קינוח חדש! מילפילו – מילפיי קל ומהיר להכנה עם עלים דקיקים ומקורמלים מבצק פילו במילוי גנאש מוקצף של שוקולד לבן עם קומפוט תותים (או פירות אחרים). קראנצ'י, קרמלי, קרמי, מתוק, חמוץ והכל בביס אחד. חובה להכין!

IMG_0664_2.JPG

מילפילו שוקולד לבן ותותים (10 יחידות)

לעלים:
חבילת עלי פילו מופשרים על פי ההוראות
100 גרם חמאה מומסת
סוכר לבן לפי הצורך

  •  חותכים את עלי הפילו לרצועות בגודל 20 ס"מ על 5 ס"מ
  •  מברישים כל רצועה במעט חמאה מומסת ומניחים 3 רצועות אחת על גבי השנייה
  •  מברישים את החלק העליון של הערימה במעט חמאה מומסת ומפזרים שכבה דקה של סוכר
  •  ממשיכים לסדר באופן דומה את שאר הרצועות בערימות על מגש עם נייר אפייה
  • אופים 8-9 דקות בתנור ב-200 מעלות (רצוי בחלק העליון של התנור). מצננים.

גנאש מוקצף שוקולד לבן (רצוי להכין יום לפני):
120 גרם שמנת מתוקה (1) (חצי כוס)
20 גרם גלוקוז או סירופ תירס (2 כפות)
180 גרם שוקולד לבן
240 גרם שמנת מתוקה (2) (כוס)

  • מחממים את השמנת המתוקה (1) בסיר עם הגלוקוז עד לסף רתיחה
  • יוצקים את השמנת החמה על גבי שוקולד לבן ומערבבים היטב לקבלת גנאש חלק
  • מוסיפים פנימה את השמנת המתוקה (2) ומבלנדרים היטב
  • מכסים בניילון נצמד על פני הקרם ומקררים במקרר לחלוטין

קונפי תות שדה:
400 גרם תותים טחונים למחית
40 גרם גלוקוז או סירופ תירס
4 גרם פקטין NH
30 גרם סוכר

  • שמים את התותים עם הגלוקוז בסיר ומתחילים לחמם באיטיות
  • מערבבים יחד את הפקטין והסוכר ומוסיפים אל הסיר
  • מבשלים עד לרתיחה תוך ערבוב נמרץ וממשיכים לבשל עוד 1-2 דקות
  • מסירים מהאש, מעבירים לכלי נקי, מכסים בניילון נצמד ומצננים לחלוטין במקרר

הרכבה (רצוי להרכיב כמה שיותר סמוך להגשה):

  • מניחים שכבה אחת של עלי פילו בתחתית
  • מקציפים את גנאש השוקולד הלבן לקצפת יציבה מאוד
  • מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר עגול בקוטר 1 ס"מ
  • מזלפים מלבן של קרם על הפילו לאורך כל המסגרתמבלנדרים את הקונפי (או מערבבים אותו היטב) ומעבירים לשקית זילוף
  • ממלאים את המלבן של הקרם בקונפי ומניחים עלה נוסף של פילו
  • חוזרים על הפעולות פעם נוספת ומסיימים עם עלה שלישי
  • מעטרים במעט תותים טריים ומגישים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. רונית אטיאס

    אין רבים כמוך👑👑👑

  2. אבישג

    היי דרור
    אני ממש רוצה להכין את המתכון לשבועות נראה לך שהגנאש ישאר לי יציב בשקית זילוף אם אני מקציף אותו בשישי ליום ראשון?

    1. בייקרי 365

      לא. חייבים לזלף אותו מיד בתום ההקצפה. אפשר לשמור אותו לא מוקצף במקרר כמה ימים

השאר תגובה