ממשיכים בשבוע הלטיני שלנו והפעם עם אמפנדס בסגנון ארגנטינאי. בתרגום חופשי משמעות המילה אמפנדס היא מצופים בלחם או במילים אחרות – כיסונים. החוקרים שהתחקו אחר המקור של האמפנדס טוענים שהם נולדו בחבל גליציה שבצפון ספרד במאה ה-15. כאן אנחנו מגישים לכם אותם אפויים עם מלית בשר או תירס ואפשר כמובן גם לטגן אותם.

הכנתם כיסונים? נשמח מאוד לראות. תייגו אותנו בפייסבוק או באינסטגרם ואנחנו מבטיחים לשתף…

IMG_0616_2

חומרים לכ20 מאפים

לבצק:
300 גרם מים (כוס ורבע)
חצי כף מלח
100 גרם חמאה או מרגרינה
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)

  • מחממים מים, מלח וחמאה בסיר עד שהחמאה נמסה
  • יוצקים את התערובת החמה על הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק
  • ממשיכים ללוש עוד 3-4 דקות, מכדררים, עוטפים בניילון נצמד ושומרים בצד כשעה
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי 3 מ"מ
  • קורצים עיגולים בקוטר 10-12 ס"מ ומניחים כף של מילוי במרכז
  • סוגרים כל עיגול לחצי ומהדקים היטב מסביב למילוי עם האצבעות. אם רוצים יוצרים עם האצבעות שקעים דקורטיביים מסביב.
  • מסדרים את הכיסונים על מגש עם נייר אפייה. מברישים בביצה טרופה ואופים ב180 מעלות כ20 דקות להזהבה. רצוי להימנע מייבוש יתר.

מלית בשר:
350 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ לקוביות
1 גמבה קצוצה לקוביות
1 פלפלון צ'ילי (אופציונלי)
2 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה
1/2 כפית כמון
2 ביצים קשות מקולפות וקצוצות
3 כפות זיתים ירוקים מגולענים ופרוסים
1 כף צימוקים (אופציונלי)
מלח ופלפל

  • מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים פנימה את הגמבה, הצ'ילי והשום ומטגנים עוד כמה דקות.
  • מוסיפים את הבשר ומטגנים היטב עד שהוא משנה את הצבע.
  • מסירים מהאש ומוסיפים את התבלינים, הזיתים, הביצים והצימוקים. מערבבים היטב.
  • מעבירים את התערובת למסננת על מנת להיפטר מהנוזלים ומניחים בצד עד שהתערובת מתקררת לחלוטין.

מלית תירס:
700 גרם גרגירי תירס מבושלים ומסוננים
1 בצל קצוץ לקוביות
1 גמבה קצוצה לקוביות
1 פלפלון צ'ילי (אופציונלי)
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
2 ביצים קשות קלופות וקצוצות
1 כף קורנפלור
100 גרם גבינה קשה מגוררת (אופציונלי)
מלח ופלפל

  • טוחנים חצי מכמות התירס במעבד מזון
  • מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים פנימה את הגמבה, הצ'ילי והשום ומטגנים עוד כמה דקות.
  • מוסיפים את התירס, העגבנייה, הקורנפלור והגבינה ומטגנים כמה דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.
  • מסירים מהאש, מצננים לחלוטין ומוסיפים את הביצים והתבלינים.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 5 תגובות

  1. יסמין דרור

    אפשר להחליף את החמאה בבצק בשמן קוקוס? תודה (:

    1. בייקרי 365

      אפשר

  2. יסמין

    היי, האם ניתן להחליף את החמאה בבצק בשמן קוקוס? תודה (:

  3. אסתי

    אם מחליפה את הקמח הלבן במלא מה יחס הנוזלים נשאר אותו דבר?

    1. בייקרי 365

      כן, אותו דבר. אם הבצק יוצא קשה, אפשר להוסיף עוד כמה 2-3 כפות מים.

השאר תגובה