מחפשים שיטה להכנת לחם טעים ומהיר? לחם הסודה הזה דורש רק 2 דקות עבודה והוא כבר נכנס לתנור. מתקבל לחם מעט דחוס אבל עם טעם אגוזי עמוק ועשיר. ללא שמרים, ללא לישה – פתרון מושלם לאורחים בהפתעה או לארוחת ערב קלילה ומהירה…
חומרים לכיכר אחת גדולה בקוטר כ-25 ס"מ
560 גרם קמח לבן (4 וחצי כוסות)
200 גרם קמח מלא (כוס וחצי)
50 גרם סוכר (רבע כוס)
15 גרם אבקת סודה לשתייה (1 כף או שקית וחצי)
6 גרם מלח (חצי כפית)
100 גרם אגוזי מלך קצוצים (1 כוס)
500 גרם רוויון או חלב (2 כוסות, אפשר להחליף במים או חלב שקדים לפרווה/טבעוני)
80 גרם חמאה מומסת (אפשר להחליף בשמן קנולה או שמן זית)
3 כפות גרעינים (גרעיני חמניה או דלעת או שניהם)
- מחממים תנור ל-220 מעלות ומשמנים קלות סיר או תבנית בקוטר 25 ס"מ
- מערבבים יחד בקערה את כל האבקות: קמחים, סוכר, סודה ומלח וגם את האגוזים וחצי מכמות הגרעינים
- יוצקים פנימה את הרוויון/חלב והחמאה/שמן ומערבבים מספר ערבובים רק עד שלא רואים יותר את הקמח
- על משטח מקומח קלות מעצבים את הבצק לצורת כדור ומשטחים אל תוך התבנית
- מפזרים מעל את יתרת הגרעינים ומאבקים במעט קמח
- אופים כ-35-40 דקות עד שקיסם המוכנס במרכז יוצא יבש
- אם הבצק משחים מדי מלמעלה, ניתן לכסות אותו בנייר כסף אחרי לפחות מחצית מזמן האפייה
- נותנים ללחם להצטנן מעט לטמפרטורת החדר וזוללים