אחד הקינוחים האהובים ביותר שלנו השנה מתחפש למוזלי בגרסה חגיגית במיוחד לשבועות. עציץ מוס יוגורט עם הפתעת קונפי פירות יער, "אדמת" גרנולה חלבה ופרחים אכילים. חג שמח!
חומרים ל-6 קינוחי כוסות אישיים
קונפי פירות יער
15 גרם מים
70 גרם סוכר
50 גרם מחית פטל
2 גרם ג'לטין
12 גרם מים קרים
200 גרם מיקס פירות יער קפואים
- משרים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
- שמים בסיר את המים והסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כדקה עד ל-125 מעלות
- במקביל מחממים מעט את המחית ומוסיפים אל הסיר, מביאים שוב לרתיחה ומסירים מהאש
- יוצקים את התערובת על הג'לטין והפירות הקפואים ומערבבים היטב
- יוצקים ל-6 שקעים בתבנית סיליקון בצורה הרצויה ומקפיאים 2-3 שעות לפחות
מוס יוגורט
50 גרם חלב
40 גרם סוכר
40 גרם חלמון (שני חלמונים מביצים בגודל L)
3 גרם ג'לטין
18 גרם מים קרים
250 גרם שמנת מתוקה
5 גרם אבקת יוגורט (אופציונלי)
150 גרם יוגורט (רצוי בסגנון יווני)
- משרים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
- מחממים את החלב בסיר לסף רתיחה ובמקביל מערבבים את החלמונים, הסוכר ואבקת היוגורט
- עושים השוואת טמפרטורות על ידי שפיכת החלב החם על החלמונים תוך כדי ערבוב
- מחזירים אל הסיר ומבשלים עד להסמכה קלה ב-85 מעלות
- מסירים מהאש ויוצקים על הג'לטין, מערבבים היטב
- מקפלים פנימה את היוגורט ומערבבים היטב
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים אל התערובת
הרכבה
- יוצקים את מוס היוגורט לכוסות עד לחצי הגובה
- מחלצים את האינסרטים הקפואים של פירות היער ודוחפים אותם פנימה אל מרכז המוס
- משלימים את הכוסות עם יתרת המוס עד לרווח של כס"מ משפת הכוס
- מעבירים למקרר לכמה שעות להתייצבות
- לפני ההגשה, מפזרים מעל גרנולה אהובה (אנחנו בחרנו גרנולה עם חלבה) ומעטרים במעט פרחים לבנים אכילים (אנחנו בחרנו חרציות אבל חשוב שלא יהיו כאלה מלוכלכות שאספתם בצד הכביש או מרוססות)
היי האם היוגורט פה מספיק יציב לזילוף?
לא