שטרודל פטנט

שטרודל פטנט – בצק עלים מהיר שמכינים בשניות ללא קיפולים וקירורים ועם מרקם מושלם. ממלאים במלית גבינה זריזה ועשירה, אופים, מזלפים מעט דבש או אבקת סוכר ומקבלים מאפה מדהים. גם מליות אחרות מתקבלות כאן נהדר.

IMG_1216_2.JPG

חומרים לתבנית מלבנית 30X20 ס"מ

לבצק:
450 גרם חמאה
350 גרם קמח (2 כוסות ו-3/4)
9 גרם מלח (1 כף)
120 גרם מי קרח (1/2 כוס)

למלית:
250 גרם גבינת ריקוטה (1 מיכל)
250 גרם גבינת שמנת או מסקרפונה (1 מיכל)
120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
מעט תמצית וניל

  • מכניסים את החמאה למקפיא לחצי שעה על מנת שתהיה קרה מאוד
  • חותכים את החמאה לקוביות ומעבירים למעבד מזון עם הקמח והמלח ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית
  • מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק
  • עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים חלק אחד לעלה בגודל 33X23 ס"מ
  • מרפדים את תחתית התבנית ומעלים את השוליים על הדפנות
  • מערבבים יחד את כל חומרי המלית ויוצקים אל התחתית, מיישרים היטב
  • מרדדים את החלק השני של הבצק לעלה בגודל 30X20 ס"מ , מניחים מעל המלית ומהדקים את השוליים
  • אופים ב-220 מעלות כ-15-20 דקות עד שהבצק מזהיב היטב
  • מגישים תוך יומיים שלושה, ניתן לשמור בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר או במקרר
  • לפני ההגשה מזלפים מעט דבש או מפדרים באבקת סוכר
מודעות פרסומת

There are 4 comments

  1. אורית

    עשיתי את המתכון של הבצק עלים הרגיל לפי המתכון מאלף עלה ועלה .וממנו עשיתי את הקרם שניט.יצא מעולה.שוב תודה על כל המתכונים.( עשיתי גם את עוגת אקזוטיקה וגם טריקולד.הכל מעולה)

השאר תגובה