בייגל בומב

אתם הולכים לעוף על המתכון הזה! לחמניות בייגל בומב שבתוכן הפתעה – מילוי כדור גבינה וזיתים וציפוי "הכל הולך". מתכון בהשראת הבייגל בומב של המילק בייקרי מניו-יורק…

IMG_1221_2.JPG

חומרים ל-16 יחידות

לבצק:
500 גרם קמח (4 כוסות)
360 גרם מים (כוס וחצי)
6 גרם שמרים יבשים (1 כף)
20 גרם מולסה (1 כף) – אופציונלי, להשיג בסופר או בחנויות הטבע
6 גרם מלח (2 כפיות)

לכדורי גבינה:
120 גרם גבינת מסקרפונה (חצי מיכל)
120 גרם גבינת ריקוטה (חצי מיכל)
2 שיני שום קצוצות
עשבי תיבול טריים קצוצים: בזיליקום, טימין, אורגנו
16 זיתים שלמים מגולענים
1 כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

לבישול:
2 ליטר מים
1/4 כוס סודה לשתייה
2 כפות דבש
1 כף סוכר

לציפוי:
1 ביצה
1 כף מים
תערובת גרעינים: שומשום, פרג שלם, זרעי פשתן, אבקת שום, מלח גס, קצח, בצל מיובש

  • מכינים את כדורי הגבינה: מערבבים יחד את כל החומרים מלבד הזיתים, מכדררים 16 כדורים כשבכל אחד מוטמן זית. לחילופין, אפשר להעביר לתבנית עם שקעים קטנים. מעבירים את כדורי הגבינה להקפאה שעתיים לפחות (אפשר יותר)
  • בקערת מיקסר שמים את הקמח, השמרים והמלח, יוצקים מעל את המים והמולסה
  • לשים עם וו לישה כ-10 דקות לקבלת בצק חלק
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות ומכסים בשקית גדולה. מניחים במקום חמים לתפיחה של כשעה עד שעה וחצי עד להכפת הנפח
  • מחלקים את הבצק ל-16 כדורים במשקל כ-55-60 גרם כל אחד
  • משטחים כל כדור לדיסקית ומניחים במרכז כדור גבינה קפוא. עוטפים בבצק מכל הכיוונים ומהדקים היטב
  • מניחים את הכדורים בצד לכ-30 דקות מנוחה
  • בינתיים, מחממים בסיר גדול את המים עם הסודה, הדבש והסוכר עד לרתיחה
  • טובלים בכל פעם ארבעה מכדורי הבצק ומבשלים כ-1-2 דקות מכל צד
  • מסננים את הכדורים מהמים ומוציאים אל מגש עם נייר אפייה ונותנים להם להתייבש כמה דקות
  • טורפים יחד את הביצה והמים ומברישים את הכדורים
  • מערבבים יחד את כל הגרעינים ומפזרים על הלחמניות בנדיבות
  • אופים ב-180 מעלות כ-20-25 דקות עד להזהבה. מצננים מעט. רצוי להגיש חמים.

 

There are 8 comments

  1. תמי

    יושבת ורואה את הפרק על כריסטינה טוסי והמילק בר בנטפליקס ונזכרת שרק לפני שעה נתקלתי במתכון הזה שסיקרן אותי…

  2. קרן

    יעבוד לדעתך גם עם גבינת טבורוג במקום הריקוטה והמסקרפונה?

    1. בייקרי 365

      במקום הריקוטה כן אבל אם לא תהיה המסקרפונה יהיה חסר קצת גוף של השומן

השאר תגובה