עוגה קראנצ'ית ומרשימה מבצק עלים (קנוי או כזה שהכנתם בעצמכם) מלאה בהמון שוקולד או מחית נוגט. חותכים לפרוסות או מכינים כמאפים אישיים ומגישים חם, פריך ומנחם…

IMG_1589_2.JPG

אם אתם רוצים להכין את בצק העלים בעצמכם, תוכלו למצוא את המדריך השלם שלנו, צעד אחר צעד, בפוסט הזה. לחילופין ניתן להשתמש בבצק עלים קנוי (רצוי בצק עלים חמאה) אותו מפשירים קודם על פי ההוראות שעל האריזה.

חומרים:
1 בצק עלים מוכן לעבודה
ממרח אהוב – שוקולד, נוטלה, פרלינה, חלבה ועוד
מעט חמאה מומסת
מעט סוכר דמררה לקישוט

  • פותחים את הבצק לגודל המלא שלו וחותכים לשני מלבנים שווים בגודלם
  • על מלבן אחד מורחים שכבה נדיבה ואחידה של ממרח שוקולד או אחר
  • ניתן גם לפזר מעט שברי אגוזים או עוגיות
  • מניחים מעל את מלבן הבצק השני בדיוק אחד על השני ומהדקים בעדינות
  • עם סכין חדה או רולר חותכים רצועות על הצד הרחב של הבצק ברוחב כ-2 ס"מ
  • כל רצועה מגלגלים לבורג על ידי סיבוב של שני קצותיה בכיוונים מנוגדים, בעדינות על מנת שלא לפתוח את החיבור בין שתי רצועות הבצק
  • מתחילים לסדר את הרצועות המגולגלות מהמרכז בצורת שבלול. בכל פעם שרצועה נגמרת ממשיכים עם הרצועה הבאה ומצמידים אותה לרצועה הקודמת.
  • ממשיכים כך עד לקבלת הגודל הרצוי או עד שנגמרות כל הרצועות של הבצק
  • אם רוצים לקבל שוליים מדוייקים אז רצוי לבנות את השבלול בתוך רינג בגודל המתאים ולאפות בתוך הרינג
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-25-30 דקות עד להזהבה הרצויה
  • מוציאים את המאפה מהתנור ונותנים לו להתקרר כ-10 דקות
  • מברישים בחמאה מומסת ומפזרים מעל מעט סוכר דמררה לקישוט
  • מגישים חם או בטמפרטורת החדר (ניתן גם לחמם קלות לפני ההגשה). כדור גלידה ליד הולך מצויין.

IMG_20190503_124953.jpg

IMG_1591_2.JPG

המרת גדלים של עוגות:

מעוגה

ברוחב
ס"מ

לעוגה


ברוחב
ס"מ

מכפילים את החומרים ב-

השאר תגובה