עוד לא נרגענו מיום הסינמון רול שחגגנו אתמול, אז המשכנו אותו גם אל הפאי שהכנו היום. הבצק הפריך המדליק עם דוגמה של שבלולי קינמון ובפנים מלית אגסים מפנקת.

IMG_1248_2

חומרים לעוגה בקוטר 22-24 ס"מ

לבצק:
750 גרם קמח (6 כוסות)
200 גרם סוכר (1) (1 כוס)
9 גרם מלח (1 כף)
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם מים קרים (1 כוס ורבע)
100 גרם סוכר (2) (חצי כוס)
9 גרם קינמון (כפית וחצי)
50 גרם חמאה רכה

למלית:
7-8 אגסים גדולים (כקילו וחצי), קלופים, מגולענים וחתוכים לפרוסות (הפאי הולך מצויין עם אגסי נאשי חומים שנראים כמו תפוחים)
150 גרם סוכר לבן (3/4 כוס)
110 גרם סוכר חום (1/2 כוס דחוסה)
3 גרם קינמון (1 כפית וחצי)
חצי כפית מלח
רבע כפית ג'ינג'ר מיובש טחון (אופציונלי)
30 גרם קורנפלור (רבע כוס)

  • במעבד מזון שמים קמח, סוכר (1), מלח וחמאה ומערבלים עד שמתקבלים פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את המים הקרים ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד
  • מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה למלבן בגודל 25X40 ס"מ
  • מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות
  • מורחים על כל מלבן בצק שכבה דקה של חמאה, מערבבים יחד את הסוכר והקינמון ומפזרים מעל
  • מגלגלים כל מלבן של בצק לגליל על הצד הרחב ופורסים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
  • מסדרים את כל השבלולים על נייר אפייה מקומח קלות בצפיפות
  • מניחים נייר אפייה נוסף מעל ומרדדים עם מערוך לקבלת עלה עגול בקוטר כ-25-30 ס"מ
  • חוזרים על הפעולות עם הבצק השני
  • מסדרים אחד מעיגולי הבצק בתחתית של תבנית בקוטר 22-24 ס"מ
  • שומרים את הבצק במקרר עד לאפייה
  • בינתיים, מכינים את המלית: שמים בקערה את פרוסות האגסים עם שני סוגי הסוכר, הקינמון, המלח והג'ינג'ר
  • מניחים את המלית בצד כחצי שעה על מנת שהאגסים יגירו את כל הנוזלים
  • מסננים את האגסים מהנוזלים ומערבבים אותם עם הקורנפלור
  • מסדרים את מלית האגסים בתבנית על גבי הקלתית המוכנה
  • מניחים מעל את עלה הבצק השני ומהדקים היטב את השוליים. חותכים את הבצק העודף (ניתן לשמור אותו במקרר או לאפות אותו בתור עוגיות טעימות!)
  • אופים את הפאי ב-180 מעלות כ-35-40 דקות
  • מצננים שעה לפחות לפני ההגשה. שומרים בטמפרטורת החדר 3-4 ימים.

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה