פרזייר גבינה, שוקולד לבן ופיסטוק

הפרזייר, העוגה הצרפתית הקלאסית שמציגה לראווה את התותים שלה, מקבלת כאן רענון עם מוס גבינה ושוקולד לבן ונגיעת פיסטוק שמוסיפה טעם מרציפני עמוק וצבע ירוק מהמם…

IMG_1448_2

חומרים לעוגה אחת בקוטר 18-20 ס"מ

לביסקוויט פיסטוק רך:
140 גרם חמאה רכה
140 גרם אבקת סוכר
185 גרם אבקת שקדים
60 גרם מחית פיסטוק
3 ביצים גודל L

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד חמאה רכה, אבקת סוכר ואבקת שקדים לקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים פנימה את מחית הפיסטוק והביצים ומערבלים לקבלת בלילה אחידה
  • מורחים את הבלילה על גבי מגש עם נייר אפייה בגודל 30X40 ס"מ (מגש של תנור ביתי)
  • אופים ב-150 מעלות כ-30 דקות. מצננים.
  • קורצים שני עיגולים בקוטר העוגה הרצוי

לשכבת המוס:
120 גרם שוקולד לבן
350 גרם גבינה לבנה או גבינה כחושה לאפייה או ריקוטה
80 גרם סוכר
250 גרם שמנת מתוקה
100 גרם מסקרפונה
5 גרם ג'לטין
30 גרם מים קרים

  • משרים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • לוקחים כ-100 גרם מהגבינה הלבנה ומחממים כחצי דקה במיקרוגל
  • ממיסים את הג'לטין במיקרוגל כ-10 שניות ומערבבים יחד עם הגבינה המחוממת
  • ממיסים את השוקולד הלבן בפולסים במיקרוגל או על בן מארי
  • מערבבים את השוקולד הלבן עם הגבינה המחוממת
  • מקפלים אל התערובת את יתרת הגבינה הלבנה
  • מבלנדרים יחד את השמנת והמסקרפונה ומקציפים לקצפת רכה
  • מקפלים את הקצפת אל התערובת

להרכבה וקישוט:
כ-500 גרם תותים
ג'לי תות (מתכון בהמשך)
פיסטוקים טחונים
עלי מיקרו

  • מורידים לתותים את הראש, חותכים אותם לאותו הגודל וחוצים לשניים
  • מסדרים רינג עם שקף מסביב ומניחים בתחתית ביסקוויט פיסטוק אחד
  • מסדרים על גבי הביסקוויט ובצמוד לדפנות את התותים כאשר החלק החתוך פונה כלפי חוץ
  • יוצקים את המוס עד למחצית הגובה של התותים
  • את יתרת התותים חותכים לקוביות ומסדרים במרכז על גבי המוס
  • מוסיפים עוד מוס על מנת לכסות את התותים ומשאירים מעט מוס לחלק העליון
  • מניחים מעל ביסקוויט פיסטוק שני ומהדקים
  • מורחים על גבי הביסקוויט השני שכבה דקה של מוס
  • מעטרים בקוביות ג'לי תות, תותים שלמים, עלי מיקרו ומעט פיסטוקים טחונים מסביב

לג'לי תות דקורטיבי:
100 גרם מים
50 גרם סוכר
8 גרם ג'לטין
48 גרם מים קרים
50 גרם תותים טחונים או מחית תות
מעט צבע מאכל אדום (אופציונלי)

  • משרים את הג'לטין במים הקרים ומניחים בצד ל-10 דקות לפחות
  • מביאים את המים והסוכר לרתיחה ומוודאים שכל הסוכר נמס
  • מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את הג'לטין, מחית התות והצבע. מערבבים היטב.
  • יוצקים לתבנית מלבנית ומעבירים למקרר להתייצבות כמה שעות
  • חותכים לקוביות ומשתמשים לקישוט העוגה
מודעות פרסומת

There are 11 comments

    1. בייקרי 365

      קונים בחנויות מתמחות באפייה ואפשר להכין גם לבד כמו שמכינים פרלינה

  1. ימית

    כמה מים צריך בהכנת גלי תות מצויין רק פעם אחת מים להרתיח עם הסוכר לא רשום כמה מים צריך לגלטין

  2. מורן

    היי, לא רשום מתי להוסיף את הסוכר. הוספתי למסקרפונה והשמנת.. ובעניין אחר, יש לך רעיונות מה אפשר לעשות עם שאריות הביסקוויט?

  3. אודליה

    כמה ימים ניתן להכין לפני ולשמור במקרר מבלי שהתותים יהרסו או יאבדו צורה?

    1. בייקרי 365

      4-5 ימים. אם לא פורסים מיד, רצוי לשמור את העוגה את הימים האלה בתוך הרינג עם השקף, זה מגן על התותים

השאר תגובה