כדורי לחמניות עשירים ומתנתקים עם המון גבינות ובצל ירוק. הפרטנר המושלם שלכם לכל ארוחה, לצד סלט, מרק או חביתה. מגישים אותם חמימים ביום האפייה ומתפנקים…

IMG_1211_2.JPG

חומרים ל-16 יחידות בתבנית 22-24 ס"מ

500 גרם קמח (4 כוסות)
7 גרם שמרים יבשים (2 ורבע כפיות)
6 גרם מלח (2 כפיות)
60 גרם מים (רבע כוס)
180 גרם חלב (3/4 כוס)
2 ביצים גודל L
70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם חמאה מומסת
75 גרם בצל ירוק קצוץ (3/4 כוס)
50 גרם גבינת צ'דר כתומה חתוכה לקוביות קטנות (1/2 כוס)
50 גרם גבינת גרוייר או קשקבל חתוכה לקוביות קטנות (1/2 כוס)

  • בקערת מיקסר שמים את הקמח עם השמרים והמלח
  • יוצקים מעל את המים, החלב והביצים ומתחילים ללוש עם וו לישה עד שמתקבל בצק
  • מתחילים להוסיף את החמאה הקרה בהדרגה, כל פעם מחכים עד שהיא נטמעת בבצק לפני שמוסיפים עוד
  • ממשיכים ללוש עוד כ-5-7 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש
  • מוסיפים פנימה חצי מכמות הבצל הירוק והגבינות ולשים עד שהם נטמעים בבצק
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית ומניחים לתפיחה עד להכפלת נפח כשעה וחצי
  • מחלקים את הבצק ל-16 כדורים במשקל כ-50-60 גרם כל אחד
  • מברישים כל כדור במעט חמאה מומסת ומסדרים את כל הכדורים בתבנית או רינק בקוטר 22 ס"מ
  • מכסים ומניחים לתפיחה נוספת של כחצי שעה
  • מפזרים מעל את הבצק הירוק והגבינות שנותרו ואופים ב-180 מעלות כ-30-40 דקות
  • מגישים חמים או בטמפרטורת החדר, רצוי ביום ההכנה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. ליאור

    היי
    אני יכולה להכין את הבצק בלילה, להתפיח במקרר ולהשלים את ההגנה בבוקר?

    1. בייקרי 365

      כן

השאר תגובה