרי כשהכנו אותם בשנה שעברה ולכן היינו חייבים לחזור עליהן שוב השנה. והפעם הן יכולות בקלות לככב לצד החנוכיה שלכם. סופגניה, תותים, מרנג וקרם מסקרפונה. יכול להיות יותר טוב מזה??

IMG_8177_2.JPG

לסופגניות:
750 גרם  קמח (5 ושליש כוסות)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
5 חלמונים
380 גרם חלב (כוס וחצי ועוד כף)
30 גרם שמרים יבשים (3 כפות)
10 גרם מלח (1 כף)
130 גרם חמאה רכה
גרידת לימון  אחד
כפית תמצית וניל

  • בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים יחד קמח מנופה, סוכר וחלמונים.
  • בקערה נפרדת מערבבים שמרים וחלב פושר ומוסיפים לקערת המיקסר. לשים את כל החומרים  במהירות איטית כ-2 דקות. מוסיפים בהדרגה חמאה, מלח, גרידת לימון ותמצית וניל. לשים כ-10 דקות נוספות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך ואחיד.
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד הכפלת נפח.
  • מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 50 גרם כל אחד על מנת לקבל סופגניות אחידות ומניחים על נייר אפייה שגזור מראש לריבוע בגודל 5*5 ס"מ. מכסים ומתפיחים שוב להכפלת הנפח.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק בטמפרטורה של כ-170 מעלות.
  • מניחים את הסופגניות בשמן עמוק בעזרת נייר האפייה.
  • מטגנים את הסופגניות מכל צד עד לקבלת צבע זהוב, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

קרם מסקרפונה:
150 גרם חלב (חצי כוס + 3 כפות)
50 גרם שמנת (5 כפות)
200 גרם שוקולד לבן
5 גרם ג'לטין
25 גרם מים
כפית וניל
80 גרם מסקרפונה

  • משרים את הג'לטין במים
  • שמים יחד חלב, שמנת ווניל בסיר ומביאים לרתיחה שופכים על השוקולד, מוסיפים את הג'לטין וטוחנים היטב
  • מוסיפים פנימה את המסקרפונה וטוחנים שוב

מרנג:
100 גרם חלבונים
250 גרם סוכר
קוקוס טחון

  • מחממים את התנור ל-60 מעלות. מחממים בבן מארי חלבונים וסוכר עד שהסוכר נמס. מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב.
  • מעבירים את המרנג לשקית זילוף מצוידת בצנתר חלק. מזלפים טיפות ומפזרים קוקוס. אופים כ-4 שעות עד לייבוש מלא

הרכבה
ממלאים את הסופגניות בקרם מסקפונה. מצפים את הסופגניות במעט קרם מסקרפונה ומקשטים עם נשיקות מרנג, זילופי קרם, עלים ירוקים ותותי שדה

 

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה