מסקרפונה וקראמבל

ואולי זאת צריכה להיות עוגת החג שלכם? טייק מחודש על עוגת הגבינה והפירורים הקלאסית – עוגת מסקרפונה אפויה, קרמית ומעודנת עם המון אוכמניות וקראמבל סוכר חום. עוגה חגיגית, קלה להכנה ועם איזון מושלם של טעמים ומרקמים שכל כך כיף לאכול…

IMG_1013_2.JPG

חומרים לעוגה בקוטר 20 ס"מ

לקראמבל:
460 גרם קמח (3 ושליש כוסות)
6 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)
1/4 כפית מלח
115 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
גרידה מלימון אחד
70 גרם סוכר חום בהיר (1/3 כוס)
70 גרם סוכר לבן (1/3 כוס)
2 ביצים גודל L
מעט תמצית וניל

למלית:
250 גרם מסקרפונה (קופסה אחת)
250 גרם גבינה כחושה לאפייה – למשל טבורוג או טוב טעם (לרוב כחצי חבילה)
125 גרם סוכר (חצי כוס ועוד שתי כפות)
20 גרם קורנפלור (שתי כפות)
2 ביצים גודל L
מעט תמצית וניל
כוס וחצי אוכמניות קפואות (אפשר גם עם פירות אחרים)

  • בקערת מיקסר שמים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, החמאה וגרידת הלימון
  • מערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים מאוד
  • מוסיפים פנימה את הסוכר ומערבלים מעט
  • לבסוף מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ומערבלים רק עד לקבלת פירורים גסים
  • מרפדים רינג או תבנית בגובה על ידי הידוק הפירורים בשכבה דקה ואחידה וגם על הדפנות על לגובה של כ-4 ס"מ
  • בקערה מערבבים יחד את כל חומרי המלית (אפשר עם מיקסר ווו גיטרה) למעט האוכמניות
  • יוצקים כמחצית מהמלית על גבי התחתית ומפזרים שכבה נדיבה של אוכמניות. משאירים מעט מהאוכמניות לחלק העליון
  • יוצקים את יתרת המלית עד לגובה של הבצק בדפנות
  • מפזרים את יתרת הקראמבל ואת האוכמניות הנותרות
  • אופים ב-160 מעלות כשעה עד שעה ורבע. הקראמבל יזהיב והעוגה תהיה יציבה מאוד בשוליים ורוטטת מעט במרכז.
  • אם העוגה מזהיבה מדי בזמן האפייה ניתן לכסות אותה מלמעלה בנייר כסף
  • מצננים את העוגה היטב במקרר (רצוי ללילה) ומגישים

המרת כמויות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

There are 16 comments

  1. אופה

    היי דרור. אין צורך באפייה מוקדמת של הבצק בבסיס על מנת שלא יהיה סמרטוטי בגמר האפייה?

  2. אוהד

    שלום דרור, העוגה מרשימה ביותר 🙂
    האם אפשר להשתמש בריקוטה כגבינה כחושה?
    תודה.

  3. א

    היי דרור, עוגה מפתה ביותר 🙂
    ניתן להשתמש בריקוטה בתור הגבינה הכחושה?
    תודה

  4. אלון

    היי דרור
    הקראמבל גם באמצע העוגה או רק למעלה?
    לא הצלחתי להבין מהמתכון.
    תודה

השאר תגובה