חג ההודיה (Thanksgiving) האמריקאי מביא איתו לא רק את הבלק פריידי אלא גם סוף שבוע מלא במאכלים אמריקאיים טובים וביניהם שלל עוגות פאי. החג יחד עם מזג האוויר החורפי שפוקד אותנו הובילו אותי ליצור גרסה מושחתת משלי לקלאסיקה אמריקאית – מיסיסיפי מאד פאי (Mississippi Mud Pie). עוגיות חמאה-שוקולד, בראוניז פאדג', קרם פטיסייר שוקולד ולבסוף קצפת אוורירית ומתקתקה, כולם מתחברים יחד ליצירת מופת אחת גדולה ומרשימה!

חומרים לעוגה אחת בקוטר 20 ס"מ גובה 6 ס"מ

עוגיית חמאה-קקאו
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם קמח
20 גרם אבקת קקאו
120 גרם סוכר
120 גרם אבקת שקדים
1 גרם אבקת אפייה
2 גרם מלח
1 חלמון מביצה גודל L

  • בקערת מיקסר שמים את החמאה, הקמח והקקאו ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
  • מוסיפים את הסוכר, אבקת השקדים, אבקת האפייה והמלח ומערבלים רק עד לקבלת פירורים אחידים
  • מוסיפים פנימה את החלמון ומערבלים עד שהבצק מתאחד
  • משטחים את העוגייה בשכבה אחידה על תבנית תנור עם נייר אפייה
  • אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות. מצננים לחלוטין.

תחתית פריכה
1 עוגיית חמאה-קקאו (כל הכמות מלמעלה)
70 גרם חמאה

  • ממיסים את החמאה במיקרוגל
  • שוברים את העוגייה לחתיכות גדולות וטוחנים אותה במעבד מזון לפירורים דקים
  • מוסיפים פנימה את החמאה ממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת לחה ואחידה
  • משתמשים בתערובת על מנת לרפד את התחתית והדפנות של רינג בקוטר 20 ס"מ ובגובה כ-5-6 ס"מ
  • מעבירים למקרר או למקפיא עד לשלב הבא

שכבת בראוניז פאדג'
75 גרם חמאה
115 גרם שוקולד מריר
50 גרם סוכר חום כהה
20 גרם אבקת קקאו
מעט תמצית וניל
מעט מלח
2 ביצים מופרדות
70 גרם סוכר לבן
20 גרם קמח

  • ממיסים את החמאה והשוקולד יחד במיקרוגל בפולסים
  • מערבבים פנימה את הסוכר החום הככה, אבקת הקקאו, הווניל, המלח והחלמונים
  • בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת מרנג יציב כ-3-4 דקות
  • מקפלים את המרנג אל תערובת השוקולד
  • לבסוף מקפלים פנימה את הקמח
  • יוצקים את התערובת על גבי שכבת התחתית הפריכה ומיישרים
  • אופים ב-170 מעלות כ-30 דקות. מצננים לחלוטין.

קרם פטיסייר שוקולד
480 גרם חלב
מעט תמצית וניל
4 חלמונים
25 קורנפלור
25 גרם אבקת קקאו
50 גרם סוכר
קמצוץ מלח
115 גרם שוקולד מריר
30 גרם חמאה

  • שמים בסיר את החלב ותמצית הווניל
  • בקערה נפרדת מערבבים מעט מהחלב עם החלמונים
  • מוסיפים פנימה את הקורנפלור, אבקת קקאו, סוכר ומלח ומערבבים היטב
  • מביאים את החלב לסף רתיחה ויוצקים על תערובת החלמונים להשוואת טמפרטורות
  • מחזירים אל הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד עד להמסכה
  • מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השוקולד והחמאה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
  • יוצקים את הקרם על גבי הבראוניז בשכבה אחידה
  • מכסים בניילון נצמד על פני הקרם ומעבירים אל המקרר לכמה שעות עד שהקרם מתקרר

שכבת קצפת
350 גרם שמנת מתוקה
2 כפות סוכר

  • שמים את השמנת והסוכר בקערת מיקסר ומקציפים לקצפת יציבה
  • מסירים את הניילון הנצמד שעל פני העוגה ויוצקים את הקצפת בשכבה אחידה על גבי שכבת הקרם פטיסייר
  • מפדרים את העוגה במעט אבקת קקאו ושומרים במקרר כשעה להתייצבות לפני ההגשה
צילום: רונן מנגן, סטיילינג: עמית פרבר, מתוך הספר: בייקרי 365 וחברים

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 19 תגובות

  1. Vital

    היי דרור האם צריך לרפד את הרינג בנייר אפייה ונייר כסף?

    1. בייקרי 365

      לא, אין צורך

  2. דפנה

    היי, נראה מעולה מתכננת להכין למסיבת יום הולדת בשני בערב. אפשר להכין היום ולהשאיר במקרר עד יום שני? את הקצפת אוסיף ביום שני כמובן

  3. אבישג

    הי דרור,
    האם הביצים פה נקראות מבושלות?

    1. בייקרי 365

      כן

  4. הדר

    היי לגרסת פרווה למה אפשר להמיר את החלב?

    1. בייקרי 365

      חלב סויה או שקדים

  5. Aviv

    איך לפי דעתך יצא אם אוריד את הקקאו מהקרם פטסייר ?

    1. בייקרי 365

      סבבה

  6. סיגל

    חייבת לפרגן…
    הכנתי אתמול את העוגה ויצאה פשוט מושלמת. כל כך עשירה ושוקולדית

    1. בייקרי 365

      תודה רבה!

  7. דניאל

    היי הכנתי את היוגה בעבר בגרסה פרווה 🙂 ויצא מוש
    אני פשוט לא זוכרת במה החלפתי את החמאה- שמן קוקוס לא בעייתי בחלק של התחתית נכון?

    1. בייקרי 365

      לא, אין בעיה עם שמן קוקוס או נטורינה

  8. קרן

    האם אפשר להוסיף ברנדי לשכבת פאדג' או שזה ישנה את איזון הטעמים?

    1. בייקרי 365

      אפשרי בהחלט

  9. מאיה

    היי שהכנסתי את התחתית עם השכבה הראשונה לתנור כל הצדדים של התחתית נפלו לי למה קורה?

    1. בייקרי 365

      צריך להדק היטב את הדפנות לקרר היטב לפני האפייה (רצוי אפילו להקפיא)

  10. MR

    היי דרור, אפשר להקפיא את העוגה?

    1. בייקרי 365

      העוגה הזו פחות מתאימה להקפאה

השאר תגובה