בייגל בומב

אתם הולכים לעוף על המתכון הזה! לחמניות בייגל בומב שבתוכן הפתעה – מילוי כדור גבינה וזיתים וציפוי "הכל הולך". מתכון בהשראת הבייגל בומב של המילק בייקרי מניו-יורק…

IMG_1221_2.JPG

חומרים ל-16 יחידות

לבצק:
500 גרם קמח (4 כוסות)
360 גרם מים (כוס וחצי)
6 גרם שמרים יבשים (1 כף)
20 גרם מולסה (1 כף) – אופציונלי, להשיג בסופר או בחנויות הטבע
6 גרם מלח (2 כפיות)

לכדורי גבינה:
120 גרם גבינת מסקרפונה (חצי מיכל)
120 גרם גבינת ריקוטה (חצי מיכל)
2 שיני שום קצוצות
עשבי תיבול טריים קצוצים: בזיליקום, טימין, אורגנו
16 זיתים שלמים מגולענים
1 כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

לבישול:
2 ליטר מים
1/4 כוס סודה לשתייה
2 כפות דבש
1 כף סוכר

לציפוי:
1 ביצה
1 כף מים
תערובת גרעינים: שומשום, פרג שלם, זרעי פשתן, אבקת שום, מלח גס, קצח, בצל מיובש

  • מכינים את כדורי הגבינה: מערבבים יחד את כל החומרים מלבד הזיתים, מכדררים 16 כדורים כשבכל אחד מוטמן זית. לחילופין, אפשר להעביר לתבנית עם שקעים קטנים. מעבירים את כדורי הגבינה להקפאה שעתיים לפחות (אפשר יותר)
  • בקערת מיקסר שמים את הקמח, השמרים והמלח, יוצקים מעל את המים והמולסה
  • לשים עם וו לישה כ-10 דקות לקבלת בצק חלק
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות ומכסים בשקית גדולה. מניחים במקום חמים לתפיחה של כשעה עד שעה וחצי עד להכפת הנפח
  • מחלקים את הבצק ל-16 כדורים במשקל כ-55-60 גרם כל אחד
  • משטחים כל כדור לדיסקית ומניחים במרכז כדור גבינה קפוא. עוטפים בבצק מכל הכיוונים ומהדקים היטב
  • מניחים את הכדורים בצד לכ-30 דקות מנוחה
  • בינתיים, מחממים בסיר גדול את המים עם הסודה, הדבש והסוכר עד לרתיחה
  • טובלים בכל פעם ארבעה מכדורי הבצק ומבשלים כ-1-2 דקות מכל צד
  • מסננים את הכדורים מהמים ומוציאים אל מגש עם נייר אפייה ונותנים להם להתייבש כמה דקות
  • טורפים יחד את הביצה והמים ומברישים את הכדורים
  • מערבבים יחד את כל הגרעינים ומפזרים על הלחמניות בנדיבות
  • אופים ב-180 מעלות כ-20-25 דקות עד להזהבה. מצננים מעט. רצוי להגיש חמים.

 

מודעות פרסומת

There are 4 comments

  1. תמי

    יושבת ורואה את הפרק על כריסטינה טוסי והמילק בר בנטפליקס ונזכרת שרק לפני שעה נתקלתי במתכון הזה שסיקרן אותי…

השאר תגובה