הלחם שלכם מעולם לא היה חתיך כל כך! מדובר בלחם כוסמין ושיפון עם ציפוי בירה שנותן לו עקצוץ מעודן ומראה מושלג נהדר. שווה ביותר!

IMG_0603_2.JPG

חומרים ל-4 כיכרות בינוניות

לפוליש:
75 גרם קמח
75 גרם מים
1 גרם שמרים יבשים

לבצק:
400 גרם קמח כוסמין
100 גרם קמח שיפון
100 גרם קמח חיטה מלא או קמח לבן
30 גרם דבש
150 גרם פוליש
3 גרם שמרים יבשים
400 גרם מים
12 גרם מלח
50 גרם שמן זית

לזיגוג בירה:
100 גרם קמח שיפון
200 גרם בירה בהירה
4 גרם מלח
4 גרם שמרים יבשים

לגימור:
קמח שיפון
פתיתי שיבולת שועל (אופציונלי)

  • יום לפני מכינים את הפוליש – מערבבים יחד את כל החומרים בקערה, מכסים בשקית גדולה ומניחים לתסיסה ללילה בטמפרטורת החדר. לאחר מכן ניתן לשמור במקרר עד שמכינים את הבצק (עד 24 שעות)
  • מכינים את הבצק: שמים בקערה את הקמחים עם השמרים והמלח, מוסיפים פנימה את הדבש, הפוליש, המים והשמן ומתחילים ללוש במיקסר עם וו לישה
  • לשים כ-15 דקות עד שהבצק גמיש ונמתח בקלות (הוא יכול להיות מעט דביק וזה בסדר)
  • מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומגלגלים לכדור מהודק, מכסים בשקית גדולה ומניחים לתפיחה כשעתיים
  • רצוי בזמן זה מדי פעם לתת לבצק כמה מתיחות, אחת מכל כיוון אל המרכז, ולגלגל אותו חזרה לכדור (מתיחה כל חצי שעה בערך ובסך הכל כ-3-4 מתיחות)
  • בינתיים מכינים את הזיגוג – מערבבים יחד את כל החומרים בקערה, מכסים בשקית ושומרים בצד עד שהבצק סיים את התפיחה הראשונה
  • מחלקים את הבצק ל-4 חלקים במשקל כ-500-600 גרם כל אחד ומכדררים כל אחד לכדור מהודק
  • מסדרים את הכדורים בשני מגשי תנור עם נייר אפייה ומורחים על כל אחד שכבה של הזיגוג בעובי כחצי ס"מ
  • מפזרים מעל פתיתי שיבולת שועל (אופציונלי) ומפדרים בנדיבות בקמח שיפון
  • מניחים לכיכרות לתפוח כשעתיים נוספות בטמפרטורת החדר
  • אופים ב-230 מעלות כ-15 דקות ואז ב-180 מעלות 15 דקות נוספות
  • מצננים את הכיכרות על רשת

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. ברי

    מה זה פוליש?

    1. בייקרי 365

      סוג של בצק מקדים שתורם לטעם ולמרקם של המוצר הסופי. יש הוראות במתכון איך להכין אותו.

  2. תמי

    זה הגיוני שבזיגוג יש יותר שמרים מאשר בבצק?

    1. בייקרי 365

      כן, בגלל שבבצק יש את הפוליש שבגמר ההכנה שלו מכיל המון שמרים

  3. רן

    שאלת השאלות ודעתי….
    איך אפשר למדוד כמויות קטנו ככ של שמרים.
    משקל דיגיטלי ביתי רגיל לא רגיש מספיק כדי למדוד גרם אחד או שלושה גרמים…..
    יש טיפים עיצות?

    תודה

    1. בייקרי 365

      אפשר אם ממש רוצים לקנות משקל רגיש למידות הקטנות (המכונה לפעמים גם משקל סמים).
      במקרה של השמרים, גרם אחד שמים פשוט טיפה, המטרה היא רק לתת נגיעה קטנה של השמרים והכמות המדוייקת לא קריטית כאן.
      3 גרמים כבר בדרך כלל אפשר לשקול במשקל ביתי אם הוא איכותי.

השאר תגובה