פאי גזר ובטטה מלוח עם קרמבל פקאן

לפי כמות הכניסות באתר למתכון הלביבות המדהימות של אודי ברקן, נראה שהשארנו אתכם עם טעם של עוד. אז קבלו עוד מתכון נפלא של אודי שהוא גם מרשים, גם טעים, גם בריא וגם טבעוני. פאי גזר ובטטה מלוח עם קרמבל פקאן. אתם עוד כאן?

IMG_1341_2.JPG

חומרים לתבנית בגודל 25X20

לשכבת הירקות:
1 קילו בטטות קלופות וחתוכות גס
1 קילו גזרים קלופים וחתוכים גס
3 כפות שמן זית
2 כפות מייפל
1/2 כוס ( 120 מ"ל ) חלב שקדים
כפית מלח + קורט אגוז מוסקט טחון
כף רוזמרין טרי
כף קליפת תפוז מגוררת

לקרמבל:
1/2 1 כוסות ( 150 גרם ) שיבולת שועל
1 כוס ( 100 גרם ) אגוזי פקאן קצוצים
2/3 כוס ( 95 גרם ) קמח לבן
5 כפות שמן קוקוס
1 כף מייפל
1 כפית קינמון
1 כפית צ'ילי יבש חריף
1 כפית מלח

להגשה:
קליפה מגוררת מתפוז אחד
שמנת חמוצה/יוגורט

  • מחממים תנור ל190 מעלות על מצב טורבו.
  • מבשלים את הבטטות והגזרים עד ריכוך בסיר עם מים רותחים או במיקרוגל.
  • בינתיים מכינים את הקרמבל: מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה.
  • כשהבטטות והגזרים התרככו, מסננים ומעבירים אותם למעבד מזון יחד עם שאר החומרים.
  • טוחנים למרקם אחיד ומעבירים לתבנית.
  • מפזרים את הקרמבל בשכבה אחידה מלמעלה כך שיסתיר את הפירה.
  • אופים כ-40 דקות בתנור עד שהקרמבל משחים.
  • מפזרים קליפת תפוז מגוררת מלמעלה ומגישים עם שמנת חמוצה/יוגורט בצד.

00100lPORTRAIT_00100_BURST20181129133601737_COVER.jpg

בונוס שיכול לשמש כקישוט לפאי וגם תוספת נהדרת לכל סלט:

גרנולה עדשים, שיבולת שועל ופלפלים יבשים

200 גרם ( כוס ) עדשים שחורות
180 גרם ( 2 כוסות ) שיבולת שועל ( לא אינסטנט )
120 גרם ( 1 כוס ) גרעיני דלעת
4 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
1 כפית צ'ילי יבש חריף
חצי כוס פלפלים יבשים מתוקים גרוסים ( אם לא מוצאים, קונים פלפלים יבשים מתוקים וגורסים בפולסים במעבד מזון )

  • מחממים תנור על 160 מעלות במצב טורבו.
  • מבשלים את העדשים בסיר 10 דקות. מסננים היטב.
  • מערבבים את העדשים עם שאר החומרים, למעט הפלפלים היבשים המתוקים, ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים כ-20 דקות עד שהעדשים יבשות לחלוטין ושיבולת השועל משחימה קלות. מערבבים לאחר 10 דקות.
  • מערבבים עם הפלפלים היבשים המתוקים ומחזירים לעוד 3 דקות צלייה.

 

 

 

 

 

­­­­

השאר תגובה