פאי אפרסקים ונקטרינות שמח

הקיץ כבר כאן במלוא הדרו ואיתו הפירות הכיפיים שלו, אז אם החיים נותנים לך אפרסקים ונקטרינות – תעשה מהם פאי. וזה ה-פ-א-י! מלית פירות כיפית ועשירה ושטרויזל פקאנים שמשלים את הכל ושלא לדבר על המראה המהמם שלו…

 

IMG_1072_2.JPG

חומרים לפאי בקוטר 22 ס"מ

בצק (הכמות מספיקה לשתי קלתיות)
420 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
24 גרם סוכר (2 כפות)
12 גרם מלח (2 כפיות)
230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
10-14 כפות מים קרים מאוד

  • שמים בקערת מיקסר את כל החומרים מלבד המים ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את המים בהדרגה כל פעם כף אחת ועוצרים כאשר הבצק מתאחד
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה לדיסק גדול בעובי כ-3 מ"מ
  • שומרים במקרר כשעתיים לפחות (את הדיסק הנותר ניתן לשמור במקפיא עד חודש)

שטרויזל פקאן
60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
70 גרם קמח (1/2 כוס + 1 כף)
40 גרם פקאנים (כחצי כוס)
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
30 גרם סוכר חום כהה (2 כפות)
3 גרם מלח (1/2 כפית)

  • מפזרים את הפקאנים על מגש וקולים ב-180 מעלות כ-10 דקות. מצננים לחלוטין.
  • טוחנים או קוצצים את הפקאנים לפירורים קטנים
  • שמים את כל החומרים בקערת מיקסר ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים גסים
  • שומרים בקירור עד להרכבה

מלית אפרסקים ונקטרינות
9 פירות גדולים ובשלים (אפשר אפרסקים או נקטרינות או שניהם)
200 גרם סוכר (1) (1 כוס)
24 גרם סוכר (2) (2 כפות)
מיץ וגרידה מלימון אחד
חצי קפית מלח
1 כף קורנפלור
2 כפות פקטין
מעט תמצית וניל

  • קולפים ומגלענים את הפירות וחותכים אותם לפרוסות בינוניות
  • שמים את הפירות בקערה ומערבבים אותם עם הסוכר (1), מיץ הלימון והגרידה
  • מניחים את הקערה בצד לחצי שעה עד שעה
  • מסננים את הפירות מהנוזלים שהופרשו ושומרים בצד את הנוזלים
  • לוקחים ככוס מהאפרסקים וטוחנים או מועכים אותם למחית
  • מערבבים את מחית הפרי יחד עם הפירות החתוכים והקורנפלור
  • בסיר קטן שמים כחצי כוס מנוזל האפרסקים המסונן עם הסוכר (2), הפקטין ותמצית הווניל
  • מביאים לרתיחה ומבשלים כ1-2 דקות עד שהנוזל מסמיך מעט

הרכבה

  • מרפדים את התחתית של תבנית פאי בקוטר 22 ס"מ עם הבצק וחותכים את השאריות
  • ניתן לרדד מחדש את השאריות ולחתוך מהן צורות של פרחים או עלים עם חותכן לקישוט הפאי
  • ממלאים את הקלתית בתערובת הפירות ומזלפים מעל הכל את הנוזל המבושל עם הפקטין
  • מקשטים את שולי הפאי עם חתיכות הבצק הדקורטיביות ומפזרים במרכז ערימה של השטרויזל
  • מניחים את הפאי על מגש עם נייר אפייה ואופים כ-20 דקות בחום של 200 מעלות
  • מכסים את פני הפאי בנייר כסף רופף, מורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות וממשיכים באפייה עוד כ-30-35 דקות
  • מצננים ומגישים בטמפרטורת החדר או מהמקרר
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s