רוסטרקוק

הלחם הזה מגיע היישר מדרום אפריקה והוא נקרא רוסטרקוק – בתרגום מילולי "עוגת גריל". אז אם מתכננים לעשות על האש בקרוב, תארזו איתכם מנה של בצק הלחמניות המשגע הזה ותזרקו אותו ישר אל המנגל. ואפשר גם להכין אותן בבית על מחבת רגילה או עם פסים.

IMG_1218_2.JPG

חומרים ל-16 יחידות

320 גרם קמח (2 וחצי כוסות)
6 גרם שמרים יבשים (1 כף)
6 גרם מלח (2 כפיות)
8 גרם סוכר (2 כפיות)
210 גרם מים (3/4 כוס ועוד 2 כפות)
30 גרם שמן קנולה או שמן חמניות (2 כפות)
3 גרם אבקת קארי (1 כפית) – אופציונלי
שום מקורמל – אופציונלי, ראו הסבר בהמשך

  • בקערת מיקסר מערבבים יחד את כל האבקות: קמח, שמרים, מלח, סוכר וקארי
  • מוסיפים מעל את המים והשמן ולשים כ-10 דקות
  • מוסיפים את השום המקורמל ולשים עוד דקה עד שהוא נטמע בבצק
  • מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית ומניחים לתפיחה של כשעה עד להכפלת נפח
  • מחלקים ל-16 כדורים במשקל כ-35 גרם כל אחד ומניחים בצד מכוסה למנוחה של כ-15 דקות
  • מועכים כל כדור לפיתה קטנה ועגולה בקוטר כ-6-7 ס"מ
  • מחממים מחבת פסים עם מעט שמן ומטגנים את הלחמניות כ-5-6 דקות מכל צד (אפשר לעשות גם על המנגל)

שום מקורמל:
6 שיני שום
1 כף שמן זית
1 כוס מים
1 כפית חומץ בלסמי
1 כף סוכר

  • שמים את השום בסיר קטן ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות. מסננים.
  • מחזירים את השום לסיר ומוסיפים את השמן, מטגנים כ-2 דקות עד להזהבה
  • מסירים מהאש ומוסיפים פנימה כוס מים וחומץ, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות
  • לבסוף מוסיפים את הסוכר ומבשלים עוד כ-3-5 דקות עד שהשום מצופה בשכבת קרמל דקיקה
  • מסננים את השום וקוצצים אותו
מודעות פרסומת

השאר תגובה