קבלו את המילפייוזו – בצק עלים הפוך נהדר במילוי קרם יוזו-ליים משגע. קצת ציפוי של מרנג איטלקי שרוף, לוקחים ביס ונמסים… ויש גם גרסה מפורקת שאפשר להגיש כקינוח בצלחת.

הכנתם את המתכון המושלם הזה? שתפו אותנו בפייסבוק או באינסטגרם.

מתכון שרקחתי עם חברי הטוב אודי ברקן המהמם!

IMG_1176_2.JPG

חומרים לעוגה אחת מלבנית בגודל 10X25 ס"מ

לבצק:

יש לנו מדריך מושלם בשבילכם להכנה של בצק עלים הפוך שלב-אחר-שלב. אין מה לפחד, זה באמת לא קשה כמו שזה נשמע. לחילופין, ניתן להשתמש גם בבצק עלים קנוי שהופשר על פי ההוראות שעל האריזה.

  • מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ למלבן בגודל 35X35
  • מניחים על מגש עם נייר אפייה, מניחים מעל נייר אפייה נוסף ומגש נוסף
  • אופים בין שני המגשים כ-30 דקות ב-200 מעלות
  • מוציאים מהתנור ומורידים את המגש והנייר העליון ומצננים מעט אך לא לחלוטין
  • חותכים מהבצק שלושה מלבנים בגודל 10X25 ס"מ (אפשר גם גודל אחר לפי התבנית שבה מרכיבים את העוגה הסופית)
  • מחזירים לתנור רק את המלבנים החתוכים ללא מגש עליון לאפייה נוספת של כ-5-10 דקות עד לקבלת הגוון הרצוי
  • מצננים לחלוטין

לקרם ליים-יוזו (עובד גם עם לימון):
100 גרם מיץ יוזו (או מיץ לימון)
125 גרם מיץ ליים (או מיץ לימון)
גרידה מ-2 ליים (או 2 לימונים)
270 גרם ביצים
90 גרם סוכר
180 גרם שוקולד לבן
45 גרם חמאת קקאו
5 גרם ג'לטין
30 גרם מים קרים

  • מספיגים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות
  • בינתיים, שמים את מיץ הלימון והגרידה בסיר ומביאים לרתיחה. מערבבים בקערה את הביצים והסוכר.
  • עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים לאש תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה (הסימן להוריד מהאש הוא בועה ראשונה שמתפוצצת מרתיחה)
  • מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד וחמאת הקקאו. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס (ניתן לבלנדר)
  • מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד שמתאחד

הרכבה:

  • מניחים בתחתית של רינג דיסק אפוי אחד של בצק עלים ומורחים עליו כמחצית מהקרם
  • מניחים מעל דיסק אפוי נוסף ועוד מחצית מהקרם ומסיימים עם הדיסק האפוי האחרון
  • דוחסים הכל בעדינות כלפי מטה להוצאת אוויר
  • מעבירים למקפיא לשעה ומחלצים בזהירות מהרינג
  • אפשר לקשט למעלה בשכבה דקה של מרנג איטלקי ולשרוף אותו בעדינות עם ברנר
  • אופציונלי: מקשטים בנקודות גלוקוז מעורבבות עם מעט גרידת לימון וצבע מאכל צהוב

IMG_1165_4.jpg

ולגרסה המפורקת:

  • מניחים מעט קרם בתחתית של קערה עמוקה
  • מזלפים מעט מרנג איטלקי (אפשר לשרוף אותו קלות אם רוצים)
  • מנקדים במעט גלוקוז מעורבב עם גרידת לימון וצבע מאכל צהוב
  • מעטרים בשברי בצק עלים אפוי ועלי מיקרו (חמציץ, נענע או בזיליקום)

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. איילת

    תודה על המתכון! יש דרך להפוך את הקרם יוזו לפרווה?

    1. בייקרי 365

      אפשר להחליף את השוקולד הלבן ב-100 גרם מחמאה או שמן קוקוס

  2. מאי

    היי!
    איך עושים את קישוט נקודות גלוקוז?

    1. בייקרי 365

      מעט גלוקוז עם צבע מאכל בשקית זילוף עם חור קטן ומזלפים נקודות

השאר תגובה