עוגיות רכות ונימוחות, עוגיות סהרונים מתובלות עם אגוזי מקדמיה (הכי אהובים עליי בעולם) וזיגוג חמאה חומה שפשוט אסור לוותר עליו. פתיחה מצויינת לשבוע מצויין…
חומרים לכ-30 עוגיות
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם סוכר (1 כוס)
מעט תמצית וניל
1/4 כפית קינמון (אופציונלי)
1/8 כפית ג'ינג'ר מיובש טחון (אופציונלי)
1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר (אופציונלי)
300 גרם קמח (2 כוסות ועוד 2 כפות)
60 גרם חלב (רבע כוס)
60 גרם אגוזי מקדמיה קלויים וקצוצים
לזיגוג חמאה חומה:
20 גרם חמאה
90 גרם אבקת סוכר
2 כפות חלב
מעט תמצית וניל
קמצוץ מלח
- בקערת מיקסר שמים את החמאה, הקמח והתבלינים ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
- מוסיפים את הסוכר ומערבלים כמה שניות
- מוסיפים פנימה את החלב, הווניל והאגוזים ומערבלים רק עד שהבצק מתאחד
- מכדררים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה עד שעתיים
- מחלקים את הבצק לכ-30 כדורים קטנים במשקל כ-25 גרם כל אחד
- מרדדים כל כדור לגליל ומקמרים אותו לקבלת צורה של סהר
- מסדרים את העוגיות במרווחים על גבי מגשים עם נייר אפייה ומעבירים אותן למקרר ל-20-30 דקות לפני האפייה
- אופים ב-170 מעלות כ-12 דקות עד להזהבה קלה בלבד
- מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין
- שמים את החמאה עבור הזיגוג בסיר או מחבת קטן ומבשלים על אש בינונית עד שהחמאה נהיית חומה
- מצננים את החמאה לטמפרטורת החדר ומוסיפים פנימה את כל יתר החומרים של הציפוי
- הציפוי צריך להיות סמיך מאוד, אם הוא לא מספיק סמיך, ניתן להוסיף עוד מעט אבקת סוכר
- מעבירים את הזיגוג לשקית זילוף עם פתח קטן ומפזרים אותו מעל העוגיות באופן חופשי. לחילופין, ניתן לזלף את הזיגוג באמצעות כף או מזלג.
- ניתן לפזר מעל הזיגוג מעט שברי אגוזי מקדמיה
- נותנים לזיגוג כחצי שעה בטמפרטורת החדר להתייצב ומעבירים את העוגיות לקופסה אטומה