הנה קינוח שייקח אתכם היישר אל הטעמים והריחות של שוק מחנה יהודה בירושלים. חלבה טרייה ופיסטוקים קלויים וריחניים היישר מהתנור משתלבים אל תוך קינוח פיוז'ן צרפתי-ישראלי – פריז-ירושלים זה כאן…

IMG_3810_2

חומרים לכ-10 פחזניות טבעתיות בקוטר 10-12 ס"מ

בצק פחזניות:
160 גרם מים
160 גרם חלב
11 גרם סוכר
160 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
3 גרם מלח
מעט תמצית וניל
160 גרם קמח
280 גרם ביצים (5 ביצים גודל L)

  • שמים בסיר מים, חלב, סוכר, מלח, חמאה ווניל ומביאים לרתיחה, מוודאים שכל החמאה נמסה.
  • מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד
  • מחזירים אל האש ומבשלים עוד כ-2-3 דקות תוך כדי ערבוב עד ששומעים קולות פצפוץ וטיגון
  • מעבירים לקערת מיקסר ומתחילים לערבב עם וו גיטרה עד שהבצק מתקרר מעט
  • מתחילים להוסיף את הביצים בהדרגה אחת אחרי השנייה ובכל פעם מחכים שהביצה תיטמע בתערובת לפני הוספת הביצה הבאה
  • מדי פעם עוצרים את המיקסר ומגרדים את תחתית הקערה עם קלף או לקקן
  • הבצק מוכן כאשר מעבירים אצבע דרך הבצק והוא נסגר באיטיות (לא מהר מדי ולא נשאר עומד)
  • מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנטר משונן
  • מזלפים על גבי מגש עם נייר אפייה טבעות בקוטר כ-10-12 ס"מ המורכבות מפחזניות קטנות, כל אחת בקוטר של כ-1-2 ס"מ
  • אופים ב-170 מעלות כ-30 דקות עד להזהבה והתייצבות מבלי לפתוח את דלת התנור. מצננים.
קרם דיפלומט חלבה:
500 גרם חלב
מעט תמצית וניל
60 גרם חלמונים (מ-3 ביצים גודל L)
100 גרם סוכר
45 גרם קורנפלור
3 גרם ג'לטין
18 גרם מים קרים
100 גרם ממרח חלבה
200 גרם שמנת מתוקה
  • משרים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות
  • שמים מעט מהחלב בקערה עם החלמונים, הסוכר והקורנפלור
  • את יתרת החלב שמים בסיר עם תמצית הווניל ומביאים לרתיחה
  • עושים השוואת טמפרטורות עם תערובת החלמונים ומחזירים אל הסיר
  • מבשלים על אש בינונית עוד 2-3 דקות תוך ערבוב נמרץ עד שהתערובת מסמיכה מאוד. מסירים מהאש.
  • ממיסים את הג'לטין במיקרוגל 10 שניות ומוסיפים אל הקרם.
  • מקפלים את ממרח החלבה אל הקרם
  • עוטפים את הקרם בניילון נצמד ושומרים במקרר עד שהוא קר לחלוטין.
  • מאווררים מעט את הקרם על ידי ערבוב, מקציפים את השמנת לקצפת רכה ומקפלים אל הקרם.
  • מעבירים לשק זילוף ושומרים במקרר עד להרכבה
הרכבה:

פירורי חלבה לקישוט
שברי פיסטוק קלוי לקישוט

  • חוצים את הפחזניות האפויות לרוחב וממלאים בקרם החלבה בנדיבות
  • מכסים את הפחזנית עם המכסה ומדביקים על הקרם שבדפנות שברי פיסטוק
  • מעטרים מעל במעט פירורי חלבה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה