ממשיכים בשבוע הלטיני שלנו והפעם עם אמפנדס בסגנון ארגנטינאי. בתרגום חופשי משמעות המילה אמפנדס היא מצופים בלחם או במילים אחרות – כיסונים. החוקרים שהתחקו אחר המקור של האמפנדס טוענים שהם נולדו בחבל גליציה שבצפון ספרד במאה ה-15. כאן אנחנו מגישים לכם אותם אפויים עם מלית בשר או תירס ואפשר כמובן גם לטגן אותם.
הכנתם כיסונים? נשמח מאוד לראות. תייגו אותנו בפייסבוק או באינסטגרם ואנחנו מבטיחים לשתף…
חומרים לכ20 מאפים
לבצק:
300 גרם מים (כוס ורבע)
חצי כף מלח
100 גרם חמאה או מרגרינה
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
- מחממים מים, מלח וחמאה בסיר עד שהחמאה נמסה
- יוצקים את התערובת החמה על הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק
- ממשיכים ללוש עוד 3-4 דקות, מכדררים, עוטפים בניילון נצמד ושומרים בצד כשעה
- מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי 3 מ"מ
- קורצים עיגולים בקוטר 10-12 ס"מ ומניחים כף של מילוי במרכז
- סוגרים כל עיגול לחצי ומהדקים היטב מסביב למילוי עם האצבעות. אם רוצים יוצרים עם האצבעות שקעים דקורטיביים מסביב.
- מסדרים את הכיסונים על מגש עם נייר אפייה. מברישים בביצה טרופה ואופים ב180 מעלות כ20 דקות להזהבה. רצוי להימנע מייבוש יתר.
מלית בשר:
350 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ לקוביות
1 גמבה קצוצה לקוביות
1 פלפלון צ'ילי (אופציונלי)
2 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה
1/2 כפית כמון
2 ביצים קשות מקולפות וקצוצות
3 כפות זיתים ירוקים מגולענים ופרוסים
1 כף צימוקים (אופציונלי)
מלח ופלפל
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים פנימה את הגמבה, הצ'ילי והשום ומטגנים עוד כמה דקות.
- מוסיפים את הבשר ומטגנים היטב עד שהוא משנה את הצבע.
- מסירים מהאש ומוסיפים את התבלינים, הזיתים, הביצים והצימוקים. מערבבים היטב.
- מעבירים את התערובת למסננת על מנת להיפטר מהנוזלים ומניחים בצד עד שהתערובת מתקררת לחלוטין.
מלית תירס:
700 גרם גרגירי תירס מבושלים ומסוננים
1 בצל קצוץ לקוביות
1 גמבה קצוצה לקוביות
1 פלפלון צ'ילי (אופציונלי)
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
2 ביצים קשות קלופות וקצוצות
1 כף קורנפלור
100 גרם גבינה קשה מגוררת (אופציונלי)
מלח ופלפל
- טוחנים חצי מכמות התירס במעבד מזון
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים פנימה את הגמבה, הצ'ילי והשום ומטגנים עוד כמה דקות.
- מוסיפים את התירס, העגבנייה, הקורנפלור והגבינה ומטגנים כמה דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.
- מסירים מהאש, מצננים לחלוטין ומוסיפים את הביצים והתבלינים.
אפשר להחליף את החמאה בבצק בשמן קוקוס? תודה (:
אפשר
היי, האם ניתן להחליף את החמאה בבצק בשמן קוקוס? תודה (:
אם מחליפה את הקמח הלבן במלא מה יחס הנוזלים נשאר אותו דבר?
כן, אותו דבר. אם הבצק יוצא קשה, אפשר להוסיף עוד כמה 2-3 כפות מים.