עוד לא נרגענו מיום הסינמון רול שחגגנו אתמול, אז המשכנו אותו גם אל הפאי שהכנו היום. הבצק הפריך המדליק עם דוגמה של שבלולי קינמון ובפנים מלית אגסים מפנקת.
חומרים לעוגה בקוטר 22-24 ס"מ
לבצק:
750 גרם קמח (6 כוסות)
200 גרם סוכר (1) (1 כוס)
9 גרם מלח (1 כף)
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
300 גרם מים קרים (1 כוס ורבע)
100 גרם סוכר (2) (חצי כוס)
9 גרם קינמון (כפית וחצי)
50 גרם חמאה רכה
למלית:
7-8 אגסים גדולים (כקילו וחצי), קלופים, מגולענים וחתוכים לפרוסות (הפאי הולך מצויין עם אגסי נאשי חומים שנראים כמו תפוחים)
150 גרם סוכר לבן (3/4 כוס)
110 גרם סוכר חום (1/2 כוס דחוסה)
3 גרם קינמון (1 כפית וחצי)
חצי כפית מלח
רבע כפית ג'ינג'ר מיובש טחון (אופציונלי)
30 גרם קורנפלור (רבע כוס)
- במעבד מזון שמים קמח, סוכר (1), מלח וחמאה ומערבלים עד שמתקבלים פירורים דקים
- מוסיפים פנימה את המים הקרים ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד
- מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה למלבן בגודל 25X40 ס"מ
- מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות
- מורחים על כל מלבן בצק שכבה דקה של חמאה, מערבבים יחד את הסוכר והקינמון ומפזרים מעל
- מגלגלים כל מלבן של בצק לגליל על הצד הרחב ופורסים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
- מסדרים את כל השבלולים על נייר אפייה מקומח קלות בצפיפות
- מניחים נייר אפייה נוסף מעל ומרדדים עם מערוך לקבלת עלה עגול בקוטר כ-25-30 ס"מ
- חוזרים על הפעולות עם הבצק השני
- מסדרים אחד מעיגולי הבצק בתחתית של תבנית בקוטר 22-24 ס"מ
- שומרים את הבצק במקרר עד לאפייה
- בינתיים, מכינים את המלית: שמים בקערה את פרוסות האגסים עם שני סוגי הסוכר, הקינמון, המלח והג'ינג'ר
- מניחים את המלית בצד כחצי שעה על מנת שהאגסים יגירו את כל הנוזלים
- מסננים את האגסים מהנוזלים ומערבבים אותם עם הקורנפלור
- מסדרים את מלית האגסים בתבנית על גבי הקלתית המוכנה
- מניחים מעל את עלה הבצק השני ומהדקים היטב את השוליים. חותכים את הבצק העודף (ניתן לשמור אותו במקרר או לאפות אותו בתור עוגיות טעימות!)
- אופים את הפאי ב-180 מעלות כ-35-40 דקות
- מצננים שעה לפחות לפני ההגשה. שומרים בטמפרטורת החדר 3-4 ימים.