עוגה אביבית ורעננה עם טעמים של סוף החורף – מוס גבינת ריקוטה מעודן עם קומפוט פומלה ופומלית מושלם על מצע סופר קראנצ'י ללא גלוטן. מסיימים עם מעט שבבי פומלה ומקבלים את אחד הקינוחים הכי מגניבים שתוכלו להכין בעונה הזו!

בהשראת קינוח של פרנסואה פרט ממלון הריץ והשנגרילה בפריז

IMG_0699_2

חומרים ל-10 קינוחים אישיים בגודל 10X3 ס"מ

קומפוט פומלה ופומלית:
1 פומלה גדולה
1 פומלית בינונית
100 גרם סוכר
5 גרם פקטין NH
3 גרם ג'לטין
18 גרם מים קרים

  • משרים את הג'לטין במים ומשאירים בצד לעשר דקות לפחות
  • מקלפים את הקליפה החיצונית של הפומלה והפומלית באמצעות קולפן – רק את השכבה הדקה הצהובה ללא הלבן
  • שמים את הקליפות בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 3-4 דקות ומסננים.
  • חוזרים על הפעולה עוד פעמיים נוספות ובכל פעם מחליפים את המים.
  •  בינתיים, ממשיכים בקילוף של הפירות ומחלצים את התוכן של הפלחים
  • קוצצים את הקליפות המבושלות ומבלנדרים אותן יחד עם כמחצית מכמות התוכן של הפירות
  • מעבירים את התערובת לסיר ומחממים קלות. מערבבים יחד את הסוכר והפקטין ומוסיפים אל הסיר.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ-2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את הג'לטין.
  • יוצקים את התערובת לרינג מלבני בגודל 20X20 ס"מ ומעבירים למקפיא לכמה שעות

בצק סופר פריך ללא גלוטן:
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גרם קמח אורז
100 גרם אבקת שקדים
50 גרם קמח תפוחי אדמה
1 ביצה
1 חלמון

  • מערבלים יחד את כל האבקות בקערת מיקסר עם וו גיטרה
  • מוסיפים את הביצים ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים פנימה את החמאה בהדרגה ומערבלים עד שהיא נטמעת לחלוטין
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה
  • אופים ב-160 מעלות כ-20 דקות ומצננים

תחתית פריכה:
250 גרם בצק פריך
50 גרם חמאה מומסת

  • קוצצים את הבצק הפריך לשבבים קטנים ומערבבים יחד עם החמאה
  • יוצקים לרינגים בגודל הרצוי, מקפיאים ומחלצים מהרינג

מוס ריקוטה:
250 גרם גבינת ריקוטה
3 גרם ג'לטין
18 גרם מים קרים
100 גרם סוכר
300 גרם שמנת מתוקה

  • משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות
  • שמים את הגבינה והסוכר בקערה ומחממים מעל בן מארי עד שהסוכר נמס והגבינה מתחממת קצת
  • ממיסים את הג'לין כ-10 שניות במיקרוגל, מוסיפים אל הגבינה ומערבבים היטב
  • מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים אל תערובת הגבינה
  • יוצקים אל רינגים בגודל הרצוי עד שני שלי מהגובה
  • מחלצים את הקומפוט הקפוא וחותכים בגודל המתאים. מכניסים חתיכה מהקומפוט במרכז המוס ומיישרים
  • מקפיאים כמה שעות, מחלצים מהרינגים ומניחים על התחתיות הקפואות

לקישוט:

  • מפוררים את יתרת התוכן של פלחי הפומלה והפומלית
  • מניחים מעל המוס הקפוא את הרינג ומפזרים מעל פירורי פומלה
  • מפשירים כשעה-שעתיים במקרר ומגישים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 5 תגובות

  1. ספיר

    היי!
    האם אפשרי להמיר לעוגה אחת? (איזה גודל תבנית?)
    והאם ניתן להחליף את תחליפי הגלוטן בפריך לקמח? (מה היחסים?)
    תודה! נראה סופר מגניב

    1. בייקרי 365

      גודל 20X20 ס"מ
      אפשר להחליף את הקמח אורז וקמח תפוחי האדמה בקמח רגיל ולהשאיר את אבקת השקדים

  2. ספיר

    מגניב תודה רבה!!!!

  3. שרון כהנא

    הי האם האפיה היא בתנור רגיל או טורבו?

    1. בייקרי 365

      אני מעדיף טורבו

השאר תגובה