קוביות קטנות של אושר

הקוביות הקטנות האלה נראות אולי תמימות אבל בפנים מתחבא המון אושר. מוס שוקולד מריר ודבש, גנאש מוקצף של שוקולד לבן וציפוי מתפצח של דולסי ושקדים. זה מושלם!

IMG_1187_2.JPG

גנאש מוקצף שוקולד לבן (מכינים יום לפני):
115 גרם שמנת מתוקה (1)
25 גרם גלוקוז
200 גרם שוקולד לבן)
225 גרם שמנת מתוקה (2)

  • מחממים את השמנת המתוקה (1) בסיר עם הגלוקוז עד לסף רתיחה
  • יוצקים את השמנת על גבי השוקולד ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק
  • רצוי לבלנדר עם בלנדר מוט ולוודא שאין גושים בגנאש
  • מוסיפים פנימה את השמנת המתוקה (2) כשהיא קרה
  • עוטפים בניילון נצמד על פני הגנאש ומעבירים למקרר ללילה

מוס שוקולד דבש:
2 חלמונים מביצים בגודל L
25 גרם סוכר
40 גרם דבש
15 גרם רום או ליקר שוקולד (או ליקר אחר שאוהבים)
180 גרם שוקולד מריר
250 גרם שמנת מתוקה

  • שמים את החלמונים והסוכר בקערת מיקצף ומתחילים להקציף עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  • מביאים את הדבש לרתיחה (אפשר במיקרוגל) ויוצקים אל תערובת החלמונים
  • ממשיכים להקציף עד שהתערובת תפוחה מאוד וקרירה למגע
  • ממיסים את השוקולד במיקרוגל ומקפלים אותו ואת הליקר אל התערובת התפוחה
  • מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים פנימה אל התערובת

הרכבה:
200 גרם שוקולד דולסי או שוקולד גולד או שוקולד לבן מקורמל
100 גרם חמאת קקאו
50 גרם שקדים שלמים לא קלופים

  • מקציפים את הגנאש המוקצף עד לקבלת קרם יציב מאוד (זהירות לא להקציף יותר מדי כי הוא נשבר)
  • מעבירים את הגנאש לשקית זילוף ללא צנטר וגוזרים פתח בינוני בשקית
  • יוצקים את מוס השוקולד המוכן אל שקעים בצורת קוביות עד לשני שליש גובה
  • מזלפים את הגנאש המוקצף אל מרכז הקובייה עד שהמוס מגיע אל שפת השקע שבתבנית
  • מיישרים עם פלטה מדורגת ומעבירים למקפיא לכמה שעות ורצוי ללילה
  • מחלצים בזריזות מהתבנית ושומרים במקפיא עד לציפוי
  • מחממים תנור ל-180 מעלות וקולים את השקדים כ-10 דקות. מצננים וקוצצים לפירורים דקים.
  • ממיסים יחד את השוקולד דולסי עם חמאת הקקאו ומערבבים היטב. מוסיפים פנימה את השקדים.
  • נועצים קיסם בכל קובייה קפואה וטובלים אותה בתוך הציפוי כך שהיא מצופה מכל הכיוונים.
  • מנערים להסרת עודפי הציפוי ומניחים על מגש עם נייר אפייה
  • כשהשוקולד מתקשה מעט שולפים בזהירות את הקיסם
  • שומרים במקרר עד להגשה (אם לא מגישים באותו יום, ניתן לשמור עד חודש בקופסה אטומה במקפיא)
מודעות פרסומת

There are 2 comments

השאר תגובה