פאי פקאן אמריקאי עם שוקולד מריר

גרסה חדשה ומקורית לפאי פקאן בסגנון אמריקאי עם תחתית סופר פריכה של עוגיית סוכר חום ומלית קרמלית מנחמת עם המון פקאנים ופצפוצי שוקולד מריר. מתכון חדש, טעים וממכר לכבוד יום הפאי הבינלאומי….

IMG_1463_2.JPG

לעוגיית סוכר חום:
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גרם קמח
150 גרם אבקת שקדים
150 גרם סוכר חום בהיר
2 גרם אבקת אפייה
3 גרם מלח

להרכבת התחתית:
90 גרם חמאה מומסת

  • שמים בקערת מיקסר את כל החומרים ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד
  • מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי חצי ס"מ ומעבירים למגש עם נייר אפייה
  • אופים ב-170 מעלות כ-15 דקות. מצננים.
  • להרכבת התחתית: טוחנים את העוגייה האפויה יחד עם החמאה המומסת לקבלת פירורים דקים ולחים
  • מהדקים את הפירורים על התחתית והדפנות של התבנית הרצויה
  • מעבירים למקרר להתייצבות כחצי שעה

מלית פקאן ושוקולד מריר:
2 ביצים
140 גרם סוכר חום כהה
90 גרם סירופ מייפל או דבש
1/4 כפית מלח
מעט תמצית וניל
3 כפות ברנדי או רום
40 גרם חמאה מומסת
200 גרם אגוזי פקאן
2-3 כפות פצפוצי שוקולד מריר

  • משאירים חלק מהפקאנים השלמים בצד לקישוט ואת יתר הפקאנים שוברים לשברים גסים ומפזרים בתחתית הקלתית. מפזרים מעל גם את פצפוצי השוקולד המריר.
  • מקציפים את הביצים עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  • מערבבים פנימה את הסוכר, הסירופ, המלח והווניל ומערבבים היטב עד שכל הסוכר נמס והתערובת אחידה
  • מערבבים פנימה את הרום והחמאה ומערבבים עירבוב קל
  • יוצקים את התערובת אל הקלתית על גבי האגוזים השבורים עד לשני שליש גובה
  • מעטרים מעל באגוזי הפקאן השלמים
  • אופים ב-190 מעלות כ-40-45 דקות. אם העוגה משחימה מדי, אפשר לכסות בנייר כסף בערך במחצית הזמן ועד גמר האפייה.
  • מצננים ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר עד שבוע.

 

מודעות פרסומת

There is one comment

השאר תגובה