שמש נצחית בכוס צלולה

קינוח כוסות יפהפה ומעודן שמתאים לכל יום בשבוע ולכל אירוע. הקינוח נוצר בהשראת הקונדיטור הספרדי המוכשר מיקל גוארו וכולל שכבות של מוס מנגו-תפוז אוורירי, קרם שוקולד מעודן וקראמבל סוכר חום.

IMG_1428_2.jpg

חומרים לכ-10 כוסות בינוניות

מוס מנגו-תפוז אוורירי
125 גרם מחית מנגו
125 גרם מיץ תפוזים
4 גרם ג'לטין
24 גרם מים (1)
60 גרם חלבון
120 גרם סוכר
35 גרם מים (2)
70 גרם שמנת מתוקה

  • משרים את הג'לטין במים (1) ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • שמים בסיר את המים (2) והסוכר ומתחילים לבשל. כשהסירופ מתחיל לרתוח, מתחילים להקציף בקערת מיקסר את החלבון.
  • מבשלים את הסירופ ל-120 מעלות ויוצקים על גבי החלבונים. ממשיכים להקציף עד לקבלת מרנג יציב מאוד וקערת המיקסר קרה למגע
  • מערבבים יחד את המנגו והתפוזים ומחממים אותם קלות. ממיסים את הג'לטין כ-10 שניות במיקרוגל ומוסיפים אל תערובת הפירות.
  • יוצקים את תערובת הפירות אל המרנג, מערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה ללא גושים
  • מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ומקפלים אל התערובת
  • יוצקים כמות שווה של המוס לכל אחת מהכוסות ומעבירים למקרר או למקפיא להתייצבות

קרמו שוקולד מעודן
200 גרם חלב
10 גרם סוכר אינוורטי
60 גרם חלמונים (מ-3 ביצים בגודל L)
130 גרם שוקולד מריר
30 גרם שוקולד חלב

  • שמים את החלב והסוכר האינוורטי בסיר ומביאים לסף רתיחה
  • יוצקים על החלמונים תוך כדי ערבוב להשוואת טמפרטורות ומחזירים אל הסיר
  • מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד להסמכה קלה ב-85 מעלות
  • יוצקים את הקרם המבושל על גבי השוקולד ומערבבים עד לקבלת קרם חלק ומבריק
  • יוצקים כמות שווה לכל אחת מהכוסות ומעבירים למקרר להתייצבות

קראמבל סוכר חום
50 גרם חמאה
50 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים
50 גרם סוכר חום בהיר

  • מערבלים יחד את כל החומרים בקערת מיקסר עד לקבלת פירורים גסים
  • מפזרים את הפירורים על מגש ואופים ב-170 מעלות כ-15 דקות. מצננים.

הרכבה

  • מפזרים מעט מהקראמבל בכל כוס על גבי שכבת השוקולד
  • מעטרים במעט פלחי תפוזים, קליפות תפוזים מסוכרות ומעט עלי מיקרו

There are 5 comments

  1. פנינה

    נראה לי שיש טעות במתכון. כמות הנוזלים מאוד גדולה והמוס פשוט התפרק במקרר. אפילו שהמרנג היה מאוד יציב וגם השמנת.

    1. בייקרי 365

      אין טעות. כנראה שאיחוד כל המרקמים לא נעשה כמו שצריך.

השאר תגובה