יום הסינמון רול

השוודים כל כך אוהבים את הסינמון רול (שבלולי קינמון) שלהם שהם המציאו בשבילו יום מיוחד. המאפה שעלה לגדולה כבר בשנות ה-20 של המאה הקודמת, עדיין אחד מהאהובים ביותר ולא רק על השוודים, אלא בעולם כולו (וגם עליי). אז גם אנחנו מצטרפים היום לחגיגה עם המתכון לסינמון רול עם הבצק הכי רך וטעים שיצא לכם לטעום! בתוך שעתיים המאפה הזה יכול לצאת גם מהתנור שלכם…

IMG_1235_2.JPG

חומרים ל-12 שבלולים בינוניים

לבצק:
500 גרם קמח (4 כוסות)
7 גרם שמרים יבשים (2 ורבע כפיות)
70 גרם סוכר (1/3 כוס)
3 גרם מלח (1 כפית)
60 גרם שמנת חמוצה (1/4 מיכל)
240 גרם חלב (1 כוס)
1 ביצה גודל L
75 גרם חמאה מומסת

למילוי:
140 גרם חמאה רכה מאוד (אבל לא מומסת)
165 גרם סוכר חום כהה (3/4 כוס דחוסה)
8 גרם קינמון (1 כף ועוד 1 כפית)
מעט הל טחון (אופציונלי, כך בגרסה השוודית)
1 ביצה

  • בקערת מיקסר מערבבים יחד את הקמח עם השמרים, הסוכר והמלח
  • מוסיפים פנימה את השמנת, החלב, הביצה והחמאה ומתחילים ללוש עם וו לישה עד שהחומרים מתאחדים לבצק
  • ממשיכים ללוש עוד כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. אם הבצק דביק מעט, ניתן להוסיף עוד טיפה קמח.
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת נפח, כשעה.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות למלבן בגודל 45X30 ס"מ
  • מורחים את הבצק בשכבה אחידה של החמאה הרכה, משאירים 1 ס"מ רווח באחד הצדדים הרחבים
  • מערבבים יחד את הסוכר החום, הקינמון וההל ומפזרים בשכבה אחידה על החמאה
  • מברישים את המרווח שלא מרוח בחמאה במעט ביצה טרופה
  • מגלגלים את הבצק על הצד הרחב כשמתחילים מהצד שבלי הביצה ומהדקים את הסוף עם הביצה
  • פורסים ל-12 שבלולים ברוחב כ-4 ס"מ ומסדרים במגש או רינג משומנים קלות בגודל 35X25 ס"מ
  • מכסים בשקית גדולה ומניחים במקום חמים לתפיחה של כחצי שעה עד שהשבלולים מתחילים להיצמד זה לזה
  • אופים ב-180 מעלות כ-25 דקות עד להזהבה
מודעות פרסומת

There are 4 comments

  1. מירב

    היי דרור
    מה ממליץ כקרם מעל הסינבון ומתי למרוח אותו?
    תודה רבה

    1. בייקרי 365

      חצי מיכל גבינת שמנת עם כף חמאה, כוס אבקת סוכר וכף חלב ייתן לך זיגוג אמריקאי קלאסי

השאר תגובה