טארט פרלינה מטורף על פי מתכון של המאסטר פיליפ קונטיצ'יני. בצק פריך במילוי פרלינה שקדים ואגוזי לוז שמכינים לבד, גנאש שני שוקולדים וגנאש מוקצף פרלינה. מעל הכל שכבה נדיבה של שקדים ואגוזים מקורמלים. תענוג בפה ובלב!

זוכה בתואר "מתכון השנה לשנת 2018"

IMG_1253_2.JPG

חומרים לשני טארטים בקוטר 18 ס"מ

פריך שקדים:
260 גרם קמח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם שקדים טחונים
50 גרם ביצים
קמצוץ מלח
מעט תמצית וניל או אבקת וניל

  • שמים את הקמח והחמאה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את אבקת הסוכר, השקדים, המלח והווניל ומערבלים עד שמתאחד
  • מוסיפים את הביצים ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים את הבצק בזריזות בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ ומעבירים למקרר לשעה
  • מרפדים 2 תבניות או רינגים בקוטר 18 ס"מ בבצק ומקררים כחצי שעה
  • אופים 30 דקות ב-150 מעלות. מצננים.

שקדים ואגוזים מקורמלים:
300 גרם שקדים
300 גרם אגוזי לוז
400 גרם סוכר
100 גרם מים

  • שמים בסיר גדול את הסוכר והמים ומבשלים עד שכל הסוכר נמס (בסביבות 114 מעלות)
  • מוסיפים פנימה את השקדים והאגוזים ומנמיכים מעט את האש
  •  מבשלים תוך כדי ערבוב כ-20 דקות עד שהשקדים והאגוזים נקלים ומקבלים ציפוי אחיד של קרמל ענברי
  • חשוב להתמיד בערבוב על מנת שהאגוזים והקרמל לא יישרפו
  • שופכים ומפזרים את האגוזים על גבי מגש עם נייר אפייה ונותנים להם להתקרר לטמפרטורת החדר

פרלינה שקדים ואגוזים:

  • לוקחים כ-400 גרם מתערובת השקדים והאגוזים המקורמלים וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת פרלינה כמה שיותר חלק

גנאש מוקצף פרלינה:
220 גרם שמנת מתוקה (1)
100 גרם שוקולד לבן
110 גרם פרלינה שקדים ואגוזים
110 גרם שמנת מתוקה (2)
3 גרם ג'לטין
18 גרם מים קרים

  • מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • שמים בקערה את השוקולד הלבן, הפרלינה והג'לטין המוכן
  • מביאים את השמנת (1) לסף רתיחה ויוצקים אל תוך הקערה
  • מבלנדרים היטב לקבלת תערובת חלקה
  • מוסיפים פנימה את השמנת (2) כשהיא קרה ומבלנדרים שוב
  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות עד שמתקרר לחלוטין

גנאש שני שוקולדים:
290 גרם שמנת מתוקה
35 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
75 גרם שוקולד חלב
10 גרם סוכר אינוורטי

  • מביאים את השמנת והסוכר לסף רתיחה ויוצקים על גבי השוקולדים
  • מערבבים את התערובת בהדרגה עד לקבלת גנאש חלק
  • מוסיפים את החמאה פנימה ומערבבים עד שהיא נטמעת לחלוטין

הרכבה:

  • מורחים שכבה דקה (כ-40 גרם) של פרלינה בכל קלתית אפויה ומעבירים למקפיא לכמה דקות
  • יוצקים לכל קלתית כמחצית מגנאש שני השוקולדים – ממלאים את הקלתית עד לשפה שלה
  • מעבירים להתייצבות שעה עד שעתיים במקרר או במקפיא
  • מקציפים את הגנאש המוקצף עד לקבלת קרם יציב מאוד ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר גדול חלק
  • מזלפים ספירלה של גנאש מוקצף על גבי הטארט ומשאירים כ-1 ס"מ רווח מהשוליים
  • שוברים את האגוזים והשקדים המקורמלים שנותרו ומפזרים אותם על גבי הגנאש

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 61 תגובות

  1. יעל

    הי..
    המתכון נראה סוף..
    האם אפשר להשתמש בפרלינה לוז מוכן,במקום זה שצריכים להכין?

    1. בייקרי 365

      כן, בהחלט

  2. הילה

    היי,
    האם ניתן להכין את מחית הפלינה עם שקדים ואגוזי לוז לא קלופים? זה ישפיע על הטעם?

    1. בייקרי 365

      אני הכנתי עם לא קלופים. זה משפיע על הטעם, לטובה לדעתי…

  3. ניצה

    היי
    התחלתי בהכנות , לא ברור לי אם צריך לטחון את את האגוזים המסוכרים לדרגת פרורים, או להמשיך לטחון עד שמתקבלת משחה?

    1. בייקרי 365

      לפרלינה טוחנים עד לקבלת משחה.

  4. הילה

    היי
    מה אפשר להשים במקום סוכר אינוורטי? דבש?

    1. בייקרי 365

      סירופ גלוקוז או דבש

  5. חיים

    הי, לא צריך לאפות את הקלתית באפייה עיוורת ?
    תודה.

    1. בייקרי 365

      אם מקפידים על הוראות ההכנה והקירור אז לא צריך

  6. ליטל

    היי , אני רוצה להכין את הטארט כעוגה אחת, מה קוטר שאני צריכה?

    1. בייקרי 365

      24-26 ס"מ

  7. ליטל

    תודה

  8. רונן

    הכנתי השבוע, אחת הטובות שאכלתי EVER

    1. בייקרי 365

      תודה!

  9. מורן

    הסוכר של האגוזים התגבש לי. . 😔
    האם ניתן לתקן??

  10. רונן

    זה בסדר שהוא התגבש פשוט צריך לתת עוד זמן על האש ובסוף הוא יהפוך לקרמל

  11. אורית

    הי! מה גובה הרינג?

    1. בייקרי 365

      סטנדרטי של טארט, כ2 ס"מ

      1. אורית

        תודה! נראה לך שאם שאם אחליף את השקדים עם פקאן זה ילך גם טוב? (פחןת אוהבים אצלי שקדים)

      2. בייקרי 365

        כן, ילך טוב

      3. מימי

        הי..לכמה זמן אפשר לאחסן הטארט במקרר?

      4. בייקרי 365

        3-4 ימים

  12. נועם

    האם אפשר להקפיא עם האגוזים?

    1. בייקרי 365

      בגדול כן, אבל אז צריך לאכול מיד לאחר ההפשרה ולא לחכות.

  13. רותי

    היי,
    האם ניתן להכין את הטארט יום לפני ההגשה?

    1. בייקרי 365

      כן

  14. הדס

    המתכון נראה נהדר ואני כבר מפשילה שרוולים להכין אותו.. רק שאלה קטנה:
    למה מכינים 400 גרם פרלינה אבל בסוף משתמשים ב 190 גרם ממנו (110 לגנאש המוקצף + 80 למרוח בשני הטארטים) ?
    מה עושים עם כל שאר הפרלינה?

    1. בייקרי 365

      יותר קשה להכין פרלינה בכמות קטנה. הפרלינה שנשאר שומרים בקופסה אטומה בחוץ והוא נשמר חודשים

  15. הדס

    ועוד שאלה – האם אפשר להקפיא את הטארט עם הגנאש המוקצף למעלה? אני מתכננת לשים במקום האגוזים, דסקית שוקולד מטומפר מעל (כמובן אחרי שאפשרי את זה)

  16. ריקי

    הכוונה להכניס את השקדים והאגוזים כשהסוכר נמס אבל עדיין לא בצבע ענברי? אני מבינה שאם כך לא ניתן לעשות קרמל יבש כי אז כשהסוכר נמס הוא מיד הופך לקרמל?

  17. אסנת רבי

    היי, כמה זמן ניתן לישמור את הפרלינה הביתית? (הכוונה כשאני מכינה עוגות וקינוחים למכירה)
    והאם ניתן לעשות את המתכון הזה גם בטארטלטים קטנים?

    1. בייקרי 365

      פרלינה ביתי נשמר בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר כמה חודשים.
      ניתן לעשות את המתכון גם בטארטלטים קטנים.

      1. ניצן

        היי אני באמצע הכנת הפרלינה והאגוזים נשארים פירורית ולא נטחנים לכדי משחה. מה אפשר לעשות? להוסיף שמן? ואם כן אז כמה?
        תודה!

      2. בייקרי 365

        2-3 כפות שמן ולהמשיך לטחון

    2. אדווה

      היי, אפשר לעשות את הפרלינה המוקצף עם שוקולד מריר? אני לא אוהבת שוקולד לבן:)

  18. דפנה

    איזה טארט,אנשים סביבי הגדירו אותו כאחת העוגות הטעימות ביותר שאכלו. הכנתי טארט אחד של 26. חתכתי מנות קטנות כי עשיר ואנשים חזרו למנה שנייה ושלישית שווה

  19. שיר

    היי, נראה מתכון מעולה.
    האם האגוזים והשקדים קלויים או טבעיים?
    אפשר להקפיא את העוגה, באיזה שלב?

    1. בייקרי 365

      האגוזים והשקדים טבעיים, קולים אותם במסגרת המתכון.
      פחות מתאימה להקפאה.

      1. נטלי

        היי, אני לא רואה במתכון שרשום לקלות אותם, מה פספסתי?

  20. תמר

    האם אפשר להקפיא את הגנאש לפני ההקצפה? אני רוצה להכין כמה שיותר דברים מראש ואז פשוט להרכיב את העוגה.

    1. בייקרי 365

      לא, פחות מתאים בהקפאה

  21. maya

    היי, זה יעבוד לדעתך להחליף את האגוזי לוז והשקדים בפיסטוק?

    1. בייקרי 365

      כן

  22. חן

    אפשר להחליף את השוקולד המריר לשוקולד לבן או חלב חום? צריך לשנות משהו בגלל זה??

    1. בייקרי 365

      אפשר, אבל אז צריך להוסיף עוד כ-50 גרם שוקולד ולקחת בחשבון שהתוצאה הסופית תהיה מתוקה יותר.

  23. אנני

    היי
    האם ניתן להכין להכין את הגנאשים לילה קודם?

    1. בייקרי 365

      כן, ייתכן ויהיה צורך לחמם את הגנאש של המילוי מעט במיקרו או על בן מארי על מנת שאפשר יהיה להכניס אותו לטארט (לא את הגנאש המוקצף)

  24. אורי שושן

    היי נראה טוב!
    לפי התגובות ראיתי שאי אפשר להקפיא את הטארט.
    כמה זמן הוא יכול להשאר במקרר?

    1. בייקרי 365

      3-4 ימים

  25. אדוה

    היי, אפשרי לוותר על הסוכר האינוורטי ולהגדיל את כמות השוקולד חלב על חשבון השוקולד המריר? מפחדת מתוצאה מתוקה מידי אבל מעדיפה את הטעם של שוקולד חלב…

    1. בייקרי 365

      כמות האינוורטי כאן לא משמעותית והוא יותר למרקם מאשר לטעם, אפשר להשמיט. לגבי השוקולד, אפשר להגדיל את כמות החלב על חשבון המריר, פשוט אז כדאי לשים בטארט שכבה קצת יותר דקה.

      1. שיר

        היי, הטארט יצא פשוט מעולה! תודה! הוספתי בשכבה למטה פייטה פויטין וזה הוסיף מאוד.

      2. בייקרי 365

        איזה כיף, תודה!!

  26. יותם

    סירופ תירס יתאים במקום הסוכר האינוורטי ואם כן באיזו כמות ? תודה (:

    1. בייקרי 365

      עדיף דבש. באותה כמות.

  27. גילה אסרף

    נראה טוב הולכת להכין

    1. בייקרי 365

      נהדר, מחכים לשמוע איך יצא

  28. מיכל

    היי האם יחזיק נסיעה של כ שעתיים ? לא בטמפ מבוקרת אלא באוטו
    תודה

    1. בייקרי 365

      תקפיאי אותו שעה לפני שאת יוצאת מהבית. הוא יחזיק שעתיים נסיעה באוטו ממוזג.

  29. עדי

    האם אפשר לוותר על הג׳לטין? או שיש תחליף צמחוני שיתאים?

השאר תגובה