לחם מהיר של פולנטה ובצל מקורמל

כשתכניסו את הלחם המהיר הזה לתנור כל הבית שלכם יתמלא מיד ריח משכר של פולנטה, בצל מקורמל, תבלינים טריים ושמן זית. ומיד כשהוא יצא מהתנור, לא תוכלו לעמוד יותר בפיתוי ומיד תתחילו לזלול אותו.

IMG_1204_2.JPG

לבצל מקורמל:
3 בצלים בינוניים
2 כפות שמן
1 כף חומץ בלסמי

ללחם – חומרים לכיכר אחת גדולה בגודל 22X10 ס"מ:
4 ביצים גודל L
140 גרם שמן זית  (2/3 כוס)
180 גרם חלב או מים (3/4 כוס)
280 גרם קמח (2 ורבע כוסות)
50 גרם קמח תירס גס (1/3 כוס)
תבלינים טריים: טימין, רוזמרין, מרווה (רק העלים ללא הגבעולים)
10 גרם אבקת אפייה (2 ורבע כפיות או שקית אחת)
3 גרם מלח (1 כפית)
חצי כפית פלפל שחור גרוס

  • קוצצים את הבצלים לרצועות ברוחב כחצי ס"מ
  • מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל על אש גבוהה מספר דקות עד שהוא נהיה שקוף
  • מנמיכים את האש ומבשלים את הבצל כשעתיים תוך ערבוב מדי פעם עד שהוא מקבל צבע חום עמוק (חשוב לשים לב שהוא לא נשרף)
  • מוסיפים את החומץ הבלסמי ומטגנים 1-2 דקות. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.
  • בקערת מיקסר מקציפים את הביצים לקבלת קצף בהיר ותפוח
  • מזליפים פנימה את השמן בהדרגה ולאחר מכן את החלב או המים
  • מערבבים יחד את הקמח והתבלינים ומקפלים אל התערובת
  • לבסוף, מקפלים פנימה את הבצל המקורמל ומעבירים אל תבנית משומנת
  • אופים ב-180 מעלות כ-45-50 דקות עד שהחלה זהובה וקיסם המוכנס פנימה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים
  • מצננים וזוללים….

המרת כמויות

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

There are 11 comments

  1. Sapir

    אשמח לדעת האם אפשרי בתבנית אינגליש חד פעמי? וקמח תירס דק?

      1. נגינה

        חלה טעות קטנה… מנמיכים את האש ומבשלים את האש…הכוונה בטח לבצל. מה שבטוח, שאני בימים הקרובים אכין אותו. תודה

  2. טובה

    תודה על המתכון!! האם באמת יש לבשל את הבצל שעתיים? זה לא טעות במתכון?

    1. בייקרי 365

      לא טעות. מבשלים על אש נמוכה כדי לקבל בצל מקורמל היטב.

השאר תגובה