מסקרפונה וקראמבל

ואולי זאת צריכה להיות עוגת החג שלכם? טייק מחודש על עוגת הגבינה והפירורים הקלאסית – עוגת מסקרפונה אפויה, קרמית ומעודנת עם המון אוכמניות וקראמבל סוכר חום. עוגה חגיגית, קלה להכנה ועם איזון מושלם של טעמים ומרקמים שכל כך כיף לאכול…

IMG_1013_2.JPG

חומרים לעוגה בקוטר 20 ס"מ

לקראמבל:
460 גרם קמח (3 ושליש כוסות)
6 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)
1/4 כפית מלח
115 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
גרידה מלימון אחד
70 גרם סוכר חום בהיר (1/3 כוס)
70 גרם סוכר לבן (1/3 כוס)
2 ביצים גודל L
מעט תמצית וניל

למלית:
250 גרם מסקרפונה (קופסה אחת)
250 גרם גבינה כחושה לאפייה – למשל טבורוג או טוב טעם (לרוב כחצי חבילה)
125 גרם סוכר (חצי כוס ועוד שתי כפות)
20 גרם קורנפלור (שתי כפות)
2 ביצים גודל L
מעט תמצית וניל
כוס וחצי אוכמניות קפואות (אפשר גם עם פירות אחרים)

  • בקערת מיקסר שמים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, החמאה וגרידת הלימון
  • מערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים מאוד
  • מוסיפים פנימה את הסוכר ומערבלים מעט
  • לבסוף מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ומערבלים רק עד לקבלת פירורים גסים
  • מרפדים רינג או תבנית בגובה על ידי הידוק הפירורים בשכבה דקה ואחידה וגם על הדפנות על לגובה של כ-4 ס"מ
  • בקערה מערבבים יחד את כל חומרי המלית (אפשר עם מיקסר ווו גיטרה) למעט האוכמניות
  • יוצקים כמחצית מהמלית על גבי התחתית ומפזרים שכבה נדיבה של אוכמניות. משאירים מעט מהאוכמניות לחלק העליון
  • יוצקים את יתרת המלית עד לגובה של הבצק בדפנות
  • מפזרים את יתרת הקראמבל ואת האוכמניות הנותרות
  • אופים ב-160 מעלות כשעה עד שעה ורבע. הקראמבל יזהיב והעוגה תהיה יציבה מאוד בשוליים ורוטטת מעט במרכז.
  • אם העוגה מזהיבה מדי בזמן האפייה ניתן לכסות אותה מלמעלה בנייר כסף
  • מצננים את העוגה היטב במקרר (רצוי ללילה) ומגישים
מודעות פרסומת

There are 10 comments

  1. אופה

    היי דרור. אין צורך באפייה מוקדמת של הבצק בבסיס על מנת שלא יהיה סמרטוטי בגמר האפייה?

  2. אוהד

    שלום דרור, העוגה מרשימה ביותר 🙂
    האם אפשר להשתמש בריקוטה כגבינה כחושה?
    תודה.

  3. א

    היי דרור, עוגה מפתה ביותר 🙂
    ניתן להשתמש בריקוטה בתור הגבינה הכחושה?
    תודה

השאר תגובה