לביבות עדשים שחורות, פטה ותרד

במסגרת יום הבישול המשותף שלי ושל חברי אודי ברקן, הוא פינק אותי בלביבות עדשים שחורות, פטה ותרד. הלביבות העבות והבשרניות האלה נראו כמעט כמו איזה המבורגר צמחוני. וכשאכלתי אותן עם סלט הביצים שכל כך התחשק לי (ואודי לא יכל לסרב לי) הייתי בשמיים. עכשיו גם אתם יכולים…

IMG_1320_2.JPG

חומרים ל-12 לביבות גדולות

200 גרם ( 1 כוס ) עדשים שחורות
120 גרם ( 1 כוס + 2 כפות ) שיבולת שועל
3 ביצים
200 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
150 גרם ( 5 כוסות ) תרד טרי שטוף וקצוץ
חופן גדול עלי בזיליקום קצוצים
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 כפיות מלח + 1 כפית פלפל שחור גרוס
70 גרם ( חצי כוס ) קמח תופח מלא ( אפשר גם רגיל )
מעט שמן זית לטיגון

  • מעבירים את העדשים לסיר, מכסים במים מספר ס"מ מעל לגובה העדשים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עד לריכוך מלא – כ-20 דקות. מסננים היטב ומקררים.
  • מערבבים את כל החומרים למעט הקמח. מוסיפים קמח ומערבבים עד לאיחוד. אם התערובת מאוד נוזלית ניתן להוסיף עוד קמח.
  • מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות, להתייצבות.
  • מחממים מחבת, מוסיפים 1-2 כפות שמן זית, יוצרים לביבות גדולות ומטגנים על אש בינונית 3 דקות מצד אחד.
  • הופכים, מכסים את המחבת ומטגנים כ-3 דקות נוספות.
  • מגישים חם עם יוגורט/שמנת חמוצה או סלט ביצים.

לסלט ביצים:
5 ביצים
1 בצל בינוני קצוץ
1 כף שמן זית
2 בצלים ירוקים קצוצים
3 כפות כוסברה קצוצה
150 גרם יוגורט יווני
קליפה מגוררת מליים אחד
2 כפות שמן זית
כפית מלח + כפית פלפל שחור גרוס

  • מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את הביצים ומבשלים 9 דקות. מעבירים את הביצים למי קרח.
  • מטגנים את הבצל בכף שמן זית עד שמשחים קלות. מקררים.
  • קוצצים את הביצים עם סכין ומערבבים עם הבצל המטוגן ושאר החומרים.

 

מודעות פרסומת

There are 5 comments

השאר תגובה