איטון מס הוא קינוח בלגן אנגלי מסורתי הקרוי על שם קולג' איטון היוקרתי שבאנגליה. הקינוח הוא ערבוב של מרנג שבור, תותים וקצפת. בגרסה המיוחדת והחגיגית שלנו הוא מוגש עם מרנג פיסטוק, תותים בצלייה איטית וקצפת של שמנת חמוצה. איזון טעמים ומרקמים שלא מהעולם הזה!

IMG_1561_2-02

חומרים ל-6-8 קינוחים אישיים

מרנג פיסטוק:
160 גרם חלבון (מ-4 ביצים בגודל L)
200 גרם אבקת סוכר (1 ו-2/3 כוסות)
1 כף קורנפלור
1 כפית חומץ
חצי כוס פיסטוקים קלויים טחונים גס

  • מקציפים את החלבון לקצף לבן ויחסית יציב ומתחילים להוסיף בהדרגה את אבקת הסוכר תוך כדי הקצפה
  • לאחר שכל הסוכר בפנים מוסיפים את הקורנפלור והחומץ ומקציפים עוד 2 דקות
  • על מגש עם נייר אפייה יוצקים 9 גבעות של מרנג ומפזרים מעל את הפיסטוקים
  • מחממים תנור ל-120 מעלות ומייבשים את המרנג בפנים במשך שעתיים. מצננים.
  • הכמות שכאן תספיק ליותר מ-6 קינוחים. מה שנשאר אפשר לשמור בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-2-3 שבועות

תותים בצלייה איטית:
1 קילו תותים ללא גבעולים חתוכים לרבעים
2 כפות סוכר

  • מערבבים את התותים עם הסוכר ומסדרים בתבנית עמוקה שיכולה להחזיק אותם צפופים יחד
  • מחממים תנור ל-120 מעלות (אפשר להכניס לתנור יחד עם המרנג)
  • צולים את התותים כ-3-4 שעות עד שהנוזל שהם מגירים נהיה סמיך וסירופי
  • בערך במחצית הזמן בודקים את התותים. אם הם נראים יבשים מלמעלה אז ניתן לערבב מעט בעדינות על מנת להפוך אותם.
  • מצננים ומעבירים לקופסה אטומה. שומרים עד שבוע במקרר.

קצפת שמנת חמוצה:
300 גרם שמנת מתוקה
200 גרם שמנת חמוצה
2 כפות סוכר

  • שמים בקערת מיקסר את שני סוגי השמנת והסוכר ומקציפים לקצפת יציבה מאוד

הרכבה:

  • בכוסות ההגשה מסדרים שכבה של תותים צלויים בתחתית, מעל מפזרים מעט מרנג שבור לחתיכות ומעל מעט קצפת
  • חוזרים על הפעולה לקבלת סט שכבות נוסף. מסיימים עם קישוט של תות צלוי, כמה שברי מרנג ומעט פיסטוקים קלויים קצוצים
  • לחילופים ניתן ליצור קינוח גדול בקערה יפה מכל החומרים וממנו למזוג מנות לאורחים
  • רצוי להרכיב את הקינוח ביום ההגשה

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. שמוליק

    היי, עשיתי בדיוק לפי המתכון. המרנג יצא צמיגי. בפנים לא היה עשוי. מה עשיתי לא נכון?

  2. שמוליק

    לפי מה שקראתי, צריך כמות כפולה של סוכר מהחלבונים ואפיה בטורבו ב 80 מעלות למשך 3 שעות לפחות. כאן המתכון שונה, צריך לקבל מרקם אחר ממרנג קלאסי?

השאר תגובה