הנה קינוח שייקח אתכם היישר אל הטעמים והריחות של שוק מחנה יהודה בירושלים. חלבה טרייה ופיסטוקים קלויים וריחניים היישר מהתנור משתלבים אל תוך קינוח פיוז'ן צרפתי-ישראלי – פריז-ירושלים זה כאן…
חומרים לכ-10 פחזניות טבעתיות בקוטר 10-12 ס"מ
בצק פחזניות:
160 גרם מים
160 גרם חלב
11 גרם סוכר
160 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
3 גרם מלח
מעט תמצית וניל
160 גרם קמח
280 גרם ביצים (5 ביצים גודל L)
- שמים בסיר מים, חלב, סוכר, מלח, חמאה ווניל ומביאים לרתיחה, מוודאים שכל החמאה נמסה.
- מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד
- מחזירים אל האש ומבשלים עוד כ-2-3 דקות תוך כדי ערבוב עד ששומעים קולות פצפוץ וטיגון
- מעבירים לקערת מיקסר ומתחילים לערבב עם וו גיטרה עד שהבצק מתקרר מעט
- מתחילים להוסיף את הביצים בהדרגה אחת אחרי השנייה ובכל פעם מחכים שהביצה תיטמע בתערובת לפני הוספת הביצה הבאה
- מדי פעם עוצרים את המיקסר ומגרדים את תחתית הקערה עם קלף או לקקן
- הבצק מוכן כאשר מעבירים אצבע דרך הבצק והוא נסגר באיטיות (לא מהר מדי ולא נשאר עומד)
- מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנטר משונן
- מזלפים על גבי מגש עם נייר אפייה טבעות בקוטר כ-10-12 ס"מ המורכבות מפחזניות קטנות, כל אחת בקוטר של כ-1-2 ס"מ
-
אופים ב-170 מעלות כ-30 דקות עד להזהבה והתייצבות מבלי לפתוח את דלת התנור. מצננים.
קרם דיפלומט חלבה:
500 גרם חלב
מעט תמצית וניל
60 גרם חלמונים (מ-3 ביצים גודל L)
100 גרם סוכר
45 גרם קורנפלור
3 גרם ג'לטין
18 גרם מים קרים
100 גרם ממרח חלבה
200 גרם שמנת מתוקה
100 גרם ממרח חלבה
200 גרם שמנת מתוקה
- משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות
- שמים מעט מהחלב בקערה עם החלמונים, הסוכר והקורנפלור
- את יתרת החלב שמים בסיר עם תמצית הווניל ומביאים לרתיחה
- עושים השוואת טמפרטורות עם תערובת החלמונים ומחזירים אל הסיר
- מבשלים על אש בינונית עוד 2-3 דקות תוך ערבוב נמרץ עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מסירים מהאש.
- ממיסים את הג'לטין במיקרוגל 10 שניות ומוסיפים אל הקרם.
- מקפלים את ממרח החלבה אל הקרם
- עוטפים את הקרם בניילון נצמד ושומרים במקרר עד שהוא קר לחלוטין.
- מאווררים מעט את הקרם על ידי ערבוב, מקציפים את השמנת לקצפת רכה ומקפלים אל הקרם.
- מעבירים לשק זילוף ושומרים במקרר עד להרכבה
הרכבה:
פירורי חלבה לקישוט
שברי פיסטוק קלוי לקישוט
- חוצים את הפחזניות האפויות לרוחב וממלאים בקרם החלבה בנדיבות
- מכסים את הפחזנית עם המכסה ומדביקים על הקרם שבדפנות שברי פיסטוק
- מעטרים מעל במעט פירורי חלבה