חג ההודיה (Thanksgiving) האמריקאי מביא איתו לא רק את הבלק פריידי אלא גם סוף שבוע מלא במאכלים אמריקאיים טובים וביניהם שלל עוגות פאי. החג יחד עם מזג האוויר החורפי שפוקד אותנו הובילו אותי ליצור גרסה מושחתת משלי לקלאסיקה אמריקאית – מיסיסיפי מאד פאי (Mississippi Mud Pie). עוגיות חמאה-שוקולד, בראוניז פאדג', קרם פטיסייר שוקולד ולבסוף קצפת אוורירית ומתקתקה, כולם מתחברים יחד ליצירת מופת אחת גדולה ומרשימה!

חומרים לעוגה אחת בקוטר 20 ס"מ גובה 6 ס"מ
עוגיית חמאה-קקאו
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם קמח
20 גרם אבקת קקאו
120 גרם סוכר
120 גרם אבקת שקדים
1 גרם אבקת אפייה
2 גרם מלח
1 חלמון מביצה גודל L
- בקערת מיקסר שמים את החמאה, הקמח והקקאו ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת פירורים דקים
- מוסיפים את הסוכר, אבקת השקדים, אבקת האפייה והמלח ומערבלים רק עד לקבלת פירורים אחידים
- מוסיפים פנימה את החלמון ומערבלים עד שהבצק מתאחד
- משטחים את העוגייה בשכבה אחידה על תבנית תנור עם נייר אפייה
- אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות. מצננים לחלוטין.
תחתית פריכה
1 עוגיית חמאה-קקאו (כל הכמות מלמעלה)
70 גרם חמאה
- ממיסים את החמאה במיקרוגל
- שוברים את העוגייה לחתיכות גדולות וטוחנים אותה במעבד מזון לפירורים דקים
- מוסיפים פנימה את החמאה ממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת לחה ואחידה
- משתמשים בתערובת על מנת לרפד את התחתית והדפנות של רינג בקוטר 20 ס"מ ובגובה כ-5-6 ס"מ
- מעבירים למקרר או למקפיא עד לשלב הבא
שכבת בראוניז פאדג'
75 גרם חמאה
115 גרם שוקולד מריר
50 גרם סוכר חום כהה
20 גרם אבקת קקאו
מעט תמצית וניל
מעט מלח
2 ביצים מופרדות
70 גרם סוכר לבן
20 גרם קמח
- ממיסים את החמאה והשוקולד יחד במיקרוגל בפולסים
- מערבבים פנימה את הסוכר החום הככה, אבקת הקקאו, הווניל, המלח והחלמונים
- בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת מרנג יציב כ-3-4 דקות
- מקפלים את המרנג אל תערובת השוקולד
- לבסוף מקפלים פנימה את הקמח
- יוצקים את התערובת על גבי שכבת התחתית הפריכה ומיישרים
- אופים ב-170 מעלות כ-30 דקות. מצננים לחלוטין.
קרם פטיסייר שוקולד
480 גרם חלב
מעט תמצית וניל
4 חלמונים
25 קורנפלור
25 גרם אבקת קקאו
50 גרם סוכר
קמצוץ מלח
115 גרם שוקולד מריר
30 גרם חמאה
- שמים בסיר את החלב ותמצית הווניל
- בקערה נפרדת מערבבים מעט מהחלב עם החלמונים
- מוסיפים פנימה את הקורנפלור, אבקת קקאו, סוכר ומלח ומערבבים היטב
- מביאים את החלב לסף רתיחה ויוצקים על תערובת החלמונים להשוואת טמפרטורות
- מחזירים אל הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד עד להמסכה
- מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השוקולד והחמאה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
- יוצקים את הקרם על גבי הבראוניז בשכבה אחידה
- מכסים בניילון נצמד על פני הקרם ומעבירים אל המקרר לכמה שעות עד שהקרם מתקרר
שכבת קצפת
350 גרם שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
- שמים את השמנת והסוכר בקערת מיקסר ומקציפים לקצפת יציבה
- מסירים את הניילון הנצמד שעל פני העוגה ויוצקים את הקצפת בשכבה אחידה על גבי שכבת הקרם פטיסייר
- מפדרים את העוגה במעט אבקת קקאו ושומרים במקרר כשעה להתייצבות לפני ההגשה

היי דרור האם צריך לרפד את הרינג בנייר אפייה ונייר כסף?
לא, אין צורך
היי, נראה מעולה מתכננת להכין למסיבת יום הולדת בשני בערב. אפשר להכין היום ולהשאיר במקרר עד יום שני? את הקצפת אוסיף ביום שני כמובן
הי דרור,
האם הביצים פה נקראות מבושלות?
כן
היי לגרסת פרווה למה אפשר להמיר את החלב?
חלב סויה או שקדים
איך לפי דעתך יצא אם אוריד את הקקאו מהקרם פטסייר ?
סבבה
חייבת לפרגן…
הכנתי אתמול את העוגה ויצאה פשוט מושלמת. כל כך עשירה ושוקולדית
תודה רבה!
היי הכנתי את היוגה בעבר בגרסה פרווה 🙂 ויצא מוש
אני פשוט לא זוכרת במה החלפתי את החמאה- שמן קוקוס לא בעייתי בחלק של התחתית נכון?
לא, אין בעיה עם שמן קוקוס או נטורינה
האם אפשר להוסיף ברנדי לשכבת פאדג' או שזה ישנה את איזון הטעמים?
אפשרי בהחלט
היי שהכנסתי את התחתית עם השכבה הראשונה לתנור כל הצדדים של התחתית נפלו לי למה קורה?
צריך להדק היטב את הדפנות לקרר היטב לפני האפייה (רצוי אפילו להקפיא)
היי דרור, אפשר להקפיא את העוגה?
העוגה הזו פחות מתאימה להקפאה