אקזוטיקה

מתוך כל כך הרבה מתכונים לעוגות מפנקות לחג, רק אחת זוכה בכל שנה לתואר עוגת החג שלנו. אז הנה אנחנו חושפים אותה – "אקזוטיקה" בהשראת האמנית הקנדית קסניה פנקינה (תעקבו באינסטגרם @ksenia.penkina). שכבות של מוס קוקוס ושוקולד לבן מעודן, קומפוט תות וקומפוט מנגו-פסיפלורה על מצע של שוקולד לבן קראנצ'י. יפהפייה מבחוץ, עוצרת נשימה מבפנים….

IMG_0695_2.JPG

חומרים לעוגה בקוטר 20 ס"מ

קומפוט פסיפלורה מנגו
110 גרם מנגו טרי טחון או מחית מנגו
120 גרם מחית פסיפלורה (רצוי לערבב פנימה מעט תוכן של פירות טריים בשביל הגרעינים)
6 גרם פקטין NH
42 גרם סוכר

  • שמים את המנגו והפסיפלורה בסיר ומחממים ל-40 מעלות
  • מערבבים בקערה את הסוכר והפקטין ומוסיפים אל הסיר
  • מבשלים עד לרתיחה תוך ערבוב וממשיכים לבשל עוד כדקה
  • מסירים מהאש ויוצקים מיד לרינג בקוטר 12 ס"מ. מקפיאים כשעתיים.
  • בגרסה כשרה לפסח, אם לא מוצאים פקטין NH כשר, מחממים מעט את המחית ומוסיפים פנימה 5 גרם ג'לטין שהושרו קודם 10 דקות ב-30 גרם מים קרים. אין צורך להמשיך לבשל במקרה הזה, רק לצקת אל הרינג ולהקפיא

קומפוט תות שדה
250 גרם תותים טחונים למחית
110 גרם סוכר
6 גרם פקטין NH

  • מכינים רינג בקוטר 16 ס"מ. מחלצים את קומפוט המנגו הקפוא ומניחים במרכז הרינג
  • שמים את התותים בסיר ומחממים ל-40 מעלות
  • מערבבים בקערה את הסוכר והפקטין ומוסיפים אל הסיר
  • מבשלים עד לרתיחה תוך ערבוב וממשיכים לבשל עוד כדקה
  • מסירים מהאש ויוצקים מיד אל הרינג על גבי הקומפוט הקפוא עד לכיסוי מלא. מקפיאים כשעתיים.
  • בגרסה כשרה לפסח, אם לא מוצאים פקטין NH כשר, מחממים מעט את המחית ומוסיפים פנימה 5 גרם ג'לטין שהושרו קודם 10 דקות ב-30 גרם מים קרים. אין צורך להמשיך לבשל במקרה הזה, רק לצקת אל הרינג ולהקפיא

מוס קוקוס-שוקולד לבן מעודן
90 גרם חלב קוקוס
100 גרם שמנת מתוקה (1)
5 גרם ג'לטין
30 גרם מים
250 גרם שוקולד לבן
25 גרם מיץ לימון או ליים
100 גרם שמנת מתוקה (2)

  • משרים את הג'לטין במים כ-10 דקות
  • מחממים חלב קוקו ושמנת מתוקה (1) עד לסף רתיחה
  • מסירים מהאש ומכניסים פנימה את הג'לטין. מערבבים היטב.
  • יוצקים את התערובת על גבי השוקולד ומבלנדרים היטב לקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים פנימה את מיץ הלימון ומבלנדרים היטב
  • מקציפים את השמנת המתוקה (2) לקצפת רכה ומקפלים אל התערובת
  • מכינים רינג בקוטר 20 ס"מ עם שקף מסביב. מחלצים את שתי שכבות הקומפוט הקפוא ומניחים במרכז הרינג
  • יוצקים את המוס לכיסוי מלא של הקומפוט. מקפיאים כמה שעות ורצוי ללילה

בסיס שוקולד לבן קראנצ'י
75 גרם שוקולד לבן
100 גרם פצפוצי אורז

  • ממיסים את השוקולד הלבן ומערבבים אותו עם פצפוצי האורז
  • משטחים את התערובת בתחתית של רינג בקוטר 20 ס"מ ומעבירים למקרר לחצי שעה

גלייז שקוף (אופציונלי)
100 גרם נפאז' נייטרלי
30 גרם מים

  • שמים את הנפאז' והמים בסיר ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עוד מספר דקות עד שמתקבל זיגוג שקוף וללא גושים
  • הופכים את העוגה (הקומפוט כלפי מעלה) ויוצקים עליה מיד את הגלייז רק על החלק העליון (מבלי לחלץ את העוגה מהרינג)
  • מחזירים למקפיא למספר דקות

הרכבה:

  • מחלצים את העוגה מהרינג ומהשקף ומניחים אותה על הבסיס הקראנצ'י
  • שומרים במקפיא ומפשירים במקרר כ-3 שעות לפני ההגשה
מודעות פרסומת

15 תגובות הוסף תגובה

  1. שמחה הגיב:

    אפשר לשים מנגו קפוא של פריגת?

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      פחות מומלץ כי הוא כבר מכיל סוכר ומתוק. אם אין ברירה ואת מחליטה כן להשתמש, תפחיתי מכמות הסוכר שבמתכון.

      אהבתי

      1. שמחה הגיב:

        תודה.

        אהבתי

  2. הילה הגיב:

    אני יודעת שזו הערה משעשעת, אבל שמים לב שאתה מתכנת כי אתה מקפיד על הזחה במתכונים! 😉
    חוץ מזה, נראה פשוט מדהים ומקורי בטירוף.

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      חחח לא יודע אם זה בגלל שאני מתכנת או בגלל הOCD… חג שמח!

      אהבתי

  3. לירם הגיב:

    היי דרור,
    האם אפשר להשתמש בכמות של מנגו גם במקום הפסיפלורה כדי לעשות את השכבה הזאת מנגו לחלוטין?

    תודה!

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      כן, אפשר

      אהבתי

  4. אניה הגיב:

    היי דרור
    הכמות של הסוכר בקומפוט תותים לא אמתית.. עשיתי את זה זרקתי. אפילו לטעום את זה אי אפשר מרוב סוכר, כל כך מתוק. עכשיו יושבת וחושבת איך אני ממשיכה..ואני באמצע תהליך..

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      לא טועמים את זה לפני שזה עובר את כל התהליך. החימום וקירור חשובים לטעם הסופי. העוגה לא יוצאת מאוד מתוקה בסוף אלא מאוזנת.

      אהבתי

  5. אניה הגיב:

    תודה על תשובתך. אבל הורדתי סוכר בקומפוט גם ל-42 גר. מקווה שיהיה בסדר. כי כבר אי אפשר לתקן , העוגה כבר במקפיא.

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      יהיה בסדר 🙂

      אהבתי

  6. אניה הגיב:

    היי דרור,
    האם אפשר להחליף חלב קוקוס בקרם קוקוס?
    תודה

    אהבתי

  7. אניה הגיב:

    תודה רבה לך על התשובות המהירות שלך !!! כבר עשיתי כמה עוגות מהבלוג שלך, הכל יצא טעים מאוד !

    אהבתי

    1. בייקרי 365 הגיב:

      תודה רבה!!

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s