הפרזייר, העוגה הצרפתית הקלאסית שמציגה לראווה את התותים שלה, מקבלת כאן רענון עם מוס גבינה ושוקולד לבן ונגיעת פיסטוק שמוסיפה טעם מרציפני עמוק וצבע ירוק מהמם…
חומרים לעוגה אחת בקוטר 18-20 ס"מ
לביסקוויט פיסטוק רך:
140 גרם חמאה רכה
140 גרם אבקת סוכר
185 גרם אבקת שקדים
60 גרם מחית פיסטוק
3 ביצים גודל L
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד חמאה רכה, אבקת סוכר ואבקת שקדים לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים פנימה את מחית הפיסטוק והביצים ומערבלים לקבלת בלילה אחידה
- מורחים את הבלילה על גבי מגש עם נייר אפייה בגודל 30X40 ס"מ (מגש של תנור ביתי)
- אופים ב-150 מעלות כ-30 דקות. מצננים.
- קורצים שני עיגולים בקוטר העוגה הרצוי
לשכבת המוס:
120 גרם שוקולד לבן
350 גרם גבינה לבנה או גבינה כחושה לאפייה או ריקוטה
80 גרם סוכר
250 גרם שמנת מתוקה
100 גרם מסקרפונה
5 גרם ג'לטין
30 גרם מים קרים
- משרים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
- לוקחים כ-100 גרם מהגבינה הלבנה ומחממים כחצי דקה במיקרוגל
- ממיסים את הג'לטין במיקרוגל כ-10 שניות ומערבבים יחד עם הגבינה המחוממת
- ממיסים את השוקולד הלבן בפולסים במיקרוגל או על בן מארי
- מערבבים את השוקולד הלבן עם הגבינה המחוממת והסוכר
- מקפלים אל התערובת את יתרת הגבינה הלבנה
- מבלנדרים יחד את השמנת והמסקרפונה ומקציפים לקצפת רכה
- מקפלים את הקצפת אל התערובת
להרכבה וקישוט:
כ-500 גרם תותים
ג'לי תות (מתכון בהמשך)
פיסטוקים טחונים
עלי מיקרו
- מורידים לתותים את הראש, חותכים אותם לאותו הגודל וחוצים לשניים
- מסדרים רינג עם שקף מסביב ומניחים בתחתית ביסקוויט פיסטוק אחד
- מסדרים על גבי הביסקוויט ובצמוד לדפנות את התותים כאשר החלק החתוך פונה כלפי חוץ
- יוצקים את המוס עד למחצית הגובה של התותים
- את יתרת התותים חותכים לקוביות ומסדרים במרכז על גבי המוס
- מוסיפים עוד מוס על מנת לכסות את התותים ומשאירים מעט מוס לחלק העליון
- מניחים מעל ביסקוויט פיסטוק שני ומהדקים
- מורחים על גבי הביסקוויט השני שכבה דקה של מוס
- מעטרים בקוביות ג'לי תות, תותים שלמים, עלי מיקרו ומעט פיסטוקים טחונים מסביב
לג'לי תות דקורטיבי:
100 גרם מים
50 גרם סוכר
8 גרם ג'לטין
48 גרם מים קרים
50 גרם תותים טחונים או מחית תות
מעט צבע מאכל אדום (אופציונלי)
- משרים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
- מביאים את המים והסוכר לרתיחה ומוודאים שכל הסוכר נמס
- מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את הג'לטין, מחית התות והצבע. מערבבים היטב.
- יוצקים לתבנית מלבנית ומעבירים למקרר להתייצבות כמה שעות
- חותכים לקוביות ומשתמשים לקישוט העוגה
נראה מהמם היכן משיגים מחית פיסטוק או שמכינים בעצמנו
קונים בחנויות מתמחות באפייה ואפשר להכין גם לבד כמו שמכינים פרלינה
כמה מים צריך בהכנת גלי תות מצויין רק פעם אחת מים להרתיח עם הסוכר לא רשום כמה מים צריך לגלטין
48 גרם מים קרים. תיקנתי במתכון. תודה!
במידה ואין מיקרוגל. איך מחממים את הגלטין ואת הגבינה?
על בן מארי
היי, באופן הכנת המוס לא מצויין הסוכר
באופן הכנת המוס לא מופיע הסוכר
תודה, תיקנתי
הכנתי, מושלמתתת! תודה
דרך אגב, הסוכר לא מופיע באופן הכנת המוס ( הוספתי בהקצפה של המסקרפונה עם השמנת)
תודה, תיקנתי!
לא רשום מתי להוסיף את ה 80 גרם סוכר
היי, נראה מעולה 🙂 האם יעבוד טוב להכין את העוגה מראש ולהקפיא ליום יומיים לפניי? אם לא, כמה זמן נראש אפשר לשמור במקרר? אם כן, כיצד נכון להפשיר? ובאופן כללי, המלצות לשינוע…?
פחות מומלץ להקפיא את העוגה הזו בגלל התותים הטריים. אין בעיה לשנע אותה מהמקרר. היא תישמר 3-4 במקרר כל עוד היא עטופה ברינג או בשקף
היי, לא רשום מתי להוסיף את הסוכר. הוספתי למסקרפונה והשמנת.. ובעניין אחר, יש לך רעיונות מה אפשר לעשות עם שאריות הביסקוויט?
כמה ימים ניתן להכין לפני ולשמור במקרר מבלי שהתותים יהרסו או יאבדו צורה?
4-5 ימים. אם לא פורסים מיד, רצוי לשמור את העוגה את הימים האלה בתוך הרינג עם השקף, זה מגן על התותים
מתכון מקסים!! אשמח לדעת האם הג'לי תות יעבוד גם עם מחית פסיפלורה במקום? תודה!
כן
ביי, במה ניתן להחליף את התותים בימים אלו (מחוץ לעונת התותים…)?
פטל טרי או קפוא
במוס הגבינה האם ניתן לוותר על הג׳לטין?
לא כדאי
היי ניתן להכין את הביסקוויט פרווה?
הכנתי את העוגה, העוגה מאוד טעימה!!! תודה רבה !!!
איזה כיף תודה!
היי! הכנתי את העוגה הזאת כבר מלא פעמים (בשינויים קלים) תמיד נהדרת! אני רוצה שהמוס יצא קצת יותר יציב. יש לך טיפים? אולי להגדיל את כמות הג'לטין?
אפשר להגדיל טיפה את כמות הג'לטין (ממש בטיפה – 1-2 גרם ולא יותר)
וגם להגדיל את כמות המים בהתאם?
כן, בוודאי. אני במתכונים שלי משתמש ביחס של 1 ל-6 (עם ג'לטין דגים באבקה)
תודה אנסה להגדיל בהתאם! תודה רבה על הסבלנות
מה הגובה של העוגה?
גובה 5 ס"מ
יש כאלו שרושמים מים יחס 1 ל6
ויש כאלו 1 ל – 5
האם יש הבדל מבחינת היציבות של העוגה?
למה לאפות את הביסקוויט בתבנית התנור ולא בתבנית עגולה
אנחנו רוצים לקרוץ ממנו דיסקיות שייראו את השוליים היפים
מה אפשר לעשות עם שאריות הבצק?