הנה קינוח חגיגי, מרשים וגם מפתיע: עציץ מוס שוקולד בציפוי קראמבל קקאו ובפנים מסתתר לו גנאש מוקצף משגע עם חליטת פירות אדומים. מהיר וקל להכנה ופשוט מושלם!!
עדכון: עכשיו יש גם גרסת קרמל מלוח עם קרמבל סוכר חום שגם היא משתלבת מצויין עם חליטת הפירות האדומים.

חומרים ל-6 כוסות אישיות

להכנת הכוסות: יוצקים שוקולד חלב או שוקולד לבן צבוע בכתום רצוי מטומפררים לתוך תבנית בצורה המתאימה או לתוך כוסות חד פעמיות ומרוקנים כך שנוצרת שכבה דקה ואחידה. מניחים את התבניות או הכוסות על גבי מגש עם נייר אפייה כשהן הפוכות ומקררים מעט. מחלקים את השוקולד בעדינות מהתבנית. לחילופין ניתן להכין את הקינוח בכוסות זכוכית יפות.

גנאש מוקצף עם חליטת פירות אדומים:
150 גרם שמנת (1) (2/3 כוס)
2 כפיות תה פירות אדומים
1 כפית אבקת יוגורט (אופציונלי)
70 גרם שוקולד לבן
100 גרם שמנת מתוקה (2)

  • שמים את השמנת (1) בסיר עם התה ואבקת היוגורט ומביאים לרתיחה
  • מסירים מהאש, מכסים את הסיר ומניחים בצד ל-10 דקות
  • מסננים היטב את השמנת ומחזירים לסיר. מביאים שוב לרתיחה ויוצקים על השוקולד
  • מערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה
  • מוסיפים פנימה את השמנת (2) כשהיא קרה ומערבבים היטב
  • מכסים בניילון נצמד על פני הקרם ומקררים היטב (כשעתיים לפחות)
  • ניתן לוותר על התה לקבלת טעם של שוקולד לבן או להחליף בכל תה אחר או תבלינים יבשים אחרים כמו טונקה, קינמון ועוד

קראמבל קקאו:
50 גרם חמאה
30 גרם קמח (3 כפות)
20 גרם אבקת קקאו (2 כפות)
50 גרם אבקת שקדים (5 כפות)
50 גרם סוכר (5 כפות)

  • שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת פירורים
  • משטחים את הפירורים על מגש עם נייר אפייה
  • אופים 15 דקות ב-160 מעלות ומצננים

מוס שוקולד מריר:
120 גרם חלב (חצי כוס)
150 גרם שוקולד מריר
240 גרם שמנת מתוקה (1 כוס)

  • מביאים את החלב לרתיחה ויוצקים על גבי השוקולד
  • מערבבים היטב לקבלת גנאש חלק
  • מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים אל הגנאש
  • אפשר לשחק עם סוגים שונים של שוקולד מריר לקבלת טעמים שונים. אני למשל בחרתי בסן דומינגו של חברת בארי שיש לו טעם חמצמץ שמשתלב היטב עם פירות אדומים.

הרכבה:

  • יוצקים את מוס השוקולד המריר אל הכוסות עד לחצי הגובה
  • מקציפים את הגנאש המוקצף הקר לקצפת יציבה מאוד (זהירות לא לשבור את הגנאש כתוצאה מהקצפת יתר)
  • מעבירים את הגנאש לשקית זילוף ומזלפים בועה של גנאש בתוך המוס המריר
  • מעבירים את הכוסות למקרר להתייצבות כשעה לפחות
  • מפזרים מעל שכבה של הקראמבל ומקשטים במעט עלים ופרחים אכילים (למשל, עלים של נענע או בזיליקום ופרחי אמנון ותמר)
IMG_0649_2

גרסת קרמל מלוח
(משתמשים בגנאש המוקצף עם החליטה מהמתכון שלמעלה)

קראמבל סוכר חום:
50 גרם חמאה
50 גרם קמח (5 כפות)
50 גרם סוכר חום כהה (5 כפות)
50 גרם אבקת שקדים (5 כפות)

  • שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת פירורים
  • משטחים את הפירורים על מגש עם נייר אפייה
  • אופים 15 דקות ב-160 מעלות ומצננים

למוס קרמל מלוח:
90 גרם סוכר
20 גרם מים (1)
130 גרם שמנת מתוקה (1)
40 גרם חלמונים
קמצוץ מלח דק
2 גרם ג'לטין
12 גרם מים (2)
80 גרם שוקולד חלב
220 גרם שמנת מתוקה (2)

  • משרים את הג'לטין במים (2) ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • מביאים את השמנת (1) לסף רתיחה ומסירים מהאש. שומרים בצד.
  • שמים את הסוכר והמים (1) בסיר ומבשלים עד לקבלת קרמל בינוני
  • מדללים את הקרמל עם השמנת החמה – בזהירות, התערובת תבעבע בפראות!
  • יוצקים את הקרמל המדולל על החלמונים ועושים השוואת טמפרטורות
  • מחזירים אל הסיר ומבשלים עד ל-85 מעלות
  • מסירים מהאש, מוסיפים מלח ויוצקים על השוקולד והג'לטין. מבלנדרים היטב לקבלת קרם חלק.
  • מקציפים את השמנת (2) לקצפת רכה ומקפלים אל הקרם
  • ממשיכים מיד בהרכבה

הרכבה:

  • יוצקים את מוס הקרמל אל הכוסות עד לחצי הגובה
  • מקציפים את הגנאש המוקצף הקר לקצפת יציבה מאוד (זהירות לא לשבור את הגנאש כתוצאה מהקצפת יתר)
  • מעבירים את הגנאש לשקית זילוף ומזלפים בועה של גנאש בתוך מוס הקרמל
  • מעבירים את הכוסות למקרר להתייצבות כשעה לפחות
  • מפזרים מעל שכבה של הקראמבל ומקשטים במעט עלים ופרחים אכילים (למשל, עלים של נענע או בזיליקום ופרחי אמנון ותמר)
IMG_0523_2.JPG

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 8 תגובות

  1. סופי

    מה ההבדל בין המוס המוקצף בחלק הראשון לגנאש שאליו מוסיפים שמנת מוקצפת ?
    האם מדובר על תיון או על חליטה עם גרגירים ?
    נראה מעולה !

    1. בייקרי 365

      היחסים בין השמנת לשוקולד שונים וגם התהליך שהם עוברים הוא שונה ולכן המרקמים של שני המוסים הם שונים.
      אני אישית מעדיף חליטה בתפזורת אבל אפשר גם תיון אם אין חליטה.

  2. אביה

    נראה מעולה !
    גם המתכון וגם הצילום של המנה ממש טובים

    1. בייקרי 365

      תודה רבה!

  3. אדית צור

    מה גודל הכוסיות?

    1. בייקרי 365

      מכינים באיזה גודל שרוצים. אני השתמשתי בכוסות שתייה רגילות, קוטר 6 ס"מ גובה 7 ס"מ.

השאר תגובה