"פופקורן" מרנג ושוקולד לבן

אנחנו קוראים להם "פופקורן" אבל מדובר בעצם בחטיף ממכר של מרנג ושוקולד לבן שאפשר לזלול ככה כמו שהוא או להשתמש בו בתור קישוט מפתיע וטעים לעוגות וקינוחים.

19366463_10207151984838381_5952162601860875289_n

למרנג שוויצרי:
200 גרם חלבונים
400 גרם סוכר

מערבבים בקערה ומחממים על בן מארי עד ל-60 מעלות לכל היותר. מוודאים שכל הסוכר נמס.
מעבירים לקערת מיקסר ומקציפים עד שקערת המיקסר מתקררת כ-10 דקות והמסה יציבה מאוד.
מעבירים לשק זילוף ומזלפים פסים ארוכים לאורך המגש על גבי נייר אפייה
מייבשים ב-80 מעלות כ-2-3 שעות לפחות עד שיבש לחלוטין

לפופקורן:
300 גרם מרנג יבש
600 גרם שוקולד לבן
6 גרם אבקת מיקריו

שוברים את המרנג לפירורים גסים
ממיסים את השוקולד ל-45 מעלות
נותנים לשוקולד להתקרר ל-34 מעלות ומוסיפים את אבקת המיקריו
מערבבים את השוקולד עם המרנג ומסדרים גושים קטנים על גבי מגש עם נייר אפייה
מעבירים את המגש למקרר להתייצבות של כמה דקות
שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר

מודעות פרסומת

There are 10 comments

  1. חוה

    היי, נראה מעולה,
    יש לי חמאת קקאו ולא אבקה. אפשר להחליף? אם כן בכמה?

    1. בייקרי 365

      לא, זה עובד רק עם האבקה. אם אין אבקה אפשר לטמפרר את השוקולד טמפרור רגיל.

    1. בייקרי 365

      אני מעדיף טורבו, אבל בגלל שזה לא ממש אפייה אלא ייבוש אז זה לא ממש משנה

    1. בייקרי 365

      בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר אפשר לשמור כחודש

  2. יהודית שוקרון

    הבנתי שיש בעיה עם הכשרות של המיקרו. מה אפשר לעשות במקום? טמפרור?

  3. אורית

    היי. תודה על המתכון. עם מה אפשר להחליף מקריו והאם יוצא טוב גם עם שוקולד חלב /מריר?

    1. בייקרי 365

      המיקריו משמש רק לטמפרור של השוקולד. אפשר לוותר אם מטמפררים את השוקולד טמפרור קליל.

השאר תגובה