הקוביות הקטנות האלה נראות אולי תמימות אבל בפנים מתחבא המון אושר. מוס שוקולד מריר ודבש, גנאש מוקצף של שוקולד לבן וציפוי מתפצח של דולסי ושקדים. זה מושלם!

IMG_1187_2.JPG

גנאש מוקצף שוקולד לבן (מכינים יום לפני):
115 גרם שמנת מתוקה (1)
25 גרם גלוקוז
200 גרם שוקולד לבן)
225 גרם שמנת מתוקה (2)

  • מחממים את השמנת המתוקה (1) בסיר עם הגלוקוז עד לסף רתיחה
  • יוצקים את השמנת על גבי השוקולד ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק
  • רצוי לבלנדר עם בלנדר מוט ולוודא שאין גושים בגנאש
  • מוסיפים פנימה את השמנת המתוקה (2) כשהיא קרה
  • עוטפים בניילון נצמד על פני הגנאש ומעבירים למקרר ללילה

מוס שוקולד דבש:
2 חלמונים מביצים בגודל L
25 גרם סוכר
40 גרם דבש
15 גרם רום או ליקר שוקולד (או ליקר אחר שאוהבים)
180 גרם שוקולד מריר
250 גרם שמנת מתוקה

  • שמים את החלמונים והסוכר בקערת מיקצף ומתחילים להקציף עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  • מביאים את הדבש לרתיחה (אפשר במיקרוגל) ויוצקים אל תערובת החלמונים
  • ממשיכים להקציף עד שהתערובת תפוחה מאוד וקרירה למגע
  • ממיסים את השוקולד במיקרוגל ומקפלים אותו ואת הליקר אל התערובת התפוחה
  • מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים פנימה אל התערובת

הרכבה:
200 גרם שוקולד דולסי או שוקולד גולד או שוקולד לבן מקורמל
100 גרם חמאת קקאו
50 גרם שקדים שלמים לא קלופים

  • מקציפים את הגנאש המוקצף עד לקבלת קרם יציב מאוד (זהירות לא להקציף יותר מדי כי הוא נשבר)
  • מעבירים את הגנאש לשקית זילוף ללא צנטר וגוזרים פתח בינוני בשקית
  • יוצקים את מוס השוקולד המוכן אל שקעים בצורת קוביות עד לשני שליש גובה
  • מזלפים את הגנאש המוקצף אל מרכז הקובייה עד שהמוס מגיע אל שפת השקע שבתבנית
  • מיישרים עם פלטה מדורגת ומעבירים למקפיא לכמה שעות ורצוי ללילה
  • מחלצים בזריזות מהתבנית ושומרים במקפיא עד לציפוי
  • מחממים תנור ל-180 מעלות וקולים את השקדים כ-10 דקות. מצננים וקוצצים לפירורים דקים.
  • ממיסים יחד את השוקולד דולסי עם חמאת הקקאו ומערבבים היטב. מוסיפים פנימה את השקדים.
  • נועצים קיסם בכל קובייה קפואה וטובלים אותה בתוך הציפוי כך שהיא מצופה מכל הכיוונים.
  • מנערים להסרת עודפי הציפוי ומניחים על מגש עם נייר אפייה
  • כשהשוקולד מתקשה מעט שולפים בזהירות את הקיסם
  • שומרים במקרר עד להגשה (אם לא מגישים באותו יום, ניתן לשמור עד חודש בקופסה אטומה במקפיא)

חדש! המרת גדלים של עוגות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 7 תגובות

  1. אניה

    שלום.
    זה יחזיק מעמד ללא ג'לטין?
    תודה

    1. בייקרי 365

      כן

  2. אורטל

    מה הכמות ?
    זה יעבוד עם שוקולד בלונדיז ?

  3. אורטל

    יעבוד עם בלונדיז ?

  4. אורטל

    ואיזה תבנית תתאים לזה ?
    ואז אחתוך קוביות

  5. אורטל

    לתבנית מרובעת איזה קוטר ?

    1. בייקרי 365

      10X10 ס"מ

השאר תגובה