כדורי לחמניות עשירים ומתנתקים עם המון גבינות ובצל ירוק. הפרטנר המושלם שלכם לכל ארוחה, לצד סלט, מרק או חביתה. מגישים אותם חמימים ביום האפייה ומתפנקים…
חומרים ל-16 יחידות בתבנית 22-24 ס"מ
500 גרם קמח (4 כוסות)
7 גרם שמרים יבשים (2 ורבע כפיות)
6 גרם מלח (2 כפיות)
60 גרם מים (רבע כוס)
180 גרם חלב (3/4 כוס)
2 ביצים גודל L
70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם חמאה מומסת
75 גרם בצל ירוק קצוץ (3/4 כוס)
50 גרם גבינת צ'דר כתומה חתוכה לקוביות קטנות (1/2 כוס)
50 גרם גבינת גרוייר או קשקבל חתוכה לקוביות קטנות (1/2 כוס)
- בקערת מיקסר שמים את הקמח עם השמרים והמלח
- יוצקים מעל את המים, החלב והביצים ומתחילים ללוש עם וו לישה עד שמתקבל בצק
- מתחילים להוסיף את החמאה הקרה בהדרגה, כל פעם מחכים עד שהיא נטמעת בבצק לפני שמוסיפים עוד
- ממשיכים ללוש עוד כ-5-7 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש
- מוסיפים פנימה חצי מכמות הבצל הירוק והגבינות ולשים עד שהם נטמעים בבצק
- מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים בשקית ומניחים לתפיחה עד להכפלת נפח כשעה וחצי
- מחלקים את הבצק ל-16 כדורים במשקל כ-50-60 גרם כל אחד
- מברישים כל כדור במעט חמאה מומסת ומסדרים את כל הכדורים בתבנית או רינק בקוטר 22 ס"מ
- מכסים ומניחים לתפיחה נוספת של כחצי שעה
- מפזרים מעל את הבצק הירוק והגבינות שנותרו ואופים ב-180 מעלות כ-30-40 דקות
- מגישים חמים או בטמפרטורת החדר, רצוי ביום ההכנה
היי
אני יכולה להכין את הבצק בלילה, להתפיח במקרר ולהשלים את ההגנה בבוקר?
כן