הלחם החתיך

הלחם שלכם מעולם לא היה חתיך כל כך! מדובר בלחם כוסמין ושיפון עם ציפוי בירה שנותן לו עקצוץ מעודן ומראה מושלג נהדר. שווה ביותר!

IMG_0603_2.JPG

חומרים ל-4 כיכרות בינוניות

לפוליש:
75 גרם קמח
75 גרם מים
1 גרם שמרים יבשים

לבצק:
400 גרם קמח כוסמין
100 גרם קמח שיפון
100 גרם קמח חיטה מלא או קמח לבן
30 גרם דבש
150 גרם פוליש
3 גרם שמרים יבשים
400 גרם מים
12 גרם מלח
50 גרם שמן זית

לזיגוג בירה:
100 גרם קמח שיפון
200 גרם בירה בהירה
4 גרם מלח
4 גרם שמרים יבשים

לגימור:
קמח שיפון
פתיתי שיבולת שועל (אופציונלי)

  • יום לפני מכינים את הפוליש – מערבבים יחד את כל החומרים בקערה, מכסים בשקית גדולה ומניחים לתסיסה ללילה בטמפרטורת החדר. לאחר מכן ניתן לשמור במקרר עד שמכינים את הבצק (עד 24 שעות)
  • מכינים את הבצק: שמים בקערה את הקמחים עם השמרים והמלח, מוסיפים פנימה את הדבש, הפוליש, המים והשמן ומתחילים ללוש במיקסר עם וו לישה
  • לשים כ-15 דקות עד שהבצק גמיש ונמתח בקלות (הוא יכול להיות מעט דביק וזה בסדר)
  • מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומגלגלים לכדור מהודק, מכסים בשקית גדולה ומניחים לתפיחה כשעתיים
  • רצוי בזמן זה מדי פעם לתת לבצק כמה מתיחות, אחת מכל כיוון אל המרכז, ולגלגל אותו חזרה לכדור (מתיחה כל חצי שעה בערך ובסך הכל כ-3-4 מתיחות)
  • בינתיים מכינים את הזיגוג – מערבבים יחד את כל החומרים בקערה, מכסים בשקית ושומרים בצד עד שהבצק סיים את התפיחה הראשונה
  • מחלקים את הבצק ל-4 חלקים במשקל כ-500-600 גרם כל אחד ומכדררים כל אחד לכדור מהודק
  • מסדרים את הכדורים בשני מגשי תנור עם נייר אפייה ומורחים על כל אחד שכבה של הזיגוג בעובי כחצי ס"מ
  • מפזרים מעל פתיתי שיבולת שועל (אופציונלי) ומפדרים בנדיבות בקמח שיפון
  • מניחים לכיכרות לתפוח כשעתיים נוספות בטמפרטורת החדר
  • אופים ב-230 מעלות כ-15 דקות ואז ב-180 מעלות 15 דקות נוספות
  • מצננים את הכיכרות על רשת
מודעות פרסומת

There are 4 comments

השאר תגובה