בירה וקרקר

הקרקרים הקטנטנים המלוחים האלה הם הנשנוש האולטימטיבי. מכינים אותם בדקות ומתחילים לזלול (ואי אפשר להפסיק). משתמשים בבירה להכנה והם מקבלים טעם עמוק ומושלם. זהירות, זה ממכר!!

IMG_1192_2.JPG

חומרים:
140 גרם קמח לבן (1 כוס)
70 גרם קמח מלא (חצי כוס)
30 גרם שומשום (3 כפות)
4 גרם מלח (1 כפית)
40 גרם שמן זית (3 כפות)
120 גרם בירה בהירה (חצי כוס)

להברשה:
2 כפות בירה
מעט מלח

  • שמים את השומשום במחבת או בסיר קטן וקולים 3-4 דקות על אש בינונית תוך הזזה או בחישה. מסירים מהאש.
  • שמים בבלנדר או במעבד מזון את הקמחים, השומשום והמלח ומבלנדרים עד לקבלת אבקה אחידה
  • מוסיפים את השמן והבירה ומעבדים רק עד שמתקבל כדור בצק אחיד
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח קלות עד לקבלת עלה בעובי 1-2 מ"מ בגודל כ-30X30 ס"מ
  • חותכים את העלה לריבועים בגודל הרצוי (לקבלת הצורה שבתמונה ניתן להשתמש בקורצן או גלגלת משוננת)
  • מברישים את הריבועים במעט בירה ומפזרים מעל מעט מלח
  • אופים ב-200 מעלות כ-12-15 דקות עד לקבלת צבע חום זהוב
  • מצננים וזוללים. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
מודעות פרסומת

There are 8 comments

  1. Rivka Kriklivenko

    עשיתי עם קמח כוסמין , יצאה ממש טעים!!! תודה רבה

  2. שירלי

    נראה מבטיח! איזו בירה עדיפה, והאם בירות שונות יתנו טעמים או מרקמים שונים?

    1. בייקרי 365

      אני אישית מעדיף כאן בירות בהירות, אבל בהחלט אפשר לנסות בירות אחרות. הן ייתנו טעם וצבע קצת אחרים.

השאר תגובה