טארט קיי

משולשי קינוח מדהימים בהשראת הטארט קיי של כריסטוף מישלאק – שכבות של קראמבל אגוזי לוז ופרלינה, ביסקוויט שקדים עם קונפי לימון וגנאש מוקצף של שוקולד חלב והכל בציפוי רושר מושלם. אחד הקינוחים המיוחדים!!

IMG_0460_2.JPG

חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ גובה 2.5 ס"מ

ביסקוויט שקדים
90 גרם ביצים
70 גרם אבקת סוכר
70 גרם אבקת שקדים
20 גרם קמח
60 גרם חלבון
10 גרם סוכר
15 גרם שמן

  • מקציפים את ההחלבונים עם הכמות הקטנה של הסוכר ומעבירים לקערה אחרת
  • באותה קערת מיקסר מקציפים את הביצים עם אבקת הסוכר
  • מקפלים יחד את שתי המסות ואז מקפלים פנימה את האבקות והשמן
  • מזלפים דיסק בקוטר 24 ס"מ על גבי נייר אפייה
  • אופים 10 דקות ב-200 מעלות. מצננים.

קראמבל:
50 גרם חמאה
25 גרם סוכר
45 גרם קמח
7 גרם קמח תירס (פולנטה דקה)
1 גרם מלח
70 גרם אבקת שקדים
25 גרם סוכר חום בהיר

  •  מערבלים יחד את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקל בצק אחיד
  • מגרדים את הבצק בפומפייה גסה ומפזרים את הפירורים על גבי מגש עם נייר אפייה
  • אופים 20 דקות ב-150 מעלות ומצננים

קרוסטיון לוז:
170 גרם קראמבל אפוי
50 גרם שוקולד חלב
30 גרם פרלינה

  • ממיסים את שוקולד החלד ומערבבים יחד עם הפרלינה
  • שופכים את השוקולד על גבי הקראמבל ומערבבים הכל יחד
  • משטחים את התערובת בתחתית תבנית או רינג בקוטר 24 ס"מ

תערובת פרלינה:
150 גרם פרלינה
60 גרם מחית לוז

  • מערבבים יחד את שתי התערובות ומורחים על גבי הקרוסטיון
  • אם אין מחית לוז משתמשים רק בכמות של הפרלינה

סירופ פסיפלורה:
70 גרם סוכר
30 גרם מים
30 גרם מחית פסיפלורה

  • שמים את כל החומרים בסיר ומבשלים לרתיחה
  • מבשלים עוד דקה ומסירים מהאש. מצננים.
  • מברישים את הביסקוויט בסירופ משני הצדדים ומניחים אותו על גבי הקרוסטיון עם הפרלינה
  • שומרים במקפיא

קונפי לימון
1 לימון טרי

  • חותכים את הלימון לרבעים ומבשלים אותו במים רותחים כ-10 דקות
  • חוזרים על הפעולה 3-4 פעמים כאשר בכל פעם מחליפים את המים במים חדשים
  • בגמר הבישול הלימון צריך להיות רך מאוד
  • טוחנים את הלימון בשלמותו למחית חלקה
  • מורחים שכבה דקה של הקונפי על גבי הביסקוויט

גנאש מוקצף שוקולד חלב
240 גרם שמנת מתוקה
10 גרם גלוקוז
90 גרם שוקולד חלב

  • שמים את השמנת והגלוקוז בסיר ומביאים לרתיחה
  • יוצקים את התערובת על גבי השוקולד ומבלנדרים יחד לקבלת תערובת חלקה
  • מכסים בניילון נצמד על פני הקרם ומעבירים למקרר לכמה שעות עד שהתערובת מתקררת לחלוטין

ציפוי שוקולד מריר ואגוזים
300 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאת קקאו
100 גרם אגוזי לוז קצוצים

  • ממיסים יחד את השוקולד וחמאת הקקאו בפולסים במיקרוגל או על בן מארי
  • מערבבים פנימה את האגוזים ושומרים בצד עד להרכבה
  • אם הציפוי התקשה ניתן לחמם אותו שוב במיקרוגל

הרכבה:

  • מקציפים את הגנאש לקצף יציב מאוד (חשוב מאוד להיזהר מהקצפת יתר שתשבור את הקרם)
  • משאירים מעט מהגנאש בצד ואת כל השאר מורחים על גבי הביסקוויט ומיישרים באמצעות פלטה
  • עם הגאנש שהשארנו בצד מזלפים עיטורים על גבי העוגה עם צנטר משונן
  • מקפיאים את העוגה כמה שעות עד שהיא קפואה לחלוטין ומחלצים מהתבנית או הרינג
  • אם יש לכם מרססת, אתם יכולים לרסס את החלק העליון של העוגה בתערובת ריסוס (100 גרם שוקולד מריר ו-100 גרם חמאת קקאו)
  • אם אין מרססת, ניתן לפדר את החלק העליון בשכבה דקה של אבקת קקאו
  • חותכים את העוגה ל-12-16 משולשים שווים פחות או יותר
  • נועצים קיסם בחלק העליון של כל משולש וטובלים אותו עד הקצה (בלי החלק העליון) בציפוי האגוזים
  • נותנים לציפוי כמה דקות להתקשות. מעטרים את המשולשים במעט פרלינה ושברי אגוזי לוז
  • שומרים במקרר או במקפיא עד להגשה
מודעות פרסומת

13 תגובות הוסף תגובה

  1. tapiro.edna הגיב:

    מרהיב חן חן על השיתוף.

    נשלח מטאבלט Samsung

    אהבתי

  2. אורטל הגיב:

    יש תמונת חתך ??

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      לא, לצערי אין

      אהבתי

  3. Orit הגיב:

    היי דרור. נראה מושלם!! נראה לך שזה יצא טוב כקינוח פרווה? אם כן מה התחליפים?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      בעייתי. בעיקר בגלל הגנאש המוקצף שאין לו תחליף פרווה.

      אהבתי

  4. Orit הגיב:

    רק הגנאש זה הבעיה? אם יש לי גנאש פרווה שיוצא טוב עם שוקולד מריר אפשר להחליף? או אולי לעשות במקום הגנאש קרמו?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      בשביל הקישוט שלמעלה צריך גנאש שאפשר לזלף. אבל אם יש לך גנאש פרווה שיוצא טוב, אז את יכולה לנסות.

      אהבתי

  5. orit הגיב:

    סבבה תודה רבה אעדכן .. 🙂 הגנאש הזה ספיציפית לא ילך עם שוקולד מריר ?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      יעבוד עם שוקולד מריר אבל צריך להקטין מעט את כמות השוקולד ובכל מקרה מכינים אותו עם שמנת כך שהוא חלבי.

      אהבתי

      1. orit הגיב:

        תודה רבה

        אהבתי

  6. אורטל הגיב:

    אפשרי לוותר על הקונפי והרוטב פסיפלורה ?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      החמיצות חשובה כאן כי היא מאזנת את הטעמים

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s