לחמניות פלוס שוקולד

ללחמניות המושלמות האלה יש כל מה שצריך – הן רכות ואווריריות, מתקתקות ומרשימות ומקבלות אליהן באהבה מגוון תוספות. בגרסה כאן הוספנו פצפוצי שוקולד, אבל אפשר גם להוסיף צימוקים ואפילו תוספות מלוחות. המראה המיוחד מתאים לאירוח, אבל גם ביומיום הילדים ייהנו לתלוש את הלחמניה שלהן מן התבנית…

IMG_1207_2.JPG

חומרים לכ-20 יחידות בתבנית בגודל 30X20 ס"מ

710 גרם קמח (5 ושני שליש כוסות)
14 גרם שמרים יבשים (4 וחצי כפיות)
100 גרם סוכר (חצי כוס) – אפשר להפחית אם רוצים את הלחמניות פחות מתוקות או עם תוספות מלוחות
3 גרם מלח (1 כפית)
2 גרם קימון (1 כפית) – אופציונלי
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורד – אופציונלי
300 גרם חלב (1 ורבע כוסות)
2 ביצים בגודל L
75 גרם חמאה מומסת
200 גרם פצפוצי שוקולד

לציפוי:
140 גרם קמח (1 כוס)
2-3 כפות חלב

  • בקערת מיקסר מערבבים יחד את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח והתבלינים
  • יוצקים מעל את החלב, הביצים והחמאה ומתחילים לערבל עם וו לישה (חשוב לוודא שלא מצטבר קמח בתחתית הקערה)
  • לשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ומבריק
  • מוסיפים את פצפוצי השוקולד ולשים עוד 1-2 דקות עד לערבוב שלהם לתוך הבצק
  • מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית גדולה ומניחים בצד להתפחה של כשעה
  • מחלקים ל-20 כדורים במשקל כ-70-75 גרם כל אחד ומסדרים בתבנית משומנת קלות
  • מכסים בשקית גדולה ומניחים להתפחה כחצי שעה
  • בקערה מערבבים ביצה עם כף מים ומברישים את הלחמניות
  • בקערה נפרדת מערבבים את הקמח והחלב של הציפוי לקבלת תערובת סמיכה
  • מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנטר קטן וחלק ומזלפים שתי וערב שחוצה את הלחמניות לאורך ולרוחב
  • אופים ב-190 מעלות כ-20-25 דקות עד להזהבה
  • אם הלחמניות מתוקות ניתן להבריש אותן מיד כשהן יוצאות מהתנור במעט דבש או סירופ סוכר
  • שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר
מודעות פרסומת

There are 2 comments

  1. אתי

    תודה, אני לא אופה הרבה אבל את זה אני אנסה. זה זורק אותי לילדות, הנונה שלי (סבתא) היתה קוראת לזה ״שורק״ אין לי מושג מה מקור השם.

השאר תגובה