עלים יפניים

אודי ברקן המדהים בא לבשל איתי ארוחת צהריים מושלמת (מתכונים בקרוב) ולקינוח הכנו את ה-מילפייוזו: בצק עלים הפוך נהדר במילוי קרם יוזו-ליים משגע. קצת ציפוי של מרנג איטלקי שרוף, לוקחים ביס ונמסים… ויש גם גרסה מפורקת שאפשר להגיש כקינוח בצלחת…

IMG_1176_2.JPG

חומרים לעוגה אחת מלבנית בגודל 10X25 ס"מ

לבצק:

יש לנו מדריך מושלם בשבילכם להכנה של בצק עלים הפוך שלב-אחר-שלב. אין מה לפחד, זה באמת לא קשה כמו שזה נשמע. לחילופין, ניתן להשתמש גם בבצק עלים קנוי שהופשר על פי ההוראות שעל האריזה.

  • מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ למלבן בגודל 35X35
  • מניחים על מגש עם נייר אפייה, מניחים מעל נייר אפייה נוסף ומגש נוסף
  • אופים בין שני המגשים כ-30 דקות ב-200 מעלות
  • מוציאים מהתנור ומורידים את המגש והנייר העליון ומצננים מעט אך לא לחלוטין
  • חותכים מהבצק שלושה מלבנים בגודל 10X25 ס"מ (אפשר גם גודל אחר לפי התבנית שבה מרכיבים את העוגה הסופית)
  • מחזירים לתנור רק את המלבנים החתוכים ללא מגש עליון לאפייה נוספת של כ-5-10 דקות עד לקבלת הגוון הרצוי
  • מצננים לחלוטין

לקרם ליים-יוזו (עובד גם עם לימון):
100 גרם מיץ יוזו (או מיץ לימון)
125 גרם מיץ ליים (או מיץ לימון)
גרידה מ-2 ליים (או 2 לימונים)
270 גרם ביצים
90 גרם סוכר
180 גרם שוקולד לבן
45 גרם חמאת קקאו
5 גרם ג'לטין
30 גרם מים קרים

  • מספיגים את הג'לטין במים ומניחים בצד ל-10 דקות
  • בינתיים, שמים את מיץ הלימון והגרידה בסיר ומביאים לרתיחה. מערבבים בקערה את הביצים והסוכר.
  • עושים השוואת טמפרטורות ומחזירים לאש תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה (הסימן להוריד מהאש הוא בועה ראשונה שמתפוצצת מרתיחה)
  • מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד וחמאת הקקאו. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס (ניתן לבלנדר)
  • מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד שמתאחד

הרכבה:

  • מניחים בתחתית של רינג דיסק אפוי אחד של בצק עלים ומורחים עליו כמחצית מהקרם
  • מניחים מעל דיסק אפוי נוסף ועוד מחצית מהקרם ומסיימים עם הדיסק האפוי האחרון
  • דוחסים הכל בעדינות כלפי מטה להוצאת אוויר
  • מעבירים למקפיא לשעה ומחלצים בזהירות מהרינג
  • אפשר לקשט למעלה בשכבה דקה של מרנג איטלקי ולשרוף אותו בעדינות עם ברנר
  • אופציונלי: מקשטים בנקודות גלוקוז מעורבבות עם מעט גרידת לימון וצבע מאכל צהוב

IMG_1165_4.jpg

ולגרסה המפורקת:

  • מניחים מעט קרם בתחתית של קערה עמוקה
  • מזלפים מעט מרנג איטלקי (אפשר לשרוף אותו קלות אם רוצים)
  • מנקדים במעט גלוקוז מעורבב עם גרידת לימון וצבע מאכל צהוב
  • מעטרים בשברי בצק עלים אפוי ועלי מיקרו (חמציץ, נענע או בזיליקום)

 

מודעות פרסומת

השאר תגובה