אמפנדס

שבוע הכיסונים שלנו נמשך והפעם עם מתכון לאמפנדס המושלמים שהגיע היישר מדרום אמריקה. לא תוכלו להפסיק לזלול אותם – בהתחייבות!

IMG_0616_2

חומרים לכ20 מאפים

לבצק:

300 גרם מים (כוס ורבע)

חצי כף מלח

100 גרם חמאה או מרגרינה

500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)

  • מחממים מים, מלח וחמאה בסיר עד שהחמאה נמסה
  • יוצקים את התערובת החמה על הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק
  • ממשיכים ללוש עוד 3-4 דקות, מכדררים, עוטפים בניילון נצמד ושומרים בצד כשעה
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי 3 מ"מ
  • קורצים עיגולים בקוטר 10-12 ס"מ ומניחים כף של מילוי במרכז
  • סוגרים כל עיגול לחצי ומהדקים היטב מסביב למילוי עם האצבעות. אם רוצים יוצרים עם האצבעות שקעים דקורטיביים מסביב.
  • מסדרים את הכיסונים על מגש עם נייר אפייה. מברישים בביצה טרופה ואופים ב180 מעלות כ20 דקות להזהבה. רצוי להימנע מייבוש יתר.

מלית בשר:

350 גרם בשר טחון

1 בצל קצוץ לקוביות

1 גמבה קצוצה לקוביות

1 פלפלון צ'ילי (אופציונלי)

2 שיני שום כתושות

1 כף פפריקה

1/2 כפית כמון

2 ביצים קשות מקולפות וקצוצות

3 כפות זיתים ירוקים מגולענים ופרוסים

1 כף צימוקים (אופציונלי)

מלח ופלפל

  • מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים פנימה את הגמבה, הצ'ילי והשום ומטגנים עוד כמה דקות.
  • מוסיפים את הבשר ומטגנים היטב עד שהוא משנה את הצבע.
  • מסירים מהאש ומוסיפים את התבלינים, הזיתים, הביצים והצימוקים. מערבבים היטב.
  • מעבירים את התערובת למסננת על מנת להיפטר מהנוזלים ומניחים בצד עד שהתערובת מתקררת לחלוטין.

מלית תירס:

700 גרם גרגירי תירס מבושלים ומסוננים

1 בצל קצוץ לקוביות

1 גמבה קצוצה לקוביות

1 פלפלון צ'ילי (אופציונלי)

1 עגבנייה חתוכה לקוביות

2 ביצים קשות קלופות וקצוצות

1 כף קורנפלור

100 גרם גבינה קשה מגוררת (אופציונלי)

מלח ופלפל

  • טוחנים חצי מכמות התירס במעבד מזון
  • מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים פנימה את הגמבה, הצ'ילי והשום ומטגנים עוד כמה דקות.
  • מוסיפים את התירס, העגבנייה, הקורנפלור והגבינה ומטגנים כמה דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.
  • מסירים מהאש, מצננים לחלוטין ומוסיפים את הביצים והתבלינים.
מודעות פרסומת

השאר תגובה