פיצה פראית

את הרעיון לפיצה הלבנה והמדהימה הזאת קיבלתי מבלוג אמריקאי שאני אוהב במיוחד בשם Half Baked Harvest. בצק פיצה דק וקריספי עם קייל, שום, מרווה, פטריות ותערובת גבינות. והתוצאה מ-ו-ש-ל-מ-ת!!!

ויש גם רעיונות לפיצות פשוטות יותר שאפשר להכין לאורחים ולילדים….

00000IMG_00000_BURST20181129210043690_COVER-02 (1).jpeg

חומרים ל-4 פיצות בקוטר 28-30 ס"מ

לבצק פיצה דק:
600 גרם מים (2 וחצי כוסות)
3 גרם שמרים יבשים או 9 גרם שמרים טריים
850 גרם קמח (6 כוסות)
10 גרם מלח (1 כף מחוקה)
20 גרם סוכר (2 כפות)

  • שמים בקערת המיקסר את המים וממיסים לתוכם את השמרים הטריים (אם משתמשים)
  • בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם שמרים יבשים (אם משתמשים), הסוכר והמלח
  • יוצקים את הקמח על גבי המים לתוך קערת המיקסר ולשים כ-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש
  • מעבירים לקערה מקומחת, מכסים ומניחים לתפיחה במקום חמים כ-30 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו
  • נותנים לבצק ארבעה קיפולים אחד מכל כיוון על גבי עצמו ומניחים שוב בקערה המכוסה לתפיחה נוספת של כ-20 דקות
  • מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומכדררים כל אחד מהם לכדור. מניחים על גבי משטח מקומח ומכסים ונותנים להם לנוח כחצי שעה לפני תחילת הרידוד.

להרכבה:
חבילה גדולה של עלי קייל שטופים
שתי חבילות פטריות חתוכות גס
3-4 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
מעט פלפל ומלח גס
2 כפות קונפיטורת תאנים (אופציונלי)
מעט עלי טימין
מעט עלי מרווה קצוצים
מעט פלפל צ'ילי יבש
1 חבילה גבינת עיזים מפוררת
500 גרם גבינה קשה מגורדת (קשקבל, גאודה)

  • מחממים את התנור ל-275 מעלות (או לחום הכי גבוה שהתנור שלכם יכול להגיע) ומניחים מגש הפוך או אבן שמוט
  • טיפ חשוב: מערבבים יחד את השום, הפטריות ועלי הקייל עם השמן והחומץ הבלסמי לפני שמסדרים אותם על הפיצה. זה תורם רבות לפריכות שלהם ביציאה מהתנור לאחר מכן.
  • מרדדים כל כדור בצק לעלה גדול בערך בקוטר 30 ס"מ ומניחים אותו על גבי ריבוע של נייר אפייה
  • מורחים על הבצק שכבה דקה של קונפיטורת התאנים (אופציונלי)
  • מפזרים מעל מעט עלי טימין ומרווה ומעט פלפל צ'ילי
  • מפזרים מעט פירורים של גבינת עיזים
  • מניחים מעל את עלי הקייל והפטריות בנדיבות
  • מסיימים עם שכבה נדיבה של גבינה מגורדת
  • מעבירים את הפיצה אל התנור על גבי המגש או האבן ואופים כ-8-10 דקות עד שהפיצה מזהיבה יפה והגבינה מבעבעת
  • מוציאים מהתנור, חותכים ומגישים מיד

פיצה ביאנקה (לבנה)
250 גרם שמנת מתוקה
40 גרם גבינת פרמזן מגורדת
מעט מלח ופלפל
תוספות אפשריות: פטריות, ארטישוק, גבינת עיזים, מוצרלה, אנשובי
להגשה: צנוברים, עלי בזיליקום, עלי בייבי

  • מערבבים יחד את השמנת המתוקה עם הפרמזן, המלח והפלפל
  • יוצקים מעל הפיצה שכבה דקה מהרוטב
  • מפזרים מעל איזה תוספות שרוצים ואופים לפי ההסבר שלמעלה
  • כשהפיצה יוצאת מהתנור מפזרם מעל צנוברים ועלים ומגישים מיד

רוטב עגבניות לפיצה:
קופסא של עגבניות תמר משומרות איטלקיות (סן מרצאנו)
כף רסק עגבניות
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית פפריקה
2 שיני שום
כף שמן זית
2 כפות מים
כפית אורגנו או בזיליקום טריים או יבשים

  • טוחנים את כל החומרים בבלנדר מוט ושומרים בקירור עד לשימוש

פיצה מרגריטה

  • אם לא אוהבים, ניתן להשמיט את הקולי הירוק מהבצק של הפיצה לקבלת בצק דק לבן
  • מורחים מעט רוטב עגבניות מהמתכון שלמעלה
  • מפזרים מעט גבינת מוצרלה ותוספות (אם רוצים) ואופים לפי ההוראות שבמתכון

 

IMG_0969_2

There are 3 comments

  1. חוה

    היי, באילו קמחים אפשר להשתמש? ראיתי בסופר קמח לחם, קמח פיצה… האם הכמויות של השמרים והמים דומות בקמחים אלו??

השאר תגובה