גבינה, קרמל, אגוזי מלך

את העוגה הזאת לא תוכלו להפסיק לאכול! היא חגיגית ויפה, לא קשה להכנה ויש בה שילוב מנצח של טעמים ומרקמים. תחתית פריכה שעשויה מעוגיית שיבולת שועל וסוכר חום שמכינים לבד, שכבת קרם פטיסייר וניל עם אגוזי מלך ושכבת גבינה-קרמל  עשירה ואפויה בסגנון ניו יורק.

IMG_1001_2.JPG

חומרים לעוגה בקוטר 20 ס"מ

עוגיית שיבולת שועל
115 גרם חמאה רכה
75 גרם סוכר חום בהיר (1/3 כוס דחוסה)
40 גרם סוכר לבן (3 כפות)
1 חלמון
80 גרם קמח (חצי כוס)
120 גרם שיבולת שועל עבה (1 וחצי כוסות)
1 גרם אבקת אפייה (במתכון המקורי 0.5 גרם אבקת אפייה ו-0.25 גרם סודה לשתייה, אבל גם ככה יוצא מצויין)
2 גרם מלח

  • מקציפים את החמאה עם הסוכרים במיקסר עם וו גיטרה כ-2-3 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  • מוסיפים את החלמון וממשיכים להקציף עוד שתי דקות עד שהסוכר נמס בתוך הנוזלים
  • מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבלים רק עד שמתאחד ולא רואים יותר קמח
  • מרדדים על גבי מגש של תנור ביתי (30X40) על גבי סיליקון לעובי אחיד שמכסה את כל המגש
  • אופים ב-175 מעלות 15 דקות ומצננים.
  • ניתן לשמור במקרר עד שבוע בקופסא אטומה.

תחתית פריכה
1 עוגייה שיבולת שועל (מהמתכון למעלה)
15 גרם סוכר חום בהיר (1 כף)
1 גרם מלח (1/4 כפית)
55 גרם חמאה מומסת

  • טוחנים את העוגייה במעבד מזון עד שמתקבל מעין חול רטוב (אם אין מעבד מזון ניתן לשבור ביד לפירורים דקים מאוד)
  • מערבבים עם כל יתר החומרים עד שמתאחד וניתן לאסוף את התערובת לכדור שלא מתפרק
  • אם התערובת לא רטובה מספיק, ניתן להוסיף עוד 15-20 גרם חמאה מומסת
  • מרפדים את התחתית והשוליים עד לגובה 4 ס"מ של תבנית או רינג בתערובת ודוחסים אותה היטב
  • מניחים בצד להתייצבות ובינתיים מכינים את שאר השלבים. אם לא משתמשים בתחתית מיד, ניתן לשמור אותה במקרר או במקפיא
קרם פטיסייר אגוזי מלך
300 גרם חלב
מעט תמצית וניל
40 גרם חלמונים (מ-2 ביצים גודל L)
60 גרם סוכר
30 גרם קורנפלור
20 גרם חמאה
70 גרם אגוזי מלך שבורים
  • שמים מעט מהחלב בקערה עם החלמונים, הסוכר והקורנפלור
  • את יתרת החלב שמים בסיר עם תמצית הווניל ומביאים לרתיחה
  • עושים השוואת טמפרטורות עם תערובת החלמונים ומחזירים אל הסיר
  • מבשלים על אש בינונית עוד 2-3 דקות תוך ערבוב נמרץ עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מסירים מהאש.
  • מוסיפים פנימה את החמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת
  • יוצקים את הקרם על גבי התחתית בשכבה אחידה ומפזרים מעל את אגוזי המלך

שכבת גבינה-קרמל אפויה
600 גרם גבינת שמנת (3 חבילות – אני השתמשתי ב-2 חבילות 16% ועוד חבילה של 5%)
170 גרם סוכר (3/4 כוס)
מעט מלח
160 גרם ביצים (3 ביצים גודל L)
70 גרם שמנת מתוקה (1/3 כוס)
מעט תמצית וניל
100 גרם שוקולד לבן

  • שמים את הסוכר בסיר ומבשלים על אש בינונית עד לקבלת קרמל בצבע עינברי
  • במקביל מחממים את השמנת, המלח ותמצית הווניל בסיר עד לסף רתיחה ומסירים מהאש
  • כשהקרמל מוכן, מסירים אותו מהאש ויוצקים את השמנת פנימה. זהירות, התערובת תבעבע בפראות!
  • מערבבים היטב ומחזירים אל האש לבישול קצר – מוודאים שכל הסוכר נמס היטב ואין גושים
  • מסירים מהאש ויוצקים על גבי השוקולד הלבן. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  • מוסיפים את הגבינה בהדרגה ב-3 מנות אל תערובת הקרמל ובכל פעם מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים פנימה את הביצים ומערבבים היטב
  • עוטפים את התבנית או הרינג היטב מסביב בנייר כסף ומניחים אותה בתוך תבנית רחבה ועמוקה
  • יוצקים את תערובת הגבינה אל התבנית על גבי קרם הפטיסייר. הבלילה אמורה להיות גבוהה יותר מגובה התחתית הפריכה.
  • יוצקים מים רותחים מסביב עד לחצי גובה של התבנית ומעבירים בזהירות לתנור מחומם ל-150 מעלות
  • אופים שעה עד שעה ורבע – השוליים של העוגה (כ-5 ס"מ) אמורים להיות יציבים מאוד והמרכז מעט רוטט
  • מוציאים מהתנור, מצננים, עוטפים את העוגה היטב ומעבירים ללילה במקרר.
  • עכשיו אפשר לזלול!

IMG_1005_2

מודעות פרסומת

There are 8 comments

  1. מיכל

    היי
    העוגה נראית מדהים!
    קראתי את ההוראות האם אין סכנה שהמים יחלחלו לעוגה למרות הסגירה עם ניר כסף?
    תודה

    אהבתי

  2. הילה

    היי, הכנתי אותה היום והיא נראית בול כמו אצלך וזה משמח 🙂 כמובן שעכשיו היא תשכב יומיים במקרר אז אני לא יכולה ממש להעיד על הטעם (חוץ מזה שטעמתי כל מרכיב בנפרד והוא היה ממש טוב).
    אבל בכל זאת היתה לי תהיה – כשטעמתי את תערובת הגבינה עם השוקולד הקרמלי היא לא היתה ממש מתוקה. כלומר, אני לא עפה על דברים ממש מתוקים בכלל והיא הרגישה אפילו קצת אנדר. והאמת שאחרי ההוספה של הביצים התערובת היתה די חיוורת. אבל אחרי אפייה זה נראה ממש קרמלי וזהוב כמו בתמונה שלך. תהיתי אם זה אומר שגם הטעם מעצים בעקבות זה?

    אהבתי

  3. ליאור

    היי תודה רבה על המתכונים המושקעים! האם אפשר במקום להניח את התבנית בתוך כלי עם מים
    לשים את הכלי עם מים בתחתית התנור?
    תודה מראש

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s