טארט קיי

משולשי קינוח מדהימים בהשראת הטארט קיי של כריסטוף מישלאק – שכבות של קראמבל אגוזי לוז ופרלינה, ביסקוויט שקדים עם קונפי לימון וגנאש מוקצף של שוקולד חלב והכל בציפוי רושר מושלם. אחד הקינוחים המיוחדים!!

IMG_0460_2.JPG

חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ גובה 2.5 ס"מ

ביסקוויט שקדים
90 גרם ביצים
70 גרם אבקת סוכר
70 גרם אבקת שקדים
20 גרם קמח
60 גרם חלבון
10 גרם סוכר
15 גרם שמן

  • מקציפים את ההחלבונים עם הכמות הקטנה של הסוכר ומעבירים לקערה אחרת
  • באותה קערת מיקסר מקציפים את הביצים עם אבקת הסוכר
  • מקפלים יחד את שתי המסות ואז מקפלים פנימה את האבקות והשמן
  • מזלפים דיסק בקוטר 24 ס"מ על גבי נייר אפייה
  • אופים 10 דקות ב-200 מעלות. מצננים.

קראמבל:
50 גרם חמאה
25 גרם סוכר
45 גרם קמח
7 גרם קמח תירס (פולנטה דקה)
1 גרם מלח
70 גרם אבקת שקדים
25 גרם סוכר חום בהיר

  •  מערבלים יחד את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקל בצק אחיד
  • מגרדים את הבצק בפומפייה גסה ומפזרים את הפירורים על גבי מגש עם נייר אפייה
  • אופים 20 דקות ב-150 מעלות ומצננים

קרוסטיון לוז:
170 גרם קראמבל אפוי
50 גרם שוקולד חלב
30 גרם פרלינה

  • ממיסים את שוקולד החלד ומערבבים יחד עם הפרלינה
  • שופכים את השוקולד על גבי הקראמבל ומערבבים הכל יחד
  • משטחים את התערובת בתחתית תבנית או רינג בקוטר 24 ס"מ

תערובת פרלינה:
150 גרם פרלינה
60 גרם מחית לוז

  • מערבבים יחד את שתי התערובות ומורחים על גבי הקרוסטיון
  • אם אין מחית לוז משתמשים רק בכמות של הפרלינה

סירופ פסיפלורה:
70 גרם סוכר
30 גרם מים
30 גרם מחית פסיפלורה

  • שמים את כל החומרים בסיר ומבשלים לרתיחה
  • מבשלים עוד דקה ומסירים מהאש. מצננים.
  • מברישים את הביסקוויט בסירופ משני הצדדים ומניחים אותו על גבי הקרוסטיון עם הפרלינה
  • שומרים במקפיא

קונפי לימון
1 לימון טרי

  • חותכים את הלימון לרבעים ומבשלים אותו במים רותחים כ-10 דקות
  • חוזרים על הפעולה 3-4 פעמים כאשר בכל פעם מחליפים את המים במים חדשים
  • בגמר הבישול הלימון צריך להיות רך מאוד
  • טוחנים את הלימון בשלמותו למחית חלקה
  • מורחים שכבה דקה של הקונפי על גבי הביסקוויט

גנאש מוקצף שוקולד חלב
240 גרם שמנת מתוקה
10 גרם גלוקוז
90 גרם שוקולד חלב

  • שמים את השמנת והגלוקוז בסיר ומביאים לרתיחה
  • יוצקים את התערובת על גבי השוקולד ומבלנדרים יחד לקבלת תערובת חלקה
  • מכסים בניילון נצמד על פני הקרם ומעבירים למקרר לכמה שעות עד שהתערובת מתקררת לחלוטין

ציפוי שוקולד מריר ואגוזים
300 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאת קקאו
100 גרם אגוזי לוז קצוצים

  • ממיסים יחד את השוקולד וחמאת הקקאו בפולסים במיקרוגל או על בן מארי
  • מערבבים פנימה את האגוזים ושומרים בצד עד להרכבה
  • אם הציפוי התקשה ניתן לחמם אותו שוב במיקרוגל

הרכבה:

  • מקציפים את הגנאש לקצף יציב מאוד (חשוב מאוד להיזהר מהקצפת יתר שתשבור את הקרם)
  • משאירים מעט מהגנאש בצד ואת כל השאר מורחים על גבי הביסקוויט ומיישרים באמצעות פלטה
  • עם הגאנש שהשארנו בצד מזלפים עיטורים על גבי העוגה עם צנטר משונן
  • מקפיאים את העוגה כמה שעות עד שהיא קפואה לחלוטין ומחלצים מהתבנית או הרינג
  • אם יש לכם מרססת, אתם יכולים לרסס את החלק העליון של העוגה בתערובת ריסוס (100 גרם שוקולד מריר ו-100 גרם חמאת קקאו)
  • אם אין מרססת, ניתן לפדר את החלק העליון בשכבה דקה של אבקת קקאו
  • חותכים את העוגה ל-12-16 משולשים שווים פחות או יותר
  • נועצים קיסם בחלק העליון של כל משולש וטובלים אותו עד הקצה (בלי החלק העליון) בציפוי האגוזים
  • נותנים לציפוי כמה דקות להתקשות. מעטרים את המשולשים במעט פרלינה ושברי אגוזי לוז
  • שומרים במקרר או במקפיא עד להגשה
מודעות פרסומת

There are 23 comments

  1. Orit

    היי דרור. נראה מושלם!! נראה לך שזה יצא טוב כקינוח פרווה? אם כן מה התחליפים?

  2. Orit

    רק הגנאש זה הבעיה? אם יש לי גנאש פרווה שיוצא טוב עם שוקולד מריר אפשר להחליף? או אולי לעשות במקום הגנאש קרמו?

    1. בייקרי 365

      בשביל הקישוט שלמעלה צריך גנאש שאפשר לזלף. אבל אם יש לך גנאש פרווה שיוצא טוב, אז את יכולה לנסות.

  3. orit

    סבבה תודה רבה אעדכן .. 🙂 הגנאש הזה ספיציפית לא ילך עם שוקולד מריר ?

    1. בייקרי 365

      יעבוד עם שוקולד מריר אבל צריך להקטין מעט את כמות השוקולד ובכל מקרה מכינים אותו עם שמנת כך שהוא חלבי.

  4. רותם

    נראה מושלםם!! אפשר לעשות את השכבה של הלימון עם תפוז במקום?

    1. בייקרי 365

      אין לזה ממש תחליף במקרה הזה. אפשר לצפות בשוקולד ללא חמאת הקקאו אבל הציפוי יצא עבה יותר ופחות קראנצ'י.

  5. כרמית

    היי
    זה יעבוד גם עם מחית נוגט במקום הפרלינה והלוז?
    והאם אפשר להחליף את הפסיפלורה במחית פטל למשל או משהו אחר?

    1. בייקרי 365

      מחית נוגט ופרלינה זה אותו מוצר אז אין בעיה. המחית לוז לא מתוקה כי אין בה סוכר, אבל אפשר להחליף בפרלינה/נוגט ורק לקחת בחשבון שהעוגה תהיה קצת יותר מתוקה.
      את הפסיפלורה אפשר להחליף במחית פטל או מיץ לימון.

  6. עינת

    הי דרור.
    נראה מעולה. כבר עשיתי כמה עוגות שלך. הן לא יוצאות יפות כמו שלך. אך טעימות. אפשר להשאיר העוגה שלמה ולצפות?

    1. בייקרי 365

      תודה רבה! כן, אפשר להשאיר שלמה ולשפוך את הציפוי מלמעלה.

השאר תגובה