אחד הקינוחים האהובים ביותר שלנו השנה מתחפש למוזלי בגרסה חגיגית במיוחד לשבועות. עציץ מוס יוגורט עם הפתעת קונפי פירות יער, "אדמת" גרנולה חלבה ופרחים אכילים. חג שמח!
חומרים ל-6 קינוחי כוסות אישיים
קונפי פירות יער
15 גרם מים
70 גרם סוכר
50 גרם מחית פטל
2 גרם ג'לטין
12 גרם מים קרים
200 גרם מיקס פירות יער קפואים
- משרים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
- שמים בסיר את המים והסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כדקה עד ל-125 מעלות
- במקביל מחממים מעט את המחית ומוסיפים אל הסיר, מביאים שוב לרתיחה ומסירים מהאש
- יוצקים את התערובת על הג'לטין והפירות הקפואים ומערבבים היטב
- יוצקים ל-6 שקעים בתבנית סיליקון בצורה הרצויה ומקפיאים 2-3 שעות לפחות
מוס יוגורט
50 גרם חלב
40 גרם סוכר
40 גרם חלמון (שני חלמונים מביצים בגודל L)
3 גרם ג'לטין
18 גרם מים קרים
250 גרם שמנת מתוקה
5 גרם אבקת יוגורט (אופציונלי)
150 גרם יוגורט (רצוי בסגנון יווני)
- משרים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
- מחממים את החלב בסיר לסף רתיחה ובמקביל מערבבים את החלמונים, הסוכר ואבקת היוגורט
- עושים השוואת טמפרטורות על ידי שפיכת החלב החם על החלמונים תוך כדי ערבוב
- מחזירים אל הסיר ומבשלים עד להסמכה קלה ב-85 מעלות
- מסירים מהאש ויוצקים על הג'לטין, מערבבים היטב
- מקפלים פנימה את היוגורט ומערבבים היטב
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים אל התערובת
הרכבה
- יוצקים את מוס היוגורט לכוסות עד לחצי הגובה
- מחלצים את האינסרטים הקפואים של פירות היער ודוחפים אותם פנימה אל מרכז המוס
- משלימים את הכוסות עם יתרת המוס עד לרווח של כס"מ משפת הכוס
- מעבירים למקרר לכמה שעות להתייצבות
- לפני ההגשה, מפזרים מעל גרנולה אהובה (אנחנו בחרנו גרנולה עם חלבה) ומעטרים במעט פרחים לבנים אכילים (אנחנו בחרנו חרציות אבל חשוב שלא יהיו כאלה מלוכלכות שאספתם בצד הכביש או מרוססות)