טארט משגע של שקדים והדרים בהשראת המאסטר קרל מרלטי. בגרסה הזו ההדרים נאפים יחד עם קרם שקדים וממלאים את כל הבית בניחוח חורפי ומשגע. הפינוק המושלם לערב חורפי מתחת לפוך….

IMG_0483_2.JPG

חומרים לטארט אחד בקוטר 18 ס"מ

פריך שקדים:
130 גרם קמח
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
20 גרם שקדים טחונים
25 גרם ביצים
קמצוץ מלח
מעט תמצית וניל או אבקת וניל

  • שמים את הקמח והחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר, השקדים, המלח והווניל ומערבלים עד שמתאחד
  • מוסיפים את הביצים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים את הבצק בזריזות בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ ומעבירים למקרר לשעה
  • מרפדים 2 תבניות או רינגים בקוטר 20 ס"מ בבצק ומקררים כחצי שעה
  • אופים 15 דקות ב-170 מעלות. מצננים.
קרם שקדים:
75 גרם חמאה
75 גרם סוכר
75 גרם אבקת שקדים
75 גרם ביצים
1 כף ברנדי או רום
גרידה מלימון אחד
  • שמים את החמאה והסוכר במיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת חלקה ומעט בהירה
  • מוסיפים פנימה את אבקת השקדים ומערבלים עד שהכל מתאחד
  • מוסיפים פנימה את הביצים בהדרגה ולבסוף את האלכוהול והגרידה ומערבלים לקבלת קרם חלק ואחיד
  • מעבירים לקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות

פילטים של פירות הדר:
1 אשכולית אדומה
1 תפוז

  • באמצעות סכין מקלפים את האשכולית והתפוז ומסירים לחלוטין את הציפוי הלבן מבחוץ
  • עם הסכין נכנסים משני הצדדים של כל פלח על מנת להוציא את התוכן שלו בשלמותו החוצה ולקבל "פילטים"

הרכבה:

  • ממלאים את הטארט האפוי עד לחצי הגובה בקרם שקדים
  • מסדרים את הפלחים של התפוז והאשכולית על גבי הקרם בשני שבלולים צמודים שיוצאים מן המרכז כלפי חוץ
  • אופים את הטארט שוב כ-20-25 דקות ב-160 מעלות
  • מצננים ומעטרים במעט גרידת לימון או ליים ובעלים קטנים של נענע (אופציונלי)

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. ליהי

    הבצק הוא לטארט אחד,קצת לא ברור לי מדוע רשום לרפד 2 תבניות או רינגים ולא תבנית אחת?

    1. בייקרי 365

      תודה, תיקנתי. הבצק יספיק לשתי תבניות אבל יתר החומרים יספיקו לעוגה אחת. ניתן לשמור את יתרת הבצק במקפיא או להכין עוגה נוספת.

השאר תגובה