תותים מלמיל-יאן

הסוד לפרזייה המהמם והטעים הזה של יאן קוברור הוא פשוט שהוא מלא בהמון תותים. קרם מוסולין עם טעם וניל עמוק וביסקוויט רך משלימים את העוגה בטעם ובמרקם.

IMG_0477_2.JPG

חומרים לעוגה בקוטר 20 ס"מ

ביסקוויט ג'נואז
2 ביצים גודל L
60 גרם סוכר
50 גרם קמח
10 גרם קורנפלור

  • מחממים את הביצים והסוכר על בן מארי ל-45 מעלות
  • מקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף בהיר ויציב והמסה מתקררת לחלוטין
  • מקפלים פנימה את הקמח והקורנפלור ומשטחים על גבי מגש של תנור ביתי עם נייר אפייה
  • אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות ומצננים
  • קורצים שני דיסקים בקוטר 18 ס"מ ושומרים בצד

סירופ סוכר להספגה
200 גרם מים
80 גרם סוכר

  • מביאים את המים והסוכר לרתיחה ומבשלים עוד דקה
  • מסירים מהאש ומצננים

מילוי תותים
400 גרם מחית תות או תותים טחונים
300 גרם תותים חתוכים לקוביות
8 גרם אגר אגר

  • שמים את המחית והאגר בסיר ומביאים לרתיחה, מבשלים דקה ומסירים מהאש. מצננים לחלוטין
  • מבלנדרים היטב את המחית המצוננת ומקפלים פנימה את קוביות התותים
  • משטחים לתוך רינג בקוטר 18 ס"מ ומקפיאים כשעה

קרם מוסלין וניל
400 גרם חלב
כף תמצית וניל
120 גרם סוכר
4 חלמונים
1 ביצה
150 גרם חמאה (1)
30 גרם קורנפלור
150 גרם חמאה (2)
4 גרם ג'לטין
24 גרם מים

  • משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • מביאים לרתיחה את החלב והווניל
  • בינתיים מערבבים בקערה את החלמונים, הביצה והקורנפלור
  • עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים אל הסיר
  • מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד עד להסמכה של הקרם
  • מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הג'לטין ולאחר מכן את חמאה (1) עד שהם נטמעים לחלוטין
  • מכסים את הקרם בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה עד שעתיים
  • מבלנדרים את הקרם ומוסיפים פנימה בהדרגה את החמאה (2) כשהיא רכה מאוד

הרכבה
200-300 גרם תותים לציפוי

  • פורסים את התותים לפרוסות דקות לרוחב ומרפדים את התחתית והדפנות של רינג בקוטר 20 ס"מ ובגובה 4-5 ס"מ
  • מורחים שכבה של קרם בתחתית ובדפנות של הרינג על כל התותים שבציפוי
  • מברישים דיסק אחד של ביסקוויט בסירופ להספגה ומניחים אותו בתחתית הרינג על גבי שכבת הקרם
  • מחלצים את האינסרט של התותים הקפוא ומניחים אותו על הביסקוויט
  • מברישים את דיסק הבסיקוויט השני ומניחים מעל אינסרט התותים
  • ממלאים את כל יתרת הרינג בקרם עד לגובה של התותים שאיתם ציפינו
  • מקפיאים את העוגה כשעתיים ומחלצים מהרינג
  • מפשירים את העוגה במקרר לפני ההגשה
מודעות פרסומת

2 תגובות הוסף תגובה

  1. אלין הגיב:

    היי דרור …
    אשמח לדעת מה התחליף לאגר אגר אם אין לי ?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      ניתן להחליף ב-14 גרם ג'לטין מושרים ב-84 גרם מים. אבל המרקם יצא שונה מאוד.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s