התפוחים של נורמנדי

זאת עוגת התפוחים הכי טעימה שיצא לכם לאכול! עוגת תפוחים ושקדים בסגנון נורמנדי שבצפון-מערב צרפת – שכבות של תפוחים מתובלנים וקרם שקדים על גבי בצק פריך מושלם. האפייה ממלאת את כל הבית בריח תפוחים משכר והעוגה יוצאת גבוהה, מרשימה ומהפנטת…

IMG_1058_2

חומרים לעוגה בקוטר 20-22 ס"מ

בצק פריך:
460 גרם קמח (3 ושליש כוסות)
6 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)
1/4 כפית מלח
115 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
גרידה מלימון אחד
70 גרם סוכר חום בהיר (1/3 כוס)
70 גרם סוכר לבן (1/3 כוס)
2 ביצים גודל L
מעט תמצית וניל

  • בקערת מיקסר שמים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, החמאה וגרידת הלימון
  • מערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים מאוד
  • מוסיפים פנימה את הסוכר ומערבלים מעט
  • לבסוף מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ומערבלים רק עד לקבלת פירורים גסים
  • מרפדים רינג או תבנית בגובה על ידי הידוק הפירורים בשכבה דקה ואחידה וגם על הדפנות על לגובה של כ-5 ס"מ
  • שומרים את התחתית ואת יתרת הפירורים בקירור עד להרכבה

קרם שקדים:
150 גרם שקדים שלמים לא קלופים (אפשר לקצר את ההכנה ולהשתמש בכמות זהה של אבקת שקדים)
150 גרם סוכר
150 גרם חמאה רכה
150 גרם ביצים (2 ביצים + 2 חלמונים)
1 כף ליקר תפוחים או ברנדי

  • מערבבים את השקדים עם שתי כפות מים וחצי כפית מלח, מסננים ומשטחים על גבי מגש עם נייר אפייה
  • קולים את השקדים ב-180 מעלות כ-10 דקות. מצננים.
  • טוחנים את השקדים לאבקה דקה ושומרים בצד.
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  • מוסיפים את הביצים בהדרגה ובכל פעם מערבלים עד שהן נטמעות פנימה. רצוי לגרד את דפנות הקערה מדי פעם.
  • מוסיפים את השקדים והליקר ומערבלים עד שמתאחד
  • שומרים את קרם השקדים בקירור עד להרכבה
  • טיפ: ניתן להכין כמות גדולה יותר של קרם שקדים ולשמור אותו בהקפאה עד חודשיים. בכל פעם שצריכים לעוגה כזאת או אחרת, מפשירים במקרר רק את הכמות הדרושה (אפשר לחתוך אותה עם סכין)

מלית תפוחים:
6 תפוחים מסוג גולדן דלישס
70 גרם סוכר חום כהה
גרידה ומיץ מלימון אחד
2 כפיות קינמון
2 כפיות קורנפלור

  • מקלפים ומגלענים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות בגודל בינוני
  • מערבבים את קוביות התפוחים עם כל יתרת החומרים ומניחים בצד לחצי שעה לפחות
  • מסננים היטב את התפוחים מכל הנוזלים שהופרשו וממשיכים להרכבה

הרכבה ואפייה: 

  • מורחים שכבה דקה של קרם השקדים בתחתית הקלתית המקוררת
  • מסדרים מעל את כל התפוחים ומשתדלים לדחוס אותם לשכבה אחידה עד לגובה של כחצי ס"מ מקצה הקלתית
  • יוצקים מעל את יתרת קרם השקדים ומורחים אותו בשכבה אחידה כך שיכסה את כל התפוחים
  • מפזרים מעל מעט מפירורי הבצק שנשארו
  • אופים ב-170 מעלות 45-60 דקות. העוגה צריכה להיות שחומה ויציבה.
  • מצננים היטב ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר עם כדור גלידה או קצפת
מודעות פרסומת

השאר תגובה