לפני כמה שבועות יצאנו לארוחת ערב במסעדת פופינה. לקחנו את ארוחת הטעימות שבה הפתיעו אותנו השף אוראל קמחי והצוות שלו בלא פחות מ-10 מנות קטנות ומושלמות. אחת המנות הייתה הפיצה הירוקה הדקה והקראנצ'ית אותה אהבנו במיוחד. ואפילו קיבלתי מאוראל את המתכון לבצק הירוק איתו יצרתי פיצה ביאנקה מושלמת. ויש גם גרסה לפיצה מרגריטה שהקטנטנים שלי חיסלו בשניות…

IMG_0974_2.JPG

קולי ירוק
צרור פטרוזיליה
צרור בזיליקום
שמן זית
מלח ופלפל שחור

  • טוחנים הכל יחד למחית חלקה

בצק ירוק – חומרים לכ-11 פיצות אישיות קטנות
500 גרם קמח לבן או קמח פיצה (3 וחצי כוסות)
240 גרם מים (1 כוס)
15 גרם שמן זית (2 כפות)
8 גרם מלח (1 כפית)
50 גרם קולי ירוק (כ-3 כפות)
3 גרם שמרים יבשים (חצי כפית) או 10 גרם שמרים טריים

  • שמים בקערת מיקסר את המים, השמן והקולי ומוסיפים פנימה את הקמח, השמרים והמלח
  • לשים עם וו לישה כ-3 דקות במהירות נמוכה ועוד 5 דקות במהירות קצת יותר גבוהה
  • מעבירים לקערה מכוסה ומניחים לתפוח כחצי שעה
  • בינתיים מניחים אבן שמוט או תבנית הפוכה במרכז התנור ומחממים אותו לחום גבוה (230-250 מעלות)
  • מעבירים למשטח מקומח ומחלקים לכ-11 כדורים קטנים במשקל 70 גרם כל אחד
  • מרדדים כל כדור לעיגול פיצה דק בקוטר 16-18 ס"מ, מניחים על נייר אפייה מקומח קלות
  • מורחים על העיגול רוטב (ראו אפשרויות בהמשך), מפזרים גבינה ותוספות ומחליקים אל התנור
  • אופים כ-6-7 דקות עד שהגבינה משחימה ומבעבעת
  • מוציאים מהתנור, חותכים וזוללים מיד

פיצה ביאנקה (לבנה)
250 גרם שמנת מתוקה
40 גרם גבינת פרמזן מגורדת
מעט מלח ופלפל
תוספות אפשריות: פטריות, ארטישוק, גבינת עיזים, מוצרלה, אנשובי
להגשה: צנוברים, עלי בזיליקום, עלי בייבי

  • מערבבים יחד את השמנת המתוקה עם הפרמזן, המלח והפלפל
  • יוצקים מעל הפיצה שכבה דקה מהרוטב
  • מפזרים מעל איזה תוספות שרוצים ואופים לפי ההסבר שלמעלה
  • כשהפיצה יוצאת מהתנור מפזרם מעל צנוברים ועלים ומגישים מיד

IMG_0969_2

רוטב עגבניות לפיצה:
קופסא של עגבניות תמר משומרות איטלקיות (סן מרצאנו)
כף רסק עגבניות
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית פפריקה
2 שיני שום
כף שמן זית
2 כפות מים
כפית אורגנו או בזיליקום טריים או יבשים

  • טוחנים את כל החומרים בבלנדר מוט ושומרים בקירור עד לשימוש

פיצה מרגריטה

  • אם לא אוהבים, ניתן להשמיט את הקולי הירוק מהבצק של הפיצה לקבלת בצק דק לבן
  • מורחים מעט רוטב עגבניות מהמתכון שלמעלה
  • מפזרים מעט גבינת מוצרלה ותוספות (אם רוצים) ואופים לפי ההוראות שבמתכון

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. מירה

    פשוט מושלם! וההסברים הברורים, תענוג! כמו כל המתכונים שלך!
    יש חידוש לארוחת הערב כבר השבוע…. תודה 🙂
    ובאיזה שלב ניתן להקפיא חלק מהבצק? לפני ההתפחה? או אחרי החלוקה לכדורים?
    מירה

    1. בייקרי 365

      הבצק ממש מהיר וקל להכנה ולדעתי חבל להקפיא. אם ממש חייבים אז מקפיאים אחרי החלוקה לכדורים ומפשירים במקרר.

השאר תגובה